ایمنی بیشتر و هزینه کمتر با لوله‌های GRE ساخت شیراز
ایمنی بیشتر و هزینه کمتر با لوله‌های GRE ساخت شیراز
در طرح توسعه میادین نفتی آبان و پایدار غرب، برای نخستین‌بار به جای لوله‌های فلزی سنتی از لوله‌های فشار بالای GRE (اپوکسی تقویت‌شده با الیاف شیشه) ساخت داخل استفاده می‌شود؛ اقدامی که به گفته مسئولان پروژه، ضمن ارتقای کیفیت و ایمنی، هزینه‌های اجرا و نگهداری را کاهش داده و نمونه‌ای موفق از تلفیق فناوری نوین با توان تولید ملی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنما به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، سیروس آقاجری، سرپرست طرح توسعه و افزایش تولید میادین نفتی آبان و پایدار غرب، اعلام کرد: در این پروژه به جای استفاده از لوله‌های سنتی فلزی، از لوله‌های فشار بالای GRE (اپوکسی تقویت‌شده با الیاف شیشه) برای انتقال آب همراه نفت به چاه‌ها بهره گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه این اقدام موجب ارتقای کیفیت، افزایش دوام، بهبود عملکرد سیستم انتقال و کاهش قیمت تمام‌شده خواهد شد، افزود: لوله‌های مورد نیاز پروژه توسط شرکت فراسان شیراز تولید شده و تقریباً تمامی آن‌ها به محل طرح منتقل شده است. بر اساس برنامه‌ریزی، عملیات اجرایی این بخش طی دو ماه آینده تکمیل خواهد شد و مدت‌زمان کل تولید و اجرای پروژه هشت ماه پیش‌بینی شده است.

آقاجری تأکید کرد: تمامی آزمون‌ها، ارزیابی‌های عملکرد و شاخص‌های فنی این لوله‌ها به تأیید واحد کنترل کیفیت (QC) و سایر بخش‌های تخصصی پیمانکار رسیده و تحت نظارت شرکت مهندسی و توسعه نفت انجام شده است.

وی این اقدام را نمونه‌ای موفق از تلفیق فناوری نوین با توان تولید داخلی دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از این نوع لوله‌ها علاوه بر کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی، موجب افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های نگهداری و ارتقای ضریب ایمنی در فرآیند انتقال آب همراه نفت تزریقی به چاه‌های هدف خواهد شد.