کاهش چشمگیر سرقت از خطوط لوله نفت در سال ۱۴۰۴
کاهش چشمگیر سرقت از خطوط لوله نفت در سال ۱۴۰۴

علی احمدی‌پور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از کاهش قابل‌توجه سرقت از خطوط لوله نفت خام و فرآورده‌های نفتی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این پدیده که در سال‌های اخیر یکی از چالش‌های مهم صنعت نفت بوده، اکنون با اقدامات دقیق و هدفمند تا حد زیادی مهار شده است. به […]

علی احمدی‌پور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

از کاهش قابل‌توجه سرقت از خطوط لوله نفت خام و فرآورده‌های نفتی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این پدیده که در سال‌های اخیر یکی از چالش‌های مهم صنعت نفت بوده، اکنون با اقدامات دقیق و هدفمند تا حد زیادی مهار شده است.

به گزارش خبرنگار خبرنما ،احمدی‌پور روز سه‌شنبه، نهم اردیبهشت، در نشست خبری با اشاره به استفاده گسترده از سامانه‌های هوشمند پایش و هشدار در ۲۳۲ مرکز انتقال نفت در سراسر کشور اظهار کرد: «این سامانه‌ها در صورت وقوع هرگونه برداشت غیرمجاز یا نشتی، بلافاصله هشدار صادر می‌کنند و نیروهای عملیاتی در سریع‌ترین زمان ممکن وارد عمل می‌شوند.»

سرقت‌ها در مناطق جنوبی کاهش یافت

وی با بیان اینکه بیشترین موارد سرقت در سال‌های گذشته مربوط به مناطق جنوبی کشور مانند هرمزگان و خوزستان بوده است، افزود: «از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون تنها دو مورد تعرض در هرمزگان گزارش شده، در حالی که در سال گذشته این موارد بعضاً هر سه روز یک‌بار رخ می‌داد.»

به گفته احمدی‌پور، تقویت کنترل‌های فیزیکی با همراهی نیروهای انتظامی و بهره‌گیری از تجهیزات مدرن پایش، نقش مهمی در کاهش جرایم داشته است.

افزایش ظرفیت انتقال نفت و فرآورده‌ها

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین به افزایش ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر نفت خام (معادل ۱.۲۸ تا ۱.۲۹ میلیون بشکه) و بیش از ۱۹۰ میلیون لیتر فرآورده شامل بنزین، نفت‌گاز، نفت سفید و سایر مشتقات منتقل می‌شود.»

وی افزود: «با اجرای سه طرح توسعه‌ای شامل خط دوم بندرعباس – رفسنجان، خط انتقال سبزآب – ری و پروژه‌های تقویتی دیگر، ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی تا سال آینده به ۳۹۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.»

آمادگی ایران برای صادرات نفت و فرآورده به کشورهای همسایه

احمدی‌پور همچنین از آمادگی کامل شرکت برای انتقال نفت خام و فرآورده به کشورهای همسایه همچون عراق و افغانستان در صورت صدور مجوز از مراجع بالادستی خبر داد و گفت: «زیرساخت‌های لازم برای سوآپ نفت و انتقال فرآورده در شمال کشور فراهم شده است.»

وی در پایان افزود: «فرآورده‌هایی که از بندر نوشهر وارد کشور می‌شوند، از طریق خطوط لوله به انبار نفت چالوس منتقل می‌شوند که بخشی از زنجیره پایدار تأمین انرژی در کشور است.»