نفت و گاز همچنان حیاتی‌اند، اما نه لزوماً برای سوخت
نفت و گاز همچنان حیاتی‌اند، اما نه لزوماً برای سوخت
مدیرعامل اکسون‌موبیل در حاشیه مجمع نوآوری پایدار سائوپائولو تأکید کرد که نفت و گاز برای مدت طولانی در اقتصاد جهانی نقش کلیدی خواهند داشت، هرچند ممکن است کاربرد آن‌ها در آینده از سوخت به حوزه‌های دیگر تغییر یابد. اظهارات او در آستانه برگزاری اجلاس اقلیمی کاپ ۳۰ در برزیل، بازتاب گسترده‌ای یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دارن وودز، مدیرعامل شرکت اکسون‌موبیل، در حاشیه مجمع نوآوری پایدار در سائوپائولو گفت: «نفت خام و هیدروکربن‌ها برای مدت طولانی نقش حیاتی در زندگی بشر خواهند داشت. پرسش این است که آیا همچنان آن‌ها را می‌سوزانیم یا کاربردهای دیگری برایشان تعریف می‌کنیم.»

او با اشاره به نقش فناوری در تغییر الگوهای مصرف انرژی افزود: «این موضوع به نحوه توسعه فناوری در آینده بستگی دارد.»

این سخنان در آستانه برگزاری سی‌امین همایش اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۳۰) در شهر بلم برزیل مطرح شد؛ نشستی که از روز دوشنبه (۱۹ آبان) آغاز می‌شود و انتظار می‌رود به یکی از مهم‌ترین رویدادهای اقلیمی سال تبدیل شود.

در همین حال، سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار داده است که جهان از مسیر تعیین‌شده در توافق پاریس برای محدود نگه‌داشتن گرمایش زمین زیر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد منحرف شده و احتمال عبور از این آستانه افزایش یافته است.

وودز با انتقاد از سیاست‌گذاری‌های اقلیمی بدون درک دقیق از زنجیره انتشار کربن، گفت: «بدون سازوکاری برای محاسبه دقیق کربن در اقتصادهای مختلف، هدف انتشار خالص صفر تنها یک شعار خواهد بود.»

او تأکید کرد: «باید بدانیم گازهای گلخانه‌ای دقیقاً از کجا منتشر می‌شوند و سیستمی مبتنی بر دفتر کل ایجاد کنیم که به این انتشارها اعتبار بدهد، زیرا این فرآیندها در طول زنجیره ارزش رخ می‌دهند.»

در بخش دیگری از سخنانش، مدیرعامل اکسون‌موبیل از توافق اولیه این شرکت با دولت عراق برای بازگشت به میدان نفتی مجنون در جنوب این کشور خبر داد. به گفته او، این توافق در مراحل ابتدایی قرار دارد و هدف آن مدیریت، توسعه و بهره‌برداری از این میدان است.

وودز افزود: «ما باید مطمئن شویم که شرایط سرمایه‌گذاری مطلوب است و با دولت عراق مذاکره کنیم تا این همکاری به یک توافق برد-برد تبدیل شود.»