پالایشگاه ایلام بهره‌وری تولید گاز را با انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش می‌دهد
پالایشگاه ایلام بهره‌وری تولید گاز را با انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنما، مسعود مرشدی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام، درباره استانداردهای ایمنی در زمان تعمیرات اساسی بیان کرد: هرگز ایمنی را فدای سرعت عملیات نمی‌کنیم و اولویت مطلق، بازگرداندن سالم کارکنان به خانه است. وی افزود: همه مراحل کار تحت نظارت شدید دستورالعمل‌های اچ‌اس‌ئی و نظام مجوز کار پالایشگاه قرار دارد. پیش از هر […]

به گزارش خبرنما، مسعود مرشدی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام، درباره استانداردهای ایمنی در زمان تعمیرات اساسی بیان کرد: هرگز ایمنی را فدای سرعت عملیات نمی‌کنیم و اولویت مطلق، بازگرداندن سالم کارکنان به خانه است.

وی افزود: همه مراحل کار تحت نظارت شدید دستورالعمل‌های اچ‌اس‌ئی و نظام مجوز کار پالایشگاه قرار دارد. پیش از هر اقدامی، ریسک‌های محیطی شناسایی شده و مجوزهای عملیاتی صادر می‌شوند.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام به کنترل‌های سخت‌گیرانه روی عایق‌کاری (ایزولاسیون) تجهیزات، گازسنجی، سیستم قفل و برچسب‌گذاری و ایمنی کار در ارتفاع اشاره کرد و گفت: این فعالیت‌ها به‌صورت لحظه‌ای پایش می‌شوند.گاز 3 پالایشگاه ایلام بهره‌وری تولید گاز را با انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش می‌دهد

 

 

 

 

 

ایمنی؛ یک زنجیره متصل از برنامه‌ریزی تا اجرا

مرشدی با اشاره به نقش نظارتی واحد اچ‌اس‌ئی یادآور شد: از طریق بازرسی‌های روزانه و نشست‌های توجیهی، هرگونه شرایط ناایمن را پیش از تبدیل آن‌ها به حادثه شناسایی و برطرف می‌کنیم. رویکرد پالایشگاه ایلام در مدیریت ایمنی، یک زنجیره متصل از برنامه‌ریزی تا اجراست تا اطمینان حاصل شود، هیچ مرحله‌ای از کنترل‌های ایمنی نادیده گرفته نمی‌شود.

برقراری توازن میان تولید و مصرف

وی با اشاره به چگونگی برقراری توازن میان تولید و مصرف، بیان کرد: برای کاهش فشار بر شبکه، باید به‌طور هم‌زمان برنامه‌های ویژه‌ای را در هر دو حوزه مصرف و تولید اجرا کرد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام درباره مدیریت مصرف افزود: اصلاح فرهنگ مصرف با رویکرد استفاده بهینه از منابع و ترویج به‌کارگیری وسایل گازسوز کم‌مصرف با بازدهی زیاد، از اولویت‌های اصلی است. در فعالیتی که دسترسی به سوخت‌های جایگزین ممکن و توجیه‌پذیر باشد، باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

مرشدی با اشاره به لزوم اصلاح هدررفت‌ها در شبکه توزیع گفت: شناسایی نشتی‌ها و پایش دقیق گازهای شمارش نشده، گامی مؤثر در بهینه‌سازی شبکه است.

جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر؛ راهکار کلیدی افزایش بهره‌وری

وی با اشاره به حوزه تولید بیان کرد: اجرای برنامه‌های افزایش تولید و هم‌زمان کاهش مصرف داخلی در واحدهای تولیدی، راهکار کلیدی برای افزایش بهره‌وری است. ازآنجاکه واحدهای تولیدی مصرف‌کننده برق، گاز و بخار هستند، می‌توان با جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر، فشار را کاهش داد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از مصادیق این برنامه‌ریزی گفت: احداث نیروگاه‌های خورشیدی به‌جای تولید برق از گاز سوخت در توربین‌ها و تولید بخار از گازهای حاصل از احتراق (با استفاده از تجهیز HRSG) به‌جای استفاده از بویلرهای گازسوز، از روش‌های مؤثر برای کاهش مصرف داخلی و افزایش ظرفیت تولید گاز کشور است.

  • نویسنده : نرجس خاتون ریاستی