افزایش یک‌ماهه ترم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران | برگزاری حضوری امتحانات پایان‌ترم
افزایش یک‌ماهه ترم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران | برگزاری حضوری امتحانات پایان‌ترم

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از تمدید یک‌ماهه ترم تحصیلی دانشجویان رشته‌های پزشکی خبر داد و تأکید کرد که تمامی امتحانات پایان‌ترم این دانشجویان به‌صورت قطعی و بدون استثنا به شکل حضوری برگزار خواهد شد. به گزارش خبر نگار خبر نما دکتر علیرضا استقامتی با تشریح آخرین وضعیت آموزشی دانشجویان پزشکی و برنامه‌ریزی‌های […]

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از تمدید یک‌ماهه ترم تحصیلی دانشجویان رشته‌های پزشکی خبر داد و تأکید کرد که تمامی امتحانات پایان‌ترم این دانشجویان به‌صورت قطعی و بدون استثنا به شکل حضوری برگزار خواهد شد.

به گزارش خبر نگار خبر نما دکتر علیرضا استقامتی با تشریح آخرین وضعیت آموزشی دانشجویان پزشکی و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده تا پایان نیمسال جاری اظهار کرد: سیاست کلی وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده پزشکی بر این اساس است که کلاس‌های تئوری و دروس نظری همچنان به‌صورت مجازی برگزار شود. بر همین مبنا، دانشجویان مقطع علوم پایه محتوای آموزشی خود را از طریق بسترهای آنلاین و سامانه‌های آموزش مجازی دریافت می‌کنند و روند آموزش نظری آن‌ها طبق برنامه ادامه دارد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت دانشجویان بالینی افزود: دانشجویانی که در دوره‌های بالینی مشغول تحصیل هستند و از آن‌ها با عنوان «استیجر» یاد می‌شود، از ابتدای اردیبهشت‌ماه حضور خود را در بخش‌های بیمارستانی از سر گرفته‌اند. آموزش‌های بالینی این گروه به‌صورت حضوری و روتین در حال انجام است و تلاش شده تا روند آموزش عملی آنان با کمترین وقفه ادامه یابد.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های ایجادشده در زمینه برگزاری آزمون‌ها اشاره کرد و گفت: به دلیل اتفاقات رخ‌داده در دی‌ماه، بسیاری از امتحانات در زمان مقرر برگزار نشد. علاوه بر این، تعدادی از دانشجویان نیز در آزمون‌های تعیین‌شده شرکت نکردند. در نتیجه بخشی ازامتحانات به بهمن و اسفندماه موکول شد، اما با توجه به شرایط جنگی پیش‌آمده، امکان برگزاری آن‌ها نیز فراهم نشد. در حال حاضر، یکی از مهم‌ترین مسائل پیش‌روی دانشکده، سامان‌دهی و برگزاری امتحانات پایان‌ترم و آزمون‌های معوق است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و فشرده است.

استقامتی با اشاره به وضعیت سایر مقاطع آموزشی خاطرنشان کرد: در دوره جنگ، در مقاطع کارورزی، دستیاری و فوق‌تخصصی مشکل خاصی در برگزاری کلاس‌ها وجود نداشت و آموزش‌ها طبق روال برقرار بود؛ اما در بخش کارآموزی وقفه‌هایی ایجاد شد که خوشبختانه از ابتدای اردیبهشت‌ماه آموزش‌های بالینی این مقطع نیز مجدداً آغاز شده است.

وی درباره وضعیت دانشجویانی که به هر دلیل موفق به شرکت در آزمون‌ها نشده‌اند، توضیح داد: چنانچه دانشجویی واقعاً امکان حضور در امتحان را نداشته باشد، دانشکده آمادگی دارد با در نظر گرفتن شرایط فردی او همکاری و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهد. هدف ما تعامل حداکثری با دانشجویان و تنظیم برنامه‌ای منطقی است، زیرا برگزاری چندین آزمون در فاصله زمانی کوتاه و به‌صورت فشرده می‌تواند فشار قابل توجهی بر دانشجویان وارد کند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه درباره احتمال افزایش طول ترم تحصیلی گفت: با توجه به حجم آزمون‌های عقب‌افتاده و محدودیت‌های زمانی موجود، زمان‌بندی امتحانات به یک چالش جدی تبدیل شده است. به همین دلیل، این احتمال وجود دارد که طول ترم تحصیلی دانشجویان حدودیک ماه افزایش یابد و برنامه‌های آموزشی و امتحانی تا اواخر تیرماه یا حتی مردادماه ادامه پیدا کند.

استقامتی در پایان با تأکید بر سیاست قطعی وزارت بهداشت درباره نحوه برگزاری آزمون‌ها تصریح کرد: در وزارت بهداشت به هیچ عنوان برگزاری آزمون مجازی مورد تأیید نیست و تمامی امتحانات باید به‌صورت حضوری برگزار شود. دلیل این تصمیم، نبود زیرساخت‌ها و سازوکارهای مطمئن برای برگزاری دقیق و استاندارد آزمون‌های مجازی است.

وی همچنین درباره میزان مشارکت دانشجویان در امتحانات گذشته اظهار داشت: در برخی از آزمون‌های پایان‌ترم گذشته، تعداد قابل توجهی از دانشجویان حضور نیافتند؛ به‌طوری که در مواردی از میان حدود ۲۰۰ دانشجو، تنها نزدیک به ۱۵ نفر در جلسه امتحان شرکت کردند که این موضوع خود یکی از چالش‌های جدی در برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه محسوب می‌شود.

  • نویسنده : نازنین مهدوی کیا