از واردات تا خودکفایی؛ روایت تحول در تأمین تجهیزات پالایشگاهی
از واردات تا خودکفایی؛ روایت تحول در تأمین تجهیزات پالایشگاهی
مدیر بازرگانی مجتمع گاز پارس جنوبی از بومی‌سازی بیش از ۱۵ هزار قلم کالا و تجهیز پالایشگاهی خبر داد و این اقدام را نقطه‌عطفی در مسیر استقلال صنعتی و توسعه پایدار صنعت گاز کشور دانست.

به گزارش خبرنما، سعید حیدری، مدیر بازرگانی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، با اشاره به استفاده گسترده از تجهیزات تولید داخل، اعلام کرد: تاکنون بیش از ۱۵ هزار قلم کالا و تجهیزات تخصصی فرآیندی پالایشگاه‌ها بومی‌سازی شده‌اند.

وی افزود: بخش عمده‌ای از اقلام مورد نیاز پالایشگاه‌ها در سال جاری توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین شده که این موضوع علاوه بر ارتقای کیفیت، کاهش چشمگیر هزینه‌های عملیاتی را نیز به‌دنبال داشته است.

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در خودکفایی صنعتی

حیدری همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و سازندگان بار اولی را از رویکردهای راهبردی مجتمع دانست و گفت: در حوزه تعمیرات تخصصی و ساخت قطعات حساس، شرکت‌های داخلی نقش مؤثری ایفا کرده‌اند و بسیاری از کالاهای وارداتی مانند فیلترها و قطعات جانبی اکنون با کیفیت بالا در داخل کشور تولید می‌شوند.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از تجهیزات حیاتی که پیش‌تر وارداتی بودند، اکنون در داخل طراحی و تولید می‌شوند، اظهار کرد: هدف‌گذاری مجتمع بر افزایش سهم ساخت داخل در زنجیره تأمین است و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعتی، الگویی بومی از توسعه پایدار را رقم زده است.

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی با این دستاورد، ضمن کاهش وابستگی به واردات، گامی بزرگ در مسیر تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و خودکفایی کامل صنعت گاز کشور برداشته است.