توسعه تجارت مرزی با اولویت جامعه محلی؛ نشست اقتصادی در منطقه آزاد چابهار برگزار شد
توسعه تجارت مرزی با اولویت جامعه محلی؛ نشست اقتصادی در منطقه آزاد چابهار برگزار شد

نشست مشترک اقتصادی با حضور محمد سعید اربابی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، عبدالعزیز میایی، فرماندار دشتیاری و جمعی از فعالان اقتصادی منطقه دشتیاری و بازارچه مرزی ریمدان برگزار شد. هدف این نشست، تقویت تعامل با جامعه محلی، رفع موانع سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت مرزی عنوان شد. همگرایی محلی؛ کلید موفقیت در ریمدان اربابی با […]

نشست مشترک اقتصادی با حضور محمد سعید اربابی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، عبدالعزیز میایی، فرماندار دشتیاری و جمعی از فعالان اقتصادی منطقه دشتیاری و بازارچه مرزی ریمدان برگزار شد. هدف این نشست، تقویت تعامل با جامعه محلی، رفع موانع سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت مرزی عنوان شد.

همگرایی محلی؛ کلید موفقیت در ریمدان

اربابی با تبریک هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصیلی، خطاب به فعالان اقتصادی گفت: «این نشست برای شماست؛ کسانی که به توسعه اقتصادی مرز علاقه‌مندید. بدون مشارکت جامعه محلی، توسعه منطقه ممکن نیست.»

وی بر ضرورت همدلی میان سازمان، فرمانداری و فعالان محلی تأکید کرد و افزود: «با اتکا به توان شما، می‌توانیم طرح‌های توسعه‌ای را عملیاتی کنیم.»

چشم‌انداز تجارت با پاکستان

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به توافق اخیر میان ایران و پاکستان برای افزایش حجم تجارت تا ۱۰ میلیارد دلار، گفت: «تحقق این هدف تنها با مشارکت فعالان اقتصادی ممکن است. تفاهم‌نامه‌ها بدون اقدام عملی شما نتیجه‌ای نخواهد داشت.»

واگذاری زمین با اولویت جامعه محلی

اربابی اعلام کرد: «از ۵ هزار هکتار محدوده منطقه آزاد ریمدان، ۲۱۵ هکتار برای فعالیت‌های اقتصادی آماده‌سازی شده است. اولویت واگذاری این اراضی با مردم دشتیاری و ریمدان است.»

وی هشدار داد: «اگر جامعه محلی از این فرصت استفاده نکند، ناچار به واگذاری به سرمایه‌گذاران دیگر خواهیم بود. حتی با توان مالی محدود، ایده و همت شما می‌تواند مسیر را باز کند.»

تشکیل کارگروه محلی برای تسهیل واگذاری

برای تسهیل در روند واگذاری، اربابی پیشنهاد داد: «جامعه محلی سه نماینده برای تشکیل کارگروه معرفی کند تا ارتباط مستقیم با سازمان برقرار شود. در مرحله نخست، ۲۰ درصد از اراضی آماده‌سازی‌شده به سرمایه‌گذاران محلی اختصاص خواهد یافت.»

اقدامات زیرساختی در بازارچه ریمدان

وی از تجهیز مسیرهای ورودی و خروجی بازارچه، نصب سیستم‌های کنترلی و آماده‌سازی دفاتر کاری خبر داد و گفت: «هدف ما ساماندهی ورود و خروج کالا و مسافران و رونق اقتصادی مردم منطقه است.»

حمایت کامل از سرمایه‌گذاران محلی

اربابی خطاب به فعالان محلی گفت: «ما با تمام توان از شما حمایت می‌کنیم. واگذاری زمین، صدور مجوزها و پشتیبانی‌های لازم در دستور کار است. همه چیز پول نیست؛ خلاقیت و مدیریت شما نیز مؤثر است.»

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که مردم منطقه دشتیاری و ریمدان پیشگام توسعه باشند و مشارکت محلی شکل بگیرد.