به گزارش خبرنما به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ با آغاز تحریمها حلقه فشارهای اقتصادی زندگی مردم ایران را در برگرفت و هر روز نیز این حلقه فشردهتر و کوچکتر میشود. ماههای اول شروع دوباره تحریمها، مردم بهتزده و نگران چشم به آینده دوخته بودند ولی به مرور فقط اعتراض و دلنگران بودن را […]
به گزارش خبرنما به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ با آغاز تحریمها حلقه فشارهای اقتصادی زندگی مردم ایران را در برگرفت و هر روز نیز این حلقه فشردهتر و کوچکتر میشود. ماههای اول شروع دوباره تحریمها، مردم بهتزده و نگران چشم به آینده دوخته بودند ولی به مرور فقط اعتراض و دلنگران بودن را کنار گذاشتند و شروع به برنامهریزی کردند. مردم ایران این روزها همچنان که نقدهای خود را برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی پیگیرانه دنبال میکنند اما همراهی را نیز کنار نگذاشتهاند و برنامه گذشته زندگی خود را به روز کرده و با جدول اقتصادی تازهای روبه آینده زندگی را طرحی میکنند.
یکی از این نشانههای این طراحی جدید برای برنامه زندگی موج سفر مردم در اقصی نقاط کشور است. سفر بدون خرج نیست و وقتی مردم میتوانند این رشد آماری را از عید تا خرداد برای سفر خود ایجاد کنند یعنی توانستهاند به برنامهریزی تازهای برای اقتصاد زندگی خود برسند. حال که مردم همراه روزهای سخت شدهاند و در کنار نقد به همدلی هم میپردازند؛ باید چه کمکی برای بهبود برنامهریزیهای زندگی آنان صورت گیرد؟
در این راستا گفتگویی را با حسین ایمانی جاجرمی، جامعه شناس و استاد دانشگاه، داشتیم که در ادامه میخوانید:
ایمانی جاجرمی با بیان اینکه نقش نهادهای اجتماعی در این امر بسیار موثر خواهد بود به برنا گفت: در این راستا نیازبه یک سیاستگذاری دقیق وجود دارد. البته باید تدوین این برنامه بهصورت درست و صحیح از سوی نهادهای اجتماعی صورت گیرد و سریعا پس از تدوین به مرحله اجرا گذاشته شود. مهم این است که فقط وعدههای پوپولیستی نباشد و قابلیت اجرا داشته باشد تا مردم به عنوان راهکارهای پیشنهادی بتوانند از آن استفاده کنند.
این جامعهشناس در خصوص آموزشهایی که باید به افراد برای برنامهریزی در روزهای بحران و سخت داده شود تا سنجیدهتر دست به تغییر روند اقتصادی زندگی خود بزنند چنین بیان کرد: متاسفانه مراجعی برای آموزش به مردم برای مواجه با شرایط سخت و بحرانی اقتصادی وجود ندارد و تشکلهای مدنی و احزاب سیاسی موجود که به عنوان متولیان امر در این راستا باید حضور پررنگی داشته باشند و مقاومت را به افراد آموزش دهند، کمترین نقش را ایفا میکنند.
وی تاکید کرد: البته نبود عرصهای برای عرضاندام تشکلهای مستقل مدنی در این مسئله نیز بیتاثیر نیست و دولتهای نیز باید در این راستا فضایی را برای انجمنهایی که فعالیتهای مدنی انجام میدهند و در راستای احقاق حقوق شهروندی افراد گام بر میدارند فراهم سازند تا آموزشهای لازم به مردم داده شود.
ایمانی جاجرمی در پایان نیز گفت: باید اجازه حضور و ورود نیروهای جدید و جوان در بدنه دولت که از درون فعالیتهای و تشکلهای مدنی رشد کردهاند داده شود تا شاهد طرحهای و ایدههای تازه و نو در تمامی زمینهها و بهخصوص گذر از روزهای سخت اقتصادی بود.
Sunday, 8 September , 2024