به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، بسکتبال بانوان ایران چند سالی است که فعالیت بینالمللی خود را آغاز کرده و گامهایی را برداشته است اما بودجه کم در این بخش، در نظر نگرفتن بازیهای تدارکاتی، نبود برنامه دقیق برای پشتوانه سازی و اکتفا کردن به اعزام تیمها باعث شده تا علی رغم شرکت تیم […]
به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، بسکتبال بانوان ایران چند سالی است که فعالیت بینالمللی خود را آغاز کرده و گامهایی را برداشته است اما بودجه کم در این بخش، در نظر نگرفتن بازیهای تدارکاتی، نبود برنامه دقیق برای پشتوانه سازی و اکتفا کردن به اعزام تیمها باعث شده تا علی رغم شرکت تیم ملی در مسابقات مختلف، نتیجه دلخواه به دست نیاید و روند پیشرفت بسکتبال بانوان کند شود. این در حالی است که دختران بسکتبالیست ایران پتانسیل بالایی دارند و شاهد آن کسب مدال برنز مهارتهای فردی جام جهانی ۲۰۱۹ توسط شادی عبدالوند، نایب قهرمانی تیم باشگاهی گروه بهمن در مسابقات غرب آسیا، قرار گرفتن سعیده علی در جمع ۱۰ بازیکن برتر مرحله نخست جام جهانی ۲۰۱۸، سومی تیم بسکتبال پنج نفره بانوان در غرب آسیا و غیره است.
بسکتبال پنج نفره که بعد از مدتها اردوی خود ر تشکیل داد و به غرب آسیا اعزام شد و پس از آن هم در انتظار تعیین میزبان برای مسابقات قهرمانی آسیا در دسته دوم است اما فعالیت بخش سه نفره بیشتر است و بانوان بزرگسال و زیر ۲۳ سال برای دومین دوره به جام جهانی اعزام و هر دو در مرحله گروهی حذف شدند، در حالی که تیم زیر ۲۳ سال در اولین تجربه حضور با سه پیروزی و یک شکست راهی مرحله دوم شد. این موضوع تلنگری برای مسئولان فدراسیون بود چرا که نشان داد هرچند تجربه ملی پوشان بیشتر شده است اما اعزام آنها در شرایطی که آمادگی لازم برای رویارویی با حریفان بین المللی را ندارند نتیجهای جز شکست در پی ندارد و باید برنامههای بهتری برای آنها در نظر گرفت.
نازی طائرپور، سرمربی تیم گروه بهمن و فرانک طیاری سرمربی تیم گاز نکاتی در مورد شرایط فعلی بسکتبال و راهکارهای پیشرفت آن مطرح کردند که در ادامه میخوانید.
تیم ملی بسکتبال سه نفره زیر ۲۳ سال افت داشته؟
نازی طائرپور، سرمربی تیم گروه بهمن در مورد نتایج تیم ملی بسکتبال سه نفره زیر ۲۳ که با سه شکست و یک پیروزی از دور گروهی حذف شد، گفت: ملیپوشان این بار با کشورهای قویتری بازی داشتند و بدون بازی تدارکاتی هم به مسابقات رفتند. تجربه یکی از فاکتورهایی است که به بازی بهتر آنها کمک میکند که با شرکت در مسابقات مختلف به دست میآید؛ در این زمینه اسپانسرها هم باید حمایت کنند.
بازی تدارکاتی را نادیده نگیرید
طائرپور برگزاری بازی تدارکاتی برای تیم ملی را ضروری دانست اما در این زمینه به مشکلات مالی و عدم حمایت اسپانسرها هم اشاره کرد و گفت: رشته سه نفره در ایران نوپا است و بازیکنان به تجربه نیاز دارند. این مساله فقط با مسابقات دوستانه و شرکت در رویدادهای بینالمللی به دست میآید. الان هم مسابقات داخلی برگزار میشود و اگر رنکینگ بازیکنان بالا برود سهمیه المپیک میگیرند. بازیکنان خیلی تلاش میکنند تا مهارتهای فردی خود را بالا ببرند و تنها راه موفقیت این است که بازی تدارکاتی برای آنها در نظر بگیریم یا اینکه تیمهای دیگر را به ایران دعوت کنیم.
فرانک طیاری، هم دراین مورد گفت: این یک واقعیت است که برای شرکت در هر بازی رسمی باید مسابقه تدارکاتی انجام داد اما مشکلات ما اساسی است.
چالش انتخاب مربی؛ باتجربه یا جوان؟
مربی با کیفیت یکی از فاکتورهایی است که به پیشرفت تیم ملی کمک میکند اما آیا مربیان جوان فعلی (آزاده زمانپور، سرمربی زیر ۲۳ سال و نیکا بیکلیکلی، سرمربی تیم بزرگسالان) از کیفیت فنی لازم برخوردار هستند؟ طائرپور در این مورد گفت: نظر کسانی که این مربیان را انتخاب کردند روی جوانگرایی بوده است اما باید از نظرات مربیان دیگر هم استفاده کنند. علاوه بر این مشکل حجاب نداریم و باید از مربیان مرد هم کمک گرفت، بالاخره آنها تجربه بیشتری دارند و سفرهای بیشتری رفتهاند.
طیاری هم در این مورد بیان کرد: مربیان فعلی تیم ملی چه تیمهای مطرحی در لیگ داشتند؟ خانم زمانپور فقط یک سال با دانشگاه آزاد قهرمان لیگ شد. او مربی تیم ملی سه نفره است و سال گذشته بازیکنان تیم ملی به دانشگاه آزاد رفتند. اگر این بازیکنان که ستاره بودند با تیم دیگری قرارداد میبستند احتمال قهرمانی آن تیم وجود داشت؟ این مربی قبل از دانشگاه آزاد کجا بود و چه مقامهایی آورده است؟ به خانم زمانپور و بیک لیک لی احترام میگذارم اما آیا نباید مربیانی که سالها بین تیمهای مقام آور بودند درتیم ملی حضور داشته باشد؟
او در این مورد افزود: کسانی که جوانگرایی میکنند توسعه بسکتبال را در دست کسانی میبینند که خود نیاز به توسعه دارند. شاید فکر کنند برای خودم میگویم اما من قهرمانیها را پشت سر گذاشتم و دیگر تشنه نیستم. با این حال دوست دارم که از مربیان باتجربه بخواهند تا در کنار دیگر مربیان قرار بگیرند و به تیم ملی کمک کنند.
فدراسیون بازیکنان جوان را رها میکند؟
فدراسیون بسکتبال ایران نشان داده است که برنامه مشخصی برای ردههای پایه ندارد، به گونهای که اعزام تیم زیر ۱۸ سال به جام جهانی را لغو و به بازیهای داخلی اکتفا کرده است. علاوه براین بارها اعلام شد که از جوانها در ترکیب تیمهای بزرگسال استفاده میشود اما آیا این روش برای پیشرفت بسکتبال بانوان مفیداست؟
طیاری معتقد است فدراسیون بسکتبال برنامهای برای پشتوانه سازی ندارد در حالی که مربیان باید استعدادهای ورزشی در شهرهای مختلف را کشف و آنها را تربیت کنند، نه اینکه آنها را بعد از یک دوره حضور در تیم ملی رها کنند. او در این مورد از آیدا گل محمدی بازیکن جوان کردستانی اسم برد که مطابق با گفته طیاری رها شده و برنامهای برای تربیت این بازیکن وجود ندارد.
بسکتبال بانوان به امکانات بیشتری نیاز دارد
کیمیا یزدیان طهرانی، ملیپوش بسکتبال بعد از حذف تیم ملی از جام جهانی بحث کمبود امکانات و نداشتن زمین مناسب سه نفره را مطرح کرد. طیاری و طائرپور هم این موضوع را تایید کردند که بانوان بسکتبالیست به امکانات بیشتری نیاز دارند.
طائرپور بیان کرد: امکانات و تجهیزات سالنهایمان باید بهتر شود. همه این نقاط ضعف را میبینیم اما باید دست به دست هم بدهیم تا آنها را جبران کنیم. چیزی با انتقاد درست نمیشود و نمیتوان نشست و منتظر ماند. باید این را به خودمان بقبولانیم که همه چیز به پول بستگی دارد و در نتیجه اگر اسپانسرها حمایت کنند، مشکلاتمان حل میشود.
طیاری نیز گفت: فدراسیون باید از کل سالنهای بسکتبال یک سانس را در اختیار داشته باشد. از این سانس میتواند برای آموزش مربیگری، داوری، استعدادیابی و برگزاری مسابقه استفاده کند. درست نیست که منتظر بمانید تا سالنی برای بسکتبال ساخته شود، چندسال است که میخواهند سالن افراسیابی را به بسکتبال بدهند اما آیا این اتفاق افتاده است؟ پس باید سنگ کوچکی برداشت. آموزش و پرورش و شهرداری سالنهای زیادی دارند که میتوان از آنها استفاده کرد.
انتهای پیام
Wednesday, 4 December , 2024