یحیی کمالی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دستور رئیس قوه قضاییه درباره‌ حبس‌زدایی از زندانیان مهریه، اظهار کرد: قطعا نباید در راستای حبس‌زدایی از زندانیان مهریه حقوق زنان تضییع شود. اگر قرار باشد به صورت کلی کسی برای پرداخت مهریه به زندان نرود مطمئنا باید در مقابل آن هم سازوکاری برای الزام به […]

یحیی کمالی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دستور رئیس قوه قضاییه درباره‌ حبس‌زدایی از زندانیان مهریه، اظهار کرد: قطعا نباید در راستای حبس‌زدایی از زندانیان مهریه حقوق زنان تضییع شود. اگر قرار باشد به صورت کلی کسی برای پرداخت مهریه به زندان نرود مطمئنا باید در مقابل آن هم سازوکاری برای الزام به پرداخت مهریه باشد، چون ممکن است همین موضوع باعث سخت‌تر شدن روند ازدواج بانوان شود بدان معنا که خانواده‌ها شروطی را برای ازدواج بگذارند مبنی بر این‌که فرد در همان اول زندگی مجبور به پرداخت مبلغی شود.

وی افزود: بر این اساس باید رئیس قوه قضاییه در مسیر حبس‌زدایی از مهریه تدابیری اندیشیده تا تضمین‌های لازم برای خانم‌ها جهت مطالبه مهریه هم وجود داشته باشد. نباید قضاوت یک طرفه باشد، چون این موضوع باعث آثار زیان‌باری در جامعه می‌شود، لذا با اعتقاد به این‌که زندان اولین راه‌حل برای وصول مهریه نیست، ولی از آن طرف هم نباید همه چیز را رها کرده و حقوق زنان نادیده گرفته شود.

نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره‌ی این‌که آیا این موضوع به مصوبه مجلس نیاز دارد، اظهار کرد: قطعا برای حبس‌زدایی از مهریه باید قانون مجلس شورای اسلامی اصلاح شود، قوه قضاییه در شیوه زندانی کردن و آزاد کردن می‌تواند براساس دستورالعمل‌های خود اقدام کند، اما درباره این موضوع به قانون نیاز است پیش از این مجلس مصوب کرده بود نپرداختن مهریه بیشتر از ۱۱۰ سکه مشمول زندان نمی‌شود. اگر قرار باشد که کل این موضوع تغییر کند پس باید مجلس شورای اسلامی آن را تصویب نماید.

انتهای پیام