دکتر حمید آقا علی نژاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که ورزشکاران روزهدار به هیچ عنوان هنگام صبح به تمرینات ورزشی نپردازند، اظهار کرد: بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی برای ورزشکاران روزهدار ۲ ساعت قبل از افطار است تا ورزشکار بتواند مشکل کم آبی و کمبود ذخایر گلیکوژنی خود را بلافاصله بعد […]
دکتر حمید آقا علی نژاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که ورزشکاران روزهدار به هیچ عنوان هنگام صبح به تمرینات ورزشی نپردازند، اظهار کرد: بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی برای ورزشکاران روزهدار ۲ ساعت قبل از افطار است تا ورزشکار بتواند مشکل کم آبی و کمبود ذخایر گلیکوژنی خود را بلافاصله بعد از افطار جبران کند. بنابراین به ورزشکاران توصیه میشود که هنگام صبح تمرین ورزشی نکنند و تمرینات خود را به ۲ ساعت قبل از افطار یا بعد از افطار موکول کنند.
وی گفت: انجام تمرینات ورزشی هنگام صبح سبب میشود تا ورزشکار دچار مشکلات فیزیولوژیکی و با کم آبی و تخلیه ذخایر گلیکوژنی مواجه شود. در نتیجه با تخلیه ذخایر گلیکوژنی، منابع پروتئینی به عنوان سوخت مصرفی بالا میرود و همین امر سبب میشود تا ورزشکار از نظر فعالیتهای مغزی با مشکل مواجه شود.
این متخصص علم تمرین تصریح کرد: اگر ورزشکاری بخواهد تمرینات ورزشی خود را بعد از افطار پیگیری کند تمرینات خود را با توجه به منابع غذایی باید طراحی کند، به طوری که اگر هنگام افطار از منابع غذایی کربوهیدرات استفاده کند، به دلیل این که کربوهیدراتها زود هضم هستند ۲ ساعت بعد از افطار بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی است. اما اگر ورزشکار غذایی پروتئینی یا چربی مصرف کند حداقل ۴ ساعت بعد از افطار باید تمرینات خود را آغاز کند تا دچار مشکلات گوارشی یا فیزیولوژیکی نشود.
آقا علی نژاد در پایان خاطرنشان کرد: کربوهیدرات مهمترین منبع غذایی تولید انرژی برای ورزشکاران است، پس بهتر است ورزشکاران افطار خود را سبک و با منابع غذایی کربوهیدرات که سریع جذب بدن میشوند، آغاز کنند تا کم آبی و ذخایر گلیکوژنی از دست رفته بدن خود را به خاطر روزهداری سریع جبران کنند تا دچار مشکلات گوارشی نشوند.
انتهای پیام
Sunday, 6 October , 2024