«آنا برنابیچ» نخست وزیر صربستان در نشست چهارشنبه مجلس نمایندگان این کشور با اشاره به اینکه دلیلی برای ادامه وضعیت اضطراری در کشور وجود ندارد، گفت که بنا به توصیه اپیدمیولوژیست ها تمامی شرایط جهت لغو وضعیت اضطراری فراهم شده است. لغو وضع اضطراری ناشی از شیوع کرونا در کشور با آرای موافق ۱۵۵ نماینده و […]

«آنا برنابیچ» نخست وزیر صربستان در نشست چهارشنبه مجلس نمایندگان این کشور با اشاره به اینکه دلیلی برای ادامه وضعیت اضطراری در کشور وجود ندارد، گفت که بنا به توصیه اپیدمیولوژیست ها تمامی شرایط جهت لغو وضعیت اضطراری فراهم شده است.

لغو وضع اضطراری ناشی از شیوع کرونا در کشور با آرای موافق ۱۵۵ نماینده و بدون رای مخالف و یک رای ممتنع تصویب شد. مجلس صربستان ۲۵۰ نماینده دارد.

برنابیچ تاکید کرد که با وجود اینکه دو شرط مورد نیاز برای پایان دادن به وضع اضطراری ناشی از ویروس کرونا در کشور فراهم شده است، نمایندگان پارلمان را به لغو وضعیت اضطراری فرا خواند.

یادآور می شود که «آلکساندر ووچیچ» رئیبس جمهوری صربستان پیش تر پایین بودن ۵ درصد مبتلایان به ویروس از تعداد آزمایش شدگان و کاهش تعداد افرادی که از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند را دو شرط ضروری برای لغو وضعیت اضطراری اعلام کرده بود.

پیشنهاد لغو وضع اضطراری در صربستان ناشی از شیوع بیماری همه گیر کرونا ابتدا از طرف «آلکساندر وولین» وزیر دفاع پیشنهاد شد که توسط دولت تصویب و سپس این پیشنهاد با امضای نخست وزیر و رئیس جمهوری صربستان به مجلس این کشور برای تصویب ارسال شد.

«بوشکو اوبرادوویچ» رئیس جنبش «دور» Dever از احزاب مخالف دولت صربستان در ابتدای شروع کار مجلس برای تصویب لایجه لغو وضع اضطراری با سوت زدن، مخالفت برخی از احزاب مخالف دولت و ائتلاف حاکم را نشان داد.

«مایا گویکوویچ» رئیس پارلمان صربستان پس از  دو اخطار به نماینده مخالفان، وی را بخاطر مانع تراشی در کار مجلس، توسط مامورین انتظامی از پارلمان اخراج کرد.

برخی از احزاب مخالف با دولت و ریاست جمهوری بر این باورند که احزاب ائتلاف حاکم از شیوع کرونا برای منافع خود استفاده می کنند. همچنین برخی از احزاب مخالف ائتلاف حاکم در کشور را از جمله به نبودن آزادی رسانه ها در کشور متهم کرده اند که این اتهامات از طرف ائتلاف حاکم، دولت و ریاست جمهوری رد شد.

همچنین یادآور می شود که احزاب مخالف در شب های ممنوعیت خروج از منازل ، با زدن بر قابلمه و دیگر ظروف مخالفت خود با ائتلاف حاکم در کشور را ابراز داشتند.

به گفته اپیدمیولوژیست ها در صربستان؛ پس از پایان وضعیت اضطراری، اقدامات فوق العاده جایگزین خواهد شد که تا پایان اعلام بیماری همه گیر کرونا در کشور ادامه خواهد یافت.

استفاده از ماسک و دستکش در وسایل نقلیه عمومی، رستوران ها و قهوه خانه ها، رعایت فاصله اجتماعی، ممنوعیت برپایی اجتماعات عمومی از جمله اقدامات اضطراری در صربستان شمرده شده اند.

مدارس و دانشگاه ها، سالن سینما و تئاتر تا اواخر ماه جاری بسته خواهند ماند. پیاده روی و گردش بصورت انفرادی مجاز است، اما برگزاری جشن ها از جمله عروسی و جشن تولد پس از ۱۵ ماه ژوئن (۲۶ خرداد) مجاز خواهد بود.

فعالیت برخی از کسب و کارهای عمومی در صربستان مانند آرایشگاه ها، تعمیرگاه، بازارهای سرپوشیده و سالن های ورزشی که بخاطر وضعیت اضطراری در کشور و پیشگیری از شیوع کرونا به طور موقت تعطیل شده بودند، مجددا از هفته گذشته با شرایط کاری ویژه ای آغاز به کار و اتوبوس های شهری نیز از اواخر هفته جاری شروع به کار می کنند.

مهد کودک ها نیز برای فرزندانی که والدین آنان شاغل هستند از روز دوشنبه ۱۱ ماه می ( ۲۲ اردیبهشت) فعالیت خود را آغاز می کنند.

خطوط هواپیمایی مسافربری صربستان از ۱۸ ماه «می» (۲۹ اردیبهشت) فعالیت عادی خود را با شرایطی ویژه ازسر خواهد گرفت.

آخرین داده های وزارت بهداشت و درمان صربستان حاکی است که تاکنون در صربستان ۹ هزار و ۷۹۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۲۰۳  نفر جان خود را از دست دادند. همچنین یک هزار و ۹۷۱ نفر از این بیماری بهبود یافتند.

اپیدمیولوژیست ها نیز با حضور در برنامه رادیو و تلویزیون دولتی صربستان با اشاره به بازگشت تدریجی فعالیت ها به حالت عادی، خاطرنشان کردند که ویروس کرونا همچنان در حال گردش در جمعیت است.

وضعیت اضطراری در صربستان به منظور پیشگیری از شیوع کرونا در ۱۵ مارس سال جاری میلادی (۲۵ اسفند ۹۸)؛ توسط «آلکساندر ووچیچ» رییس جمهوری این کشور در سراسر کشور اعلام شد.

ویروس کرونا برای اولین بار ششم ماه مارس/۱۶ اسفند ۹۸ در صربستان شیوع یافت.