آیتالله لطفالله دژکام شامگاه چهارشنبه ۲۲ آبان در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی «دولت قرآن» که در تالار کتابخانه اسناد ملی فارس برگزار شد، برگزاری این همایش را فرصتی خوب و مبارک برای تمام دلبستگان به فرهنگ قرآنی و اسلامی و علاقهمندان به ادب فاخر ایرانی دانست که توانستند دور هم نشسته و آنچه که […]
آیتالله لطفالله دژکام شامگاه چهارشنبه ۲۲ آبان در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی «دولت قرآن» که در تالار کتابخانه اسناد ملی فارس برگزار شد، برگزاری این همایش را فرصتی خوب و مبارک برای تمام دلبستگان به فرهنگ قرآنی و اسلامی و علاقهمندان به ادب فاخر ایرانی دانست که توانستند دور هم نشسته و آنچه که بزرگان ادب این سرزمین از خرمن قرآن خوشهچینی کردهاند را بازنگری کنند.
وی افزود: در همایش «دولت قرآن» تلاش شده تا زمینههایی فراهم شود که دیگران هم بتوانند از این خرمن بهرهمند شوند و آفرینشهای ادبی نظیر آنچه که در گذشته تاریخیمان اتفاق افتاده است، بار دیگر در سرزمین ما دیده شود و چشم همه به آن بهرههایی که صاحبان ذوق و ادب و هنر از محضر قرآن کریم میبرند، روشن شود.
آیتالله دژکام، همایش «دولت قرآن» را یک نقطه آغاز برای این حرکت برشمرد و گفت: معمولاً ما آن چیزی که درباره بزرگان خود انجام میدهیم بیشتر خوانش دیگران از بزرگی آنان است. حافظ بزرگ است و در دل مردم هم بزرگ است اما وقتی در همایشها میآییم بیشتر میخواهیم ببینیم حافظ از نظر دیگران هم بزرگ است که ما در این زمینه بحثی نداریم اما اینکه در دل خودمان بزرگ است، اهمیت دارد.
امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: ملت ایران در طول قرونی که از رحلت حافظ گذشته، با او ارتباط داشته و دارند که سادهترین شکل ارتباط هم همان است که معمولاً در شبهای یلدا یا سایر شبها دور هم نشسته به دیوان حافظ تفأل میزنیم و این کار در همه خانوادهها متداول است.
وی، حافظ را مردی با عظمت و بزرگی دانست که در قلب مردم ایران به عنوان افراد مسلمان ارادتمند به اهل بیت(ع) حضور دارد و سپس ادامه داد: نباید کار به جایی برسد که گویا دیگران میخواهند حافظ را به ما معرفی کنند و این یک نقطه ضعف است و مانند این است که ما به خودمان و ایرانی و اسلامی بودن خودمان ایمان نیاوردهایم در حالی که همه اینها هستیم و اگر بر این مسئله تأکید نکنیم، نمیتوانیم در مقابل رقیب تمدنی خود بایستیم.
آیتالله دژکام با اشاره به برگزاری همایش «دولت قرآن» در شیراز گفت: این همایش قدم ارزشمندی است که بنیاد فارسشناسی برداشته برای اینکه این باور را به میدان آورد که ما ایرانیهای مسلمان هستیم و اگر تمدن غربیها هست، یک رقیب قوی هم این طرف دارند و باید این باور را بپذیریم.
وی با یادآوری اینکه در قونیه مردم اجازه ندارند با کفش به کنار مزار مولوی بروند، گفت: ما این شئون را برای عارف بزرگی مانند حافظ نمیتوانیم نگه داریم و اینها مشکل است و البته منظور این نیست که با تفریح و ساعت خوش برای عزیزان مخالفیم.
وی این نکته را یادآور شد که باید در گردشگری مذهبی صحنه استراحت و تفریح هم دیده شود و سپس ادامه داد: این یک مشکل است که در فرهنگ ما یجاد شده است و باید جایگاه اینها را در آن افق بلندی که هستند، نگاه کنیم و برای این برنامهریزی کنیم.
آیتالله دژکام بیان کرد: برای جاهایی که یک گردشگر ممکن است نیازهایی داشته باشد، برنامهریزی کنیم و متناسب با فرهنگ خودمان فضاهای آن را فراهم کنیم و این یکی از جهاتی است که بنیاد فارسشناسی به میدان آمده که بگوید فارس قله فرهنگ است و این را اصلاح خواهیم کرد.
نماینده ولی فقیه در فارس با تأکید بر اینکه نباید به جایی برسیم که شأن عارف بزرگی مانند حافظ اینقدر تنزل پیدا کرده باشد که در کنار قبر نورانی آن شاهد کارهایی باشیم که کمی دورتر هم میتوان انجام داد، گفت: البته مراقب باشیم این تلاقیها و تداعیها پیش نیاید که باعث شود حض عده دیگری کم شود.
وی با یادآوری اینکه آرامگاه حافظیه یکی از قبرستانهای بزرگ شیراز که در آن چهرهها و دانشمندانی آرمیدهاند، گفت: چیزی که مشاهده میشود این است که وقتی به حافظیه میرویم انگار به تفریح میرویم نه اینکه صفای باطنی کنیم در صورتی که میتوان از این فضاهای معنوی که در اختیار ماست استفادههای برتر و بالاتری کرد و برای آن نیازهای دیگری هم طراحی کرده و نسبت به آن بیاعتنا نباشیم.
آیتالله دژکام در ادامه سخنان خود با اشاره به آیه ۹ سوره اسراء گفت: مسلماً قرآن مردم را به یک سبک زندگی که با قوامترین و محکمترین سبک زندگی است، هدایت میکند و اگر این سبک زندگی را قرآن معرفی میکند، مسلما در بهرهگیری از این مکتب، حافظ یکی از افراد موفق است زیرا ۷۰۰ سال است که دارد میدرخشد و میگوید هرچه کردم همه از دولت قرآن کرد.
امام جمعه شیراز به همایش «دولت قرآن» اشاره کرد و گفت: این همایشها میتواند الهام بخش این باشد که آنها چه استفادههایی از قرآن کردند و چگونه بهره بردند و ما هم از این مسئله بهره برده و برای آینده خودمان کاملتر از آن طراحی کنیم زیرا مسلماً قرآن رشته ممدودی که از جانب خداوند برای ما قرار داده شده است و به این سادگی نمیتوان گفت همه به آخر آن رسیدهاند و کسی به آخر این کتاب آسمانی نرسیده است و همه طفل دبستانی این مکتب هستند و از این طفلهای دبستانی که در دنیا مهم و ماندگار شدهاند، ما نیز برای آینده خودمان و کشورمان بهرهمند شویم.
انتهای پیام
Friday, 8 November , 2024