‌به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، ‌«قاسم سلیمانی دشتکی»، در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشریح اقدامات انجام شده قبل از سیل اخیر، اظهار کرد:هماهنگی‌های لازم در این زمینه با مسئولان و حضور شورای مدیریت بحران و تقسیم‌کار در بین دستگاه‌های اجرایی و مرتبط در مناطق مختلف استان انجام شد و اگر در […]

‌به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، ‌«قاسم سلیمانی دشتکی»، در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشریح اقدامات انجام شده قبل از سیل اخیر، اظهار کرد:هماهنگی‌های لازم در این زمینه با مسئولان و حضور شورای مدیریت بحران و تقسیم‌کار در بین دستگاه‌های اجرایی و مرتبط در مناطق مختلف استان انجام شد و اگر در قبل از وقوع سیل اقدامات پیشگیرانه انجام نمی‌شد به‌طورقطع خسارت سیل در استان بیش از استان‌هایی مانند لرستان بود.

وی گفت: در شهر ایلام بسیار احساس خطر می‌شد که با شناسایی کانون‌های ورود سیلاب به شهر ایلام، اقدامات پیشگیرانه ایی ازجمله ایجاد کانال‌های جدید برای مدیریت جریان سیلاب با حضور دستگاه‌های اجرایی و مرتبط انجام شد.

استاندار ایلام با بیان اینکه مقارن این ایام بنا بر یک رسم دیرینه، مردم استان در دل طبیعت چادر برپا می‌کنند،  تصریح کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر هم استانی‌ها زیر چادر بودند و بیش از ۱۰۰ هزار نفر زائر عتبات عالیات در استان تردد داشتند که در این راستا با همکاری صداوسیما و رادیو و مخابرات و بلندگوهای نیروی انتظامی به چادرنشینان و عشایر و مناطق روستایی اعلام‌خطر کرده و هشدارهای لازم ارائه شد.

وی گفت: قبل از موج بارش‌ها آب سدهای کنگیر، دویرج و سد ایلام رهاسازی شده و در سد سیمره که با توجه به اینکه اگر میزان دبی آب در سد سیمره بالا می‌رفت پمپاژهای پایین‌دست سد دچار مشکل می‌شدند، درنهایت تصمیم گرفته شد که ورودی و خروجی آب در سدهای ایلام کنترل و رهاسازی شود.

استاندار ایلام با ابراز خرسندی از اینکه سیل در استان تلفات جانی نداشت، ادامه داد: اگر پیشگیری‌های لازم قبل از وقوع سیل نمی‌شد فاجعه سیل در استان ایلام بیش از گلستان و لرستان بود، سپاه و ارتش و شرکت بازرگانی، کمیته امداد و بسیج و بنیاد برکت در حین سیل و بعدازآن، پای‌کار بودند و هماهنگی و تعامل بسیار خوبی بین نهادهای مختلف در مدیریت بحران سیل استان وجود داشت.

سلیمانی دشتکی تصریح کرد: حدود ۳۰۰ نقطه و محور در سطح جاده‌های استان به دلیل وضعیت توپوگرافی دچار ریزش و رانش شده و حدود ۱۲۰۰ کیلومتر از جاده‌ها و مسیرهای مواصلاتی ایلام آسیب‌دیده و در بخش کشاورزی نیز ۳۴ هزار و ۷۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی  و ۷۶۰ هکتار از باغات استان در سیل اخیر دچار خسارت شدند.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها به‌ویژه سپاه و بسیج در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان در استان پای‌کار بودند که جای تقدیر دارد، افزود: در سیل اخیر حدود ۲ هزار واحد مسکونی دچار خسارت شدند که نیاز با بازسازی کامل دارند و علاوه بر این بیش ۱۰۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت‌های استان خسارت وارد شد.

استاندار ایلام ادامه داد: در جریان وقوع سیل ۷ بالگرد در استان ایلام در اختیار گرفته شد و تا جایی که شرایط اجازه می‌داد از این بالگردها برای خدمات‌رسانی به مردم استفاده شد و در شورای امنیت کشور ایلام، جزو استان‌های برتر در حوزه مدیریت بحران معرفی شد و همچنین ۵ استان کشور معین استان ایلام بودند که کمک‌های زیادی را برای استان ایلام ارسال کردند.

سلیمانی با تاکید بر اینکه باید درباره سد سیمره بازنگری داشته باشیم، تصریح کرد: افزایش حجم سد به اندازه یک میلیارد مترمکعب و جابجایی روستاهای پایین‌دست این سد ضروری است.

سلیمانی دشتکی، با اشاره به طرح‌های شاخص در سال ۹۸، تصریح کرد: در سال ۹۸ طرح گرمسیری به‌عنوان طرح شاخص در استان باید به سرانجام برسد و بخش انتقال خطوط آب این سامانه در استان مرتفع شود، در سفر رئیس‌جمهور محترم به استان که به‌احتمال‌ زیاد اواخر اردیبهشت‌ماه انجام می‌شود پروژه‌های زیادی برای افتتاح و شروع کار داریم.

وی‌ با بیان اینکه امیدواریم در سفر رئیس‌جمهور، راه‌آهن ایلام کلنگ زنی شود و بحث افتتاح فازهای جدید پتروشیمی ایلام و جانمایی پتروشیمی دره شهر و مهران با حضور ایشان پیگیری و در سال جاری انجام شود، برای میدان نفتی آبان و پایدار ۷۰۰ میلیون دلار اختصاص‌یافته است و واحد اولفین پتروشیمی ایلام نیز امسال افتتاح می‌شود.  

انتهای پیام