حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: در سال‌های گذشته آمریکا و برخی دیگر از کشورها سعی می‌کردند مسئولان فلسطینی را در طرح‌های مربوط به صلح خاورمیانه به بازی بگیرند و در سال‌های اخیر با طرح مساله تشکیل دو دولت مستقل، فلسطینی‌ها را وادار کنند تا خواسته‌هایشان را بپذیرند اما عملا الان با ارایه […]

حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: در سال‌های گذشته آمریکا و برخی دیگر از کشورها سعی می‌کردند مسئولان فلسطینی را در طرح‌های مربوط به صلح خاورمیانه به بازی بگیرند و در سال‌های اخیر با طرح مساله تشکیل دو دولت مستقل، فلسطینی‌ها را وادار کنند تا خواسته‌هایشان را بپذیرند اما عملا الان با ارایه طرح معامله قرن، آنها را نادیده گرفتند.

وی با اشاره به بخش‌هایی از این طرح تصریح کرد: قبل از ۱۹۶۷ آنها زمین‌ها را از فلسطینی‌ها خریدند اما حالا می‌بینیم به دنبال آن هستند باقی‌مانده این سرزمین را با ۵۰ میلیارد دلار بخرند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل در عین حال اعلام طرح معامله قرن از سوی ترامپ را درس عبرت بزرگی برای ایرانیان دانست و گفت: الان همگان متوجه شدند که آنچه ترامپ از مذاکره با ایران یا برجامی بهتر از آنچه قبلا به دست آمده صحبت می‌کند این است که با زور و تحریم و فشار بین‌المللی عملا تسلیم آنها شویم. آنها برای ایران هم به دنبال چنین طرحی هستند؛ آنجا در بحث فلسطین مساله سرزمین یک ملت است و اینجا حاکمیت ملی و تجزیه ایران.

این کارشناس مسایل بین‌الملل تصریح کرد: تمام شواهد نشان می‌دهد این طرح هیچ شانسی برای اجرا ندارد و صرفا مصرف داخلی دارد. نتانیاهو برای دادگاهی شدنش و انتخابات پیش رویش به این فضاسازی نیاز دارد تا شاید صهیونیست‌های افراطی در پارلمان را وادار به حمایت از خودش کند. از سویی ترامپ هم در حال استیضاح است و برگ موفقی برای تغییر این فضا نداشت و حالا با اعلام این طرح سعی دارد تا حدودی فضا را به نفع خود سازد. در عین حال باید گفت که این طرح مصرف داخلی برای آمریکا و اسراییل دارد و هیچ ضمانت اجرایی نخواهد داشت و دور از واقعیت‌هاست و همان‌طور که مقام رهبری قبلا گفتند “خواب خوشی است که تعبیر نمی‌شود.”

وی ادامه داد: اگر کشورهای اسلامی و عربی این قدر در منطقه اختلاف نداشتند رژیم اسراییل و آمریکا جرات نمی‌کردند چنین طرح یک طرفه‌ای را مطرح کنند و جا دارد موضوع فلسطین و معامله قرن سبب شود تا کشورهای اسلامی غیر عرب مثل ترکیه، ایران، مالزی، بنگلادش و غیره اقدماتی برای مقابله با این طرح با حضور کشورهای عربی که کمی کمتر مرعوب غرب و آمریکا هستند انجام دهند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل هم‌چنین به طرح ایران در رابطه با همه پرسی از همه فلسطینی‌های داخل سرزمین‌های اشغالی و بیرون از آن اشاره کرد و گفت: جا دارد در سطح رسانه‌ای درباره این طرح در شرایط فعلی رایزنی و اطلاع‌رسانی بیشتری انجام شود و یک بار دیگر راه‌حل مساله فلسطین را یادآور شویم. ما نیاز داریم تا طرح‌هایی مطرح شوند که بتواند به طور مسالمت‌آمیز گره کور این مساله را باز کند.

انتهای پیام