مجله دیجی کالا – یوسف اسفندیاری: در تاریخچه تمام شرکت‌ها می‌توان فرآورده ها شکست‌خورده‌ی زیادی را پیدا نمود و در این میان شرکتی مثل گوگل که به طور مستمر به تعداد زیادی از ایده‌های جدید روی خوش نشان می‌دهد، تعداد پروژه‌های شکست‌خورده آن هم به همان میزان بیشتر از شرکت‌های همانند هست. گرچه زیادی از […]

مجله دیجی کالا – یوسف اسفندیاری: در تاریخچه تمام شرکت‌ها می‌توان فرآورده ها شکست‌خورده‌ی زیادی را پیدا نمود و در این میان شرکتی مثل گوگل که به طور مستمر به تعداد زیادی از ایده‌های جدید روی خوش نشان می‌دهد، تعداد پروژه‌های شکست‌خورده آن هم به همان میزان بیشتر از شرکت‌های همانند هست. گرچه زیادی از این پروژه‌ها برای چند سال دوام آورده‌اند ولی عمر دو مورداز آن‌ها منحصرا ۱ روز بوده هست. در ادامه به ۱۴ مورد از بزرگ‌ترین پروژه‌های شکست‌خورده گوگل نگاهی می‌اندازیم.

Google Offers

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۱۱-۲۰۱۴

Google Offers Google Offers در دوران اوج سایت‌هایی که تخفیف‌های گوناگونی را عرضه می‌دادند، مثل Groupon و Living Social، عرضه شد و با فروکش کردن هیاهوی حول این ترند، Google Offers هم تعطیل شد.

Google Web Accelerator

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۰۵-۲۰۰۸

Google Web Accelerator Google Web Accelerator قرار بود سرعت بارگذاری سایت‌ها را افزایش دهد. ولی این نرم‌افزار سرشار از باگ‌های مختلفی بود و به طور مثال گاهی وقت ها جلوی پخش ویدیوهای یوتیوب را می‌گرفت. گوگل‌ در سال ۲۰۰۸ حمایت از آن را متوقف نمود.

Google Video

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگلطول عمر: ۲۰۰۵-۲۰۰۹

در سال ۲۰۰۵ یوتیوب راه‌اندازی شد و خیلی فوری توانست توجه زیادی از اعضاء را جلب کند. گوگل‌ هم برای اینکه از قافله عقب نیفتد، تصمیم گرفت یک پلتفرم مختص پخش ویدیو را راه‌اندازی کند. حدود یک سال بعد، Google Video در جذب بیننده ناکام ماند و این شرکت با پرداخت ۱.۶۵ ۶۵ میلیارد دلار یوتیوب را خریداری نمود. بر طبق تازه ترین آمار منتشر شده، تعداد عضو فعال ماهانه یوتیوب از مرز ۱.۸

Jaiku

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۰۷-۲۰۱۲

Jaiku Jaiku یک پلتفرم میکروبلاگینگ بود که مقر کلیدی آن در فنلاند قرار داشت و در سال ۲۰۰۷ برای رقابت با توییتر توسط گوگل‌ خریداری شد. در سال ۲۰۰۹، گوگل کد کلیدی این پلتفرم را آزاد کرد و اظهار کرد که دیگر آن را توسعه نمی‌دهد. سر انجام، در سال ۲۰۱۲ این پلتفرم به سبب تعداد پایین اعضاء تعطیل شد.

Google Health

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۰۸-۲۰۱۲

Google Health Google Health یک پلتفرم ذی ربط به سلامتی بود که با بهره‌گیری از اطلاعات پزشکی اعضاء، کار بیمارستان‌ها را برای دسترسی به چنین اطلاعاتی راحت‌تر می‌کرد. این سامانه سر انجام به سبب نگرانی‌های ذی ربط نقض حریم شخصی و وجود رقیب‌های نیرومند (از جمله فرآورده ها مایکروسافت) با شکست رو به رو شد.

Google Answers

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۰۲-۲۰۰۶

در سرویس Google Answers اشخاص می‌توانستند سؤال‌های مختلفی را مطرح نمایند و مبلغی را برای دریافت جواب مشخص نمایند. این یک پلتفرم برای محققین بود تا برای جواب به هر سال بین ۲ تا ۲۰۰ دلار بگیرند و گوگل هم در این میان کمیسیون خود را دریافت می‌کرد. درنهایت در سال ۲۰۰۶ به سبب تعداد بسیار پایین اعضاء، این سرویس تعطیل شد.

نکته‌ی جالب توجه ذی ربط به این سرویس، پلتفرم Google Questions and Answers هست که قبل از آن عرضه شد. در این پلتفرم، کارمندان گوگل‌ در مقابل دریافت ۳ دلار، به سؤالات اعضاء جواب می‌دادند. این پلتفرم که در سال ۲۰۰۱ بازنمایی شده بود، منحصرا یک روز دوام آورد.

Google X

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۱۶ مارس ۲۰۰۵

Google X Google X نسخه‌ی جایگزین بخش جستجو گوگل‌ بود و در این صفحه، آیکون تمام سرویس‌های گوگل‌ در بالای نوار جستجو قرار داشت و طراحی آن یادآور داک سیستم‌عامل macOS بود. این صفحه سایت گوگل هم منحصرا چند ساعت دوام آورد و بسیار زود فوت آن فرا رسید. گوگل بعدها از این اسم برای قسمتی از این شرکت که بر روی پروژه‌های بلندپروازانه کار می‌کند، استفاده نمود.

Google Buzz

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۱۰-۲۰۱۱

Google Buzz Google Buzz ترکیبی از شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های پیام‌رسان بود و اعضاء می‌توانستند مواردی مثل لینک‌ها، عکس‌ها، ویدیوها و متن‌ها و مورد ها این‌چنینی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این «مکالمات» در محیط جیمیل انجام می‌گرفت و گوگل آن را به‌صورت پیش‌فرض برای اعضاء جیمیل فعال کرده بود که این تصمیم با نقدهای زیادی مواجه شد. سر انجام، به علت مسائل ذی ربط به حریم شخصی این سرویس، اشخاص زیادی از گوگل شکایت نمودند و پس از ۱۸ ماه، این سرویس تعطیل شد.

Google Lively

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ژوئیه ۲۰۰۸-دسامبر ۲۰۰۸

این سرویس در ژوئیه ۲۰۰۸ راه‌اندازی شد و عمرش در دسامبر آن سال تمام شد.Google Lively Google Lively یک دنیای مجازی مبتنی بر وب بود که تا حدودی به Second Life شباهت داشت. در آن زمان نیویورک‌تایمز این سرویس را به‌عنوان «چت‌روم‌های کارتونی شکل» شرح کرد. پس از گذشت ۴ ماه و نیم، گوگل اعلام نمود که برای تمرکز زیادتر بر بخش جستجو، تبلیغات و اپلیکیشن‌های این شرکت، سرویس Google Lively تعطیل می‌شود.

Knol

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۰۸-۲۰۱۲

در سال ۲۰۰۸ گوگل برای رقابت با ویکی‌پدیا سایت Knol را راه انداخت تا اعضاء بتوانند در زمینه‌های متفاوت مقالات گوناگونی را بنویسند. اما موفقیت چنین سایتی، بستگی به استقبال اعضاء داشت که چنین رخدادی صورت نگرفت و در سال ۲۰۱۲ تعطیل شد.

Dodgeball

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۰۵-۲۰۰۹

Dodgeball Dodgeball یک نوع شبکه اجتماعی موقعیت­محور بود. گوگل در سال ۲۰۰۵ آن را خریداری نمود و بنیان‌گذاران این سرویس در آوریل ۲۰۰۷ به علت مشکلات متفاوت، از گوگل بیرون آمدند. یکی از بنیان‌گذاران این سرویس به اسم «دنیس کراولی» (Dennis Crowley) پس از بیرون آمدن از گوگل در یک پست در Flickr اعلام نمود که مقام های گوگل هیچ توجهی به این سرویس نشان نمی‌دهند. سر انجام او با یکی از دوستان خود در سال ۲۰۰۹ که گوگل Dodgeball را تعطیل کرد، شبکه اجتماعی موقعیت‌محور Foursquare را بنیان گذاشت.

گوگل گلس

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: ۲۰۱۲-تا اطلاع ثانوی

گوگل گلس عینکی بود که اطلاعات دیجیتالی را بر دنیای حقیقی قرار می‌داد و به باور بعضی از کارشناسان، برای دوران خود بیشتر از حد نوآورانه بود. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که این عینک با نرخ هنگفت ۱۵۰۰ دلاری به فروش رسیده می‌شد، مشکلات نرم‌افزاری زیادی داشت و از ظاهر جذابی بهره نمی‌برد. در سال ۲۰۱۵، گوگل فروش نسل اول این عینک را متوقف نمود ولی بر طبق تازه ترین خبرها، گوگل کم‌کم در حال فروش نسل دوم این عینک به کارخانه‌ها هست تا بعضی از کارگران از آن استفاده نمایند.

Nexus Q

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر: هیچ‌وقت به بازار راه پیدا نکرد.

Nexus Q Nexus Q گجتی بود که پخش یوتیوب و گوگل موزیک را در تلویزیون امکان‌پذیر می‌کرد. می‌توان آن را به‌نوعی پدر گجت‌هایی مثل گوگل کروم‌کست و آمازون فایر تی‌وی به‌حساب آورد که امروزه دوست داشتنی می باشند. گوگل این محصول را در سال ۲۰۱۲ در کنفرانس Google I/O معرفی کرد. ولی مشکل کلیدی این گجت نرخ هنگفت آن بود که گوگل می‌خواست آن را با نرخ ۲۹۹ دلاری روانه‌ی بازار کند که همین مبحث موجب گردید قبل از عرضه Nexus Q نقدهای زیادی روانه‌ی این محصول گردد. سر انجام گوگل تصمیم گرفت این محصول را به بازار عرضه نکند.

Google Wave

مروری بر بزرگ‌ترین شکست‌های گوگل

طول عمر:۲۰۰۹-۲۰۱۲

همان مهندسانی که سرویس گوگل مپس را توسعه دادند، Google Wave را خلق کردند که قرار بود مفاهیم زیادی را متحول کند. گوگل در این محصول ویژگی‌های ایمیل کردن، پیام‌رسانی فوری، چت تحت وب، شبکه‌های اجتماعی و مدیریت پروژه‌ها را گرد آورد تا محصول مستقل ولی گیج‌کننده‌ای را بسازد. سر انجام گوگل در سال ۲۰۱۰ حمایت وسیع از آن را متوقف نمود و در سال ۲۰۱۲ تا ابد تعطیل شد.