شاهدخت فتحی بیرانوند امروز ۲۵ مردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: هدف و رسالت تشکیل سازمان بیمه سلامت تحقق سه اصل حفاظت مالی، سلامت محوری بهجای رویکرد پیشگیری و همچنین دستیابی عادلانه به پوشش خدمات بیمهای است. وی با اشاره به اینکه تحقق این سه هدف منوط به عوامل متعددی ازجمله ایجاد منابع پایدار، توازن […]
شاهدخت فتحی بیرانوند امروز ۲۵ مردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: هدف و رسالت تشکیل سازمان بیمه سلامت تحقق سه اصل حفاظت مالی، سلامت محوری بهجای رویکرد پیشگیری و همچنین دستیابی عادلانه به پوشش خدمات بیمهای است.
وی با اشاره به اینکه تحقق این سه هدف منوط به عوامل متعددی ازجمله ایجاد منابع پایدار، توازن بین منابع و مصارف است، عنوان کرد: طرح تحول سلامت و بیمه همگانی که مصوب سال ۹۳ بودند علیرغم اینکه گامی مهم در راستای ایجاد عدالت در سلامت و دسترسی عادلانه جامعه به خدمات تشخیصی _ درمانی بودند سبب افزایش هزینههای سازمان بیمه سلامت بدون پیشبینی دقیق کارشناسی منابع مالی این حوزه گردید و سبب گردید سازمان بیمه سلامت با زیان انباشته زیادی مواجه شود بهطوریکه مسئولین ارشد وزارت بهداشت با تغییراتی در حوزه مدیریتی کلان بیمه، جان تازهای به کالبد سازمان بیمه سلامت بخشیدند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان با اشاره به اینکه نگاه دقیق، کارشناسی و با رویکرد سیستمی به سازمان از عوامل موفقیت سازمان بیمه سلامت بود افزود: اولین گام اجرای مواد قانونی مندرج در قوانین برنامه پنجم و ششم و قانون بودجه کشور در خصوص مراجعات دارندگان دفترچه بیمه همگانی به مراکز بیمهای بود، دارندگان این دفترچه از سال ۹۳ که طرح بیمه همگانی اجرایی شد پرداخت نمیکردند، که در بین این افرادی هم که تمکن مالی داشته و در صندوق بیمه ایرانیان با پرداخت حق بیمه صاحب دفترچه شده بودند، با ابطال دفاتر (خویشفرما)، اقدام به دریافت دفترچه بیمه همگانی رایگان کردند، اما وقتی سازمان بیمه سلامت تکالیف قانونی مصوب توسط دولت و مجلس را مبنی بر محدودیت مراجعات دارندگان دفترچه بیمه همگانی به مراکز و مؤسسات دولتی – دانشگاهی ابلاغ کرد، با کاهش جمعیت این صندوق و مهاجرت افراد متمکن و متمول به سمت دریافت دفترچه خویشفرما مواجه شدیم که اجرای آن به دلیل پرداخت حق بیمه توسط صاحبان این نوع دفترچه، منابعی را برای سازمان به همراه داشت.
فتحی بیرانوند ادامه داد: در این راستا جلساتی را با مراکز پزشکی دولتی داشتیم که اولویت را به دارندگان این دفترچه بدهند چراکه دارندگان دفترچههای دیگر نیز میتوانستند با پرداخت فرانشیز بیمهای به سایر مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات در این حوزه زیاد است، تصریح کرد: حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش بیمه هستند که حدود ۶۰ درصد این جمعیت را بیمه سلامت در قالب پنج صندوق روستاییان و عشایر، سلامت همگانی، کارکنان دولت، سایر اقشار و ایرانیان تحت پوشش دارد، صندوق سایر اقشار قبلاً شامل مددجویان محترم بهزیستی، خانواده معزز جانبازان، ایثارگران و شهدا و همچنین طلاب، روحانیون، دانشجویان و اتباع خارجی بود که از سال ۱۳۹۸ مدد جویان محترم کمیته امداد هم به این صندوق ملحق شدند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان خاطرنشان کرد: ۶۵۰ مؤسسه تشخیصی درمانی داریم که از طریق آنها بیمهشدگان خدمات را دریافت میکنند، این مراکز و مؤسسات شامل پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص، دندانپزشک داروخانه، پرتو پزشکی، توان پزشکی، مراکز جراحی محدود، بیمارستانها و درمانگاهها هستند که خدمات مناسبی را به بیمهشدگان ما ارائه میدهند.
فتحی بیرانوند اضافه کرد: با اقدامات و تلاشهایی که در موضوع پرداخت مطالبات صورت گرفت، توانستیم مطالبات را بهروز کنیم که با توجه به شرایط اقتصادی کشور اقدامی کمنظیر است.
وی بیان کرد: امسال توانستیم از مطالبات سال ۹۸ و ۹۹ تاکنون ۱۴۸ میلیارد تومان اعتبار جذب کنیم که از این میزان میلیارد تومان بابت اعتبارات سال ۹۸ بوده و حدود ۶۳ میلیارد بابت اعتبارات سال ۹۹ بوده که این منتج به این شد که توانستیم مطالبات سال ۹۸ را کامل تسویه کنیم.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان ادامه داد: سال ۹۸ بین ۱۰ تا ۱۱ ماه به مؤسسات تشخیصی درمانی بدهی داشتیم و همیشه خبرنگاران در این رابطه سؤال داشتند توانستیم ۹۸ را صد درصد تسویه کنیم و حتی یک ماه نیز در زمینه مطالبات جلوتر و در سال ۹۹ نیز بهروز هستیم و مطالبات خردادماه مؤسسات تشخیصی درمانی پرداخت شده حتی برای سطح یک روستایی جایی که پزشکان و کادر پزشکی در حوزه نظام جامع پزشک خانواده روستایی فعالیت میکنند و با توجه به اینکه پرداختها بهصورت کارانهای است تا تیرماه به دانشگاه علوم پزشکی پرداخت شده امیدواریم در افزایش رضایت شرکا کاری خود قدمهایی را برداشته باشیم.
فتحی بیرانوند عنوان کرد: پرداخت مطالبات اقدام مؤثری در شرایط کنونی است که جامعه درمانی درگیر ویروس منحوس کرون است و خستگی که ناشی از این بیماری بر پیکره حوزه پزشکی وارد کرده شاید ما بتوانیم در این راستا اندکی در تسکین دردهای آنها قدمهایی برداریم.
وی با اشاره به اینکه نسخهنویسی الکترونیکی یکی از اقداماتی است که سازمان بیمه سلامت از سال گذشته استارت آن را زده و لرستان نیز همپای سایر استانها کار را شروع کرده و جز استانهایی هستیم که در این زمینه وضعیت خوبی داریم بهطوریکه تاکنون با جلسات متعددی که با پزشکان و مؤسسات تشخیصی درمانی گرفتیم، عنوان کرد: حدود ۱۷۵ هزار نسخه الکترونیکی در استان صادر شده که از طریق پزشکان متخصص و فوق تخصص و داروخانهها و مراکز تشخیصی درمانی ارائه شده است.
فتحی بیرانوند تأکید کرد: بین ۸۰ تا ۸۵ درصد هدف برنامه نسخهنویسی تحقق پیدا کرده که امیدواریم تا دو ماه آینده آن را به ۱۰۰ درصد برسانیم.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان با اشاره به اینکه یکی از مزایای اجرای برنامه نسخهنویسی الکترونیک در این شرایط اقتصادی کشور صرفهجویی در مصرف کاغذ و صرفهجویی در استفاده از دفترچههای بیمه است، عنوان کرد: ما سالانه بابت صدور و تمدید دفترچه بیمه هزینه زیادی به دفاتر پیشخوان پرداخت میکنیم که اگر این اقدام تحقق پیدا کند در زمینه صدور و چاپ دفترچه شاهد کاهش بار مالی خواهیم بود که خیلی ارزشمند است.
وی اظهار کرد: مردم ما نیز از اجرای طرح نسخه الکترونیکی نیز با کاهش خطاهای پزشکی منتفع میشوند چراکه در جهان و کشور داریم مواردی که افراد به علت اشتباه در نسخه خوانی منتج به مشکلات جسمی و جانی برای بیمار شده و از طرفی شفافسازی میشود بعضاً بیمهشدگان ما از تعداد اقلام دارو و مقادیری که پزشک تجویز کرده بیخبر هستند چون کد رهگیری برای بیمه شده نیز میرود میتواند از طریق داروخانه پیگیری کرده و از پرینتی که میگیرند از مبالغ و تعداد داروها مطلع شوند.
فتحی بیرانوند با اشاره به اینکه این طرح از تجویز تا نسخهپیچی مسیر امنی را ایجاد میکند، افزود: امیدواریم تعداد کمی از پزشکان که به این سیستم نپیوستهاند به این طرح ملحق شوند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان خاطرنشان کرد: در بحث ترک اعتیاد در سال ۹۶ تفاهمنامهای با شورای مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی بسته شد که افراد معتاد به مواد مخدر درمان شوند، سال ۹۸ یک وقفه ایجاد و در سال ۹۹ این تفاهمنامه دوباره اقدام شد ما با دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر داشتیم افراد به پزشکان معرفی شدند و به سمت عقد قرارداد میرویم و تعدادی نیز قرارداد بسته شده است که افراد معتاد میتوانند بهصورت رایگان خدمات ترک اعتیاد را دریافت کنند و سازمان بیمه سلامت نیز با ارسال صورتحسابها مطالبات طرف قرارداد را پرداخت میکند.
وی با اشاره به اینکه بیماران خاص شامل هموفیلی، تالاسمی، پیوندیف دیالیزی و ام اس بهصورت رایگان دفترچه بیمه دریافت میکنند و با توجه به نوع بیماری که دارند هزینههای زیادی را متوجه سیستم میکنند، عنوان کرد: ۱۴۱۷ بیمار خاص در استان داریم که در سهماهه ابتدای سال جاری حدود سه میلیارد هزینه بابت خدمات آنها پرداخت کردهایم.
فتحی بیرانوند ادامه داد: علاوه بر اینکه دفترچه رایگان به بیماران خاص تعلق میگیرد حدود ۹۵ تا ۱۰۰ درصد هزینه درمان آنها رایگان است، بیماران دیالیزی، هموفیلی و تالاسمی ۱۰۰ درصد هزینه درمانشان رایگان است و بیماران ام اس و پیوندی بعضاً ممکن است اگر از داروهای خارجی استفاده کنند ممکن است مقدار ۳ تا ۵ درصد از هزینه فرانشیز را پرداخت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان بیان کرد: برای کاهش تعداد بیماران میتوانیم فرهنگسازی کنیم که رسانهها میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند، فرهنگسازی و سوق دادن افراد به پیشگیری، کنترل، شناسایی و حتی جلوگیری از این بیماریهاست چراکه خیلی از بیمارانی که دیالیزی میشوند به خاطر مشکلات عروقی و فشارخون است که اگر کنترل فشارخون در سنین پایین انجام شود قطعاً مریض به سمت نارسایی کلیوی و دیالیز کشیده نمیشود.
وی تصریح کرد: امیدواریم شاهد سیر نزولی ابتلا به بیماری و انجام خدمات به بیماران خاص باشیم.
فتحی بیرانوند با اشاره به اجرای آزمون وسع در لرستان، افزود: در اجرای این طرح اخیراً با نارضایتی و شکایتهایی از سوی بیمهشدگان مواجه هستیم که به خاطر بحث ارزیابیهایی است که از مصوبات ابلاغی دولت در سال ۹۸ بود که سازمان را مکلف کرد در راستای عدالت در سلامت و اجرای پوشش بیمه همگانی برنامه ارزیابی وسع را به سازمان بیمه سلامت ابلاغ کند که هدف از آن این است پرداخت افراد بر اساس توان و دسترسی آنها بر اساس نیاز باشد.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان تصریح کرد: وقتیکه میدانیم بیمه شده ما تمکن مالی دارد و میتواند از خیلی از امکانات رفاهی جامعه برخوردار باشد لذا میتواند حق بیمه را نیز پرداخت کند که طبق مصوبه دولت برای هر فرد ۶۸۴ هزار تومان است، هدف ارزیابی وسع نیز شناسایی این افراد بود که ما بتوانیم به سمت رسالت اصلی خودمان در پوشش بیمه همگانی یعنی عدالت در سلامت برویم.
وی با اشاره به اینکه در استان حدود ۱۷۵ هزار نفر در سامانه ارزیابی وسع ثبتنام کردند که برای ۱۱۷ هزار نفر از آنها پیامک ارسال شده است، اضافه کرد: فرآیند ارسال پیامک به این شکل است که افرادی دارای دفترچه بیمه همگانی یا عشایری بودند افرادی بودند که تا حالا دفترچه بیمهای نداشتند که به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و آنجا در سامانه ارزیابی ثبتنام میکنند و بعد از آن اطلاعات سرپرست خانوار به بانک اطلاعات ایرانیان که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مستقر است ارسال میشود و آنجا وضعیت معیشتی افراد مشخص میشود و طی آن به سرپرست خانوار پیامک ارسال میشود.
فتحی ادامه داد: کسانی که در دهکهای یک، دو و سه فرار میگیرند صد درصد تحت پوشش بیمه رایگان قرار میگیرند و دفاتر با اعتبار یکساله بدون پرداخت هیچگونه حق بیمهای صادر میشود ولی افرادی که دهکهای چهار، پنج و شش و هفت قرار میگیرند باید مشارکتی در پرداخت حق بیمه داشته باشند که دولت برای این افراد مشارکت ۵۰ درصدی را در نظر گرفته است که طی آن ۳۷۲ هزار تومان را دولت و بقیه را خود فرد به تعداد اعضای خانوار پرداخت میکند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان بیان کرد: افرادی که در دهکهای هشت، ۹ و ۱۰ همانطور که یارانه آنها حذف شده چون از درآمد بالایی برخوردارند باید کل حق بیمه را خودشان پرداخت کنند.
وی اظهار کرد: از ۱۷۵ هزار افرادی که در ارزیابی وسع ثبتنام کردند برای ۱۱۷ هزار نفر پیامک ارسال شده که از این تعداد ۷۰ درصد مشمول دهک یک، دو و سه شدند که این نشان میدهد ما از لحاظ درآمدی وضعیت خوبی نداریم اما مشکل عمده ما فرهنگسازی این موضوع برای افرادی است که باید بخشی از هزینه بیمه خود را پرداخت کنند که اصحاب رسانه میتوانند در این زمینه تأثیرگذار باشند.
فتحی بیرانوند تصریح کرد: اگر سازمان بیمه سلامت نتواند منابع مالی پایدار که مشارکت مردم در پرداخت حق بیمه یکی از آنهاست را داشته باشد، در ارائه خدمات و پرداخت بهموقع مطالبات مراکز تشخیصی درمانی و ارتقا کیفیت و کمیت خدمات پوشش بیمهای با مشکل مواجه میشود.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان عنوان کرد: از مردم میخواهیم که افرادی که تمکن مالی دارند با پرداخت حق بیمه، درواقع خودشان و مردم را در راستای دسترسی عادلانه به خدمات تشخیصی درمانی یاری کنند.
انتهای پیام
Tuesday, 17 September , 2024