حمید رضا غیجی کارشناس تربیت بدنی آموزشگاه های شهرستان علی آباد کتول: با گسترش بیماری کرونا در سطح کشور و به تبع آن انجام فعالیت های آموزشی در خانه، فعالیت بدنی دانش آموزان به حداقل رسیده است و این زنگ خطر اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان را به صدا درآورده است. […]
حمید رضا غیجی کارشناس تربیت بدنی آموزشگاه های شهرستان علی آباد کتول:
با گسترش بیماری کرونا در سطح کشور و به تبع آن انجام فعالیت های آموزشی در خانه، فعالیت بدنی دانش آموزان به حداقل رسیده است و این زنگ خطر اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان را به صدا درآورده است. هر چند پدیده چاقی در بین دانش آموزان پیش از این هم یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها بود، ولی با تعطیلی مدارس، باشگاه ها، پارک ها، مکان های عمومی و … دانش آموزان از حداقل فعالیت های فیزیکی و ورزشی هم محروم شده اند.

در همین راستا و به منظور کنترل وزن دانش آموزان، اجرای طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان( کوچ) از ابتدای سال تحصیلی جاری و همزمان با هفته تربیت بدنی در مدارس سراسر کشور آغاز شد.
پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم و با هدف ارتقاء سطح آگاهی ودانش معلمان، دانش آموزان ، خانواده ها، کارکنان و .. در پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی دانش آموزان ، اصلاح الگوهای غذایی و زمینه تحول اساسی و مبنایی در توسعه سلامت جسمانی و روانی طراحی و اجرا شده است.
غیجی کارشناس تربیت بدنی آموزشگاه های شهرستان علی آباد کتول در رابطه با اجرای طرح کوچ در سطح دانش آموزان شهرستان علی آباد کتول گفت: از ابتدای سال تحصیلی جاری و همزمان با تربیت بدنی، بخشنامه طرح کوچ به مدارس ارسال شد و اندازه گیری وزن و قد دانش آموزان و تعیین توده بدنی آنان آغاز شد. پس از این مرحله دبیران تربیت بدنی با تجزیه و تحلیل اطلاعات مندرج، اقدام به شناسایی دانش آموزان دارای وزن اضافی نمودند و با اقدامات مشاوره ای و تغذیه ای نسبت به کنترل وزن و کاهش اضافه وزن دانش آموزان اقدام نمودند.
در گام بعدی پوشه کار به دانش آموزان دارای اضافه وزن داده شد و فایل آن هم از طریق سامانه شاد در اختیار همه قرار گرفت تا دانش آموزان با اصلاح الگوی غذایی، پرهیز از مصرف غذاهای ناسالم و انجام حرکات ورزشی به وزن مطلوب و یاده آل برسند.
البته وبینارهای متعددی نیز در خصوص آگاهی رسانی به خانواده ها و دانش آموزان برگزار شد و اطلاعات تکمیلی در این خصوص ارائه شد
ایشان همچنین به همکاری مراکز بهداشت شهر و خانه های بهداشت روستایی اشاره کرد و گفت: همکاری نهاد های بهداشتی و درمانی باعث دلگرمی ما در اجرای این طرح می شود و امیدواریم با همراهی و همکاری نهاد های مختلف و خانواده ها، زمینه تحول اساسی در توسعه سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان و در مجموع شهروندان فراهم شود.
غیجی در پایان گفت: با توجه به توسعه زندگی شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع به ویژه در سال های اخیر و الکترونیک شدن بیشتر فعالیت های بشری و رسیدن تحرک بدنی به کمترین مقدارو تغییرات گسترده در الگوی غذایی و سبک زندگی جوامع بشری اضافه وزن و چاقی در حال تبدیل شدن به یک بحران است و آمارهای مختلف نشان می دهد که اضافه وزن و چاقی دانش آموزان به عنوان عامل خطر و زمینه ساز بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و مشکلات قلبی -عروقی است و این وضعیت در بسیاری از کشورها نیز به مرز هشدار رسیده است. متاسفانه در کشور ما چاقی روند رو به رشد دارد و اطلاعات مرتبط به این مسئله نشان می دهد حدود ۲۱ درصد کودکان و نوجوانان ایران دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.
فلذا توصیه می شود خانواده ها در تغییر رژیم غذایی خود بکوشند و با انجام فعالیت های بدنی روزانه و منظم ، علاوه بر داشتن زندگی سالم، خود را در برابر انواع بیماری ها بیمه کنند.
Wednesday, 4 December , 2024