این نویسنده و طنزپرداز که کتاب «چقدر خوبیم ما»یش به طور قاچاق چاپ و عرضه می شود، در اظهار کرد وگو با ایسنا، در مورد این پدیده اظهار کرد: قاچاقِ وسیع، شگفتی انگیز و سازماندهی شده ای که در حوزه کتاب وجود دارد، بازار نحیف نشر را نابود خواهد نمود. به رغم این که انبارهای […]
این نویسنده و طنزپرداز که کتاب «چقدر خوبیم ما»یش به طور قاچاق چاپ و عرضه می شود، در اظهار کرد وگو با ایسنا، در مورد این پدیده اظهار کرد: قاچاقِ وسیع، شگفتی انگیز و سازماندهی شده ای که در حوزه کتاب وجود دارد، بازار نحیف نشر را نابود خواهد نمود. به رغم این که انبارهای کتاب قاچاق را به طور متعدد می گیرند اما این مساله هنوز ادامه دارد و گوشه خیابان از کتاب های قاچاق پر است.
او در ادامه تاکید کرد: ما به کپی رایت نپیوسته ایم که این مبحث به قاچاق کتاب دامن می زند. علاوه بر این افرادی که درگیر کار کتاب اند، از جمع آوری و تولید گرفته تا پخش آن، قاچاق را جدی نمی گیرند؛ اما این قاچاقِ وسیع و سازماندهی شده صنعت نشر را نابود می کند. به عنوان نمونه توان دارم بگویم «چقدر خوبیم ما» ده ها هزار جلد فروش داشت، کتاب قدیمی ای هم نیست و در سال ۹۴ چاپ گشته است. اما از اوائل سال کنونی که این کتاب را در بساطی های کنار خیابان دیدم، فروشش ناگهان افت کرد. قاچاق کتاب هم به ناشر ضربه می زند و هم به نویسنده و توزیع کننده.
رها افزود: قاچاقچیان کتاب برای فروش زیادتر کتاب ها بیان می کنند این ها نسخه های سانسورنشده می باشند. این اشخاص حق جمع آوری و توزیع نمی دهند، کاری هم نمی کنند، و منحصرا کتاب ها را کپی می گیرند. در حالی که هزینه ای نمی کنند کتاب ها را ارزان تر می فروشند. نمی شود از وجدان مردم با توجه به شرایط اقتصادی موجود انتظار داشت کتابِ ارزان تر را نخرند؛ اشخاص الان ترجیح می دهند اگر قصد دارند کتابی بخرند، آسیب مالی کمتری به جیب شان بزنند.
گویا نفع قاچاق کتاب آن قدر سرشار است که این هزینه ها را می پردازند و هنوز به کار خود ادامه می دهند. وقتی که به کتاب های بساطی ها نگاه می کنم، ۹۰ درصد کتاب هایی که می فروشند، کتاب هایی می باشند که در کتاب فروشی ها وجود دارند؛ یعنی کتاب ها مجوز دارند و ممنوعه و سانسوری هم نیستند. همان کتاب های کتاب فروشی ها را به نحو ارزان تری عرضه می کنند که در کمال تأسف خریدار هم فراوان دارد.
نویسنده کتاب «عموجان استالین» در مورد آگاه سازی مردم نسبت به کتاب های قاچاق، اظهار کرد: مردم باید متوجه شوند کتابی که در کنار خیابان به فروش رسیده می شود، چیز اضافه تری ندارد. از جانب دیگر کسی که کتاب می خرد، اندکی دغدغه فرهنگی دارد، این شخص باید بداند با خرید این کتاب ها شریان تولید کتاب را نابود می کند و اگر دغدغه فرهنگی دارد باید مطلقا این کار را نکند.
او با بیان این که با برخورد با هرگونه دست فروش مخالفست، اظهار کرد: در این شرایط اقتصادی دست فروشی یک کار است، و اگر کسی کار داشت نمی آمد دست فروشی کند؛ اما در مورد کتاب متفاوت است. کتاب روسری نیست که بگوییم اگر پشت ویترین مغازه ۵۰هزار تومان است، منِ دست فروش آن را ۲۰هزار تومان می فروشم. یک مافیا برای کتاب شکل گرفته و کتاب ها را در تیراژ وسیع چاپ می کنند. ناشر ۱۰۰۰ نسخه کتاب چاپ می کند و قاچاقچیان ۵۰۰۰ نسخه.
ابراهیم رها در ادامه اظهار کرد: چگونه وقتی که مردم متوجه گردیدند متکدیان سازماندهی شده عمل می کنند، کمتر بهشان پول دادند؛ اگر متوجه شوند کتاب هم مافیا دارد و سازماندهی شده است و تعدادی از راه ناسالمی ارتزاق می کنند، ظرفیت خرید این کتاب ها هم شاید کم شود.
انتهای پیام
Sunday, 24 September , 2023