کاهش تعداد دکل‌های حفاری در آمریکا؛ تمرکز شرکت‌های انرژی بر بازگشت سرمایه
کاهش تعداد دکل‌های حفاری در آمریکا؛ تمرکز شرکت‌های انرژی بر بازگشت سرمایه
تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز آمریکا برای نخستین بار در شش هفته گذشته کاهش یافت؛ نشانه‌ای از تغییر رویکرد شرکت‌های انرژی به‌سوی کاهش هزینه‌ها و تمرکز بر بازگشت سرمایه در پی افت قیمت‌ها.

به گزارش خبرنما و به نقل از خبرگزاری رویترز، شرکت خدمات نفتی بیکرهیوز اعلام کرد تعداد دکل‌های فعال حفاری نفت و گاز در آمریکا برای نخستین بار در شش هفته گذشته کاهش یافته است. در هفته منتهی به جمعه ۱۸ مهر (۱۰ اکتبر)، شمار دکل‌ها با کاهش ۲ دستگاه به ۵۴۷ واحد رسید؛ رقمی که ۷ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.

افت در دکل‌های نفتی، رشد در دکل‌های گازی

بر اساس این گزارش، تعداد دکل‌های نفتی با ۴ عدد کاهش به ۴۱۸ دستگاه رسید، در حالی‌ که دکل‌های گازی با ۲ عدد افزایش به ۱۲۰ دستگاه رسیدند؛ بالاترین سطح از ماه اوت تاکنون.

در حوضه پرمین، بزرگ‌ترین منطقه شیل آمریکا واقع در تگزاس غربی و شرق نیومکزیکو، تعداد دکل‌ها با یک عدد کاهش به ۲۵۰ دستگاه رسید که پایین‌ترین سطح از سپتامبر ۲۰۲۱ محسوب می‌شود. همچنین در ایالت تگزاس، بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز آمریکا، تعداد دکل‌های فعال با ۶ عدد کاهش به ۲۳۸ دستگاه رسید.

تغییر رویکرد شرکت‌های انرژی

در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، تعداد دکل‌های حفاری به ترتیب ۲۰ و ۵ درصد کاهش یافت. افت قیمت نفت و گاز در سال‌های اخیر باعث شده شرکت‌های انرژی تمرکز خود را از افزایش تولید به بازگشت سرمایه سهامداران و پرداخت بدهی‌ها معطوف کنند.

شرکت‌های مستقل اکتشاف و تولید (E&P) که توسط مؤسسه مالی TD Cowen رصد می‌شوند، اعلام کرده‌اند قصد دارند هزینه‌های سرمایه‌ای خود را در سال ۲۰۲۵ حدود ۴ درصد نسبت به سال ۲۰۲۴ کاهش دهند. این در حالی است که هزینه‌های سرمایه‌ای در سال‌های گذشته نوسانات قابل‌توجهی داشته‌اند: افزایش ۴۰ درصدی در ۲۰۲۲، ۲۷ درصدی در ۲۰۲۳ و ثبات نسبی در ۲۰۲۴.

چشم‌انداز تولید نفت و گاز آمریکا

با وجود پیش‌بینی تحلیلگران مبنی بر کاهش قیمت‌های نقدی نفت خام در سال ۲۰۲۵، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده تولید روزانه نفت این کشور از رقم بی‌سابقه ۱۳.۲ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱۳.۴ میلیون بشکه در سال جاری میلادی خواهد رسید.

در حوزه گاز نیز، این اداره پیش‌بینی کرده است که افزایش ۶۱ درصدی قیمت‌های تک‌محموله گاز در سال ۲۰۲۵ موجب رشد فعالیت‌های حفاری خواهد شد. تولید روزانه گاز آمریکا از ۱۰۳.۶ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۳ و ۱۰۳.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۶.۶ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت.