دکتر محمدباقر ضیا در اظهار کرد وگو با ایسنا، با انتقاد از سازمان تامین اجتماعی به سبب دیرکرد فراوان در پرداخت مطالبات داروخانه ها، اظهار کرد: در حال حاضر وضع نامناسبی را با سازمان تامین اجتماعی می گذرانیم. واقعا شرایط به شکلی شده که به صورت پراکنده همکاران مان در شعب داروخانه ها توان ندارند نقدینگی […]
دکتر محمدباقر ضیا در اظهار کرد وگو با ایسنا، با انتقاد از سازمان تامین اجتماعی به سبب دیرکرد فراوان در پرداخت مطالبات داروخانه ها، اظهار کرد: در حال حاضر وضع نامناسبی را با سازمان تامین اجتماعی می گذرانیم. واقعا شرایط به شکلی شده که به صورت پراکنده همکاران مان در شعب داروخانه ها توان ندارند نقدینگی را تامین کنند و در نتیجه بشدت در مضیقه قرار دارند. در نتیجه سازمان های بیمه گر به ویژه تامین اجتماعی باید فکری در این زمینه کنند.
چک های برگشتی داروخانه ها و گرفتاری هایی که چند برابر گردید
وقتی چک داروخانه برمی شود و گرفتاری هایش چند برابر می شود، نمی شود انتظار داشت که بدهی هفت و هشت ماهه اش را نادیده بگیرد. بر این اساس ما به سازمان تامین اجتماعی اخطار می دهیم و لازم است به حال وضع پرداختی هایشان فکری کنند. زیرا در صورت ادامه این وضع، داروخانه ها امکان عرضه خدمت ندارند.
دیرکرد هفت ماهه تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانه ها
ضیا با بیان اینکه در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی طلب داروخانه ها را تا خرداد ماه پرداخت نموده، دنبال کرد: در نتیجه از خرداد تاحالا که نزدیک به هفت ماه است، هیچ پرداختی از سوی این سازمان نداشته ایم. باید توجه کرد پولی که در اختیار سازمان های بیمه گر و تامین اجتماعی است، نفع داروخانه نیست، لکن سرمایه داروخانه است. باید این سرمایه به داروخانه دار بازگردد تا بتواند دوا بخرد و عرضه خدمت کند. اگر این نقدینگی بازنگردد، سیکل تامین دوا ادامه پیدا نمی کند.
فایده ای که به جیب داروسازان نمی رود
رییس انجمن داروسازان ایران علاوه بر این اظهار کرد: داروسازان حرمت مردم و مریض ها را نگاه می دارند و تا جای امکان مشارکت می کنند، اما گاهی خواهید دید داروخانه ای برای حل مشکل نقدینگی اش از بانک هم قرض گرفته و دیگر بانک هم به وی کمک نمی کند. درحالیکه نفع دوا هم پایین است و چیزی برای داروخانه باقی نمی ماند.
ضیا در مورد وضع مطالبات داروخانه ها از بیمه تندرستی نیز اظهار کرد: وضع پرداختی های بیمه تندرستی اندکی خوب تر از تامین اجتماعی است. البته کارکرد بیمه تندرستی هم به صورت کامل مورد قبول نیست و باید مطالبات را به صورت مرتب بپردازند، اما در مجموع این سازمان سروسامانی به پرداختی هایش داده و در زیادی از منطقه های تیر و مرداد ماه را برای داروخانه ها پرداخت نموده است. سازمان بیمه تندرستی عموما مطالبات بخش های کوچک و کم بدهی را می پردازد، اما نسبت به تامین اجتماعی وضعیتش خوب تر است، اما باید مرتب مطالبات را بپردازد.
کم بودن نقدینگی و پایین بودن نرخ؛ دو مشکل عمده دوا
وی در ادامه گفت وگو هایش با اشاره به تغییراتی در سطوح مدیریتی سازمان غذا و دوا، اظهار کرد: در مجموع تغییراتی را که در سازمان غذا و دوا اتفاق افتاده به دیده مثبت می نگریم. در حال حاضر بحث نقدینگی در صنعت دوا هم به مشکل بزرگی بدل شده است. در تولید و توزیع نیز همین مسائل صادق است و اگر نقدینگی شان تامین نشود، دچار مشکل می گردند. البته میزان مطالبات تولیدکنندگان دوا به بیشتر از یکسال فرا رسیده است.
ضیا تاکید کرد: در حوزه دوا مشکل ما این است که بزرگترین خریدار خدمت دوا در کشور دولت است. .. با دلار آزاد تامین می شود و ممکن نیست بتوانیم در مدت زمان طولانی به این صورت ادامه دهیم.
وی با اشاره به دو مشکل بزرگ دوا یعنی کم بودن نقدینگی و منطقی نبودن نرخ دوا در کشور، اظهار کرد: تا زمانیکه دولت در بخش خصوصی نیز تصدی گری کند، داستان همین است.
مشکلات بنیادی دوا به “تحریم” ربطی ندارند
رییس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه زیادی از مشکلات دارویی کشور به تحریم ربطی ندارد، دنبال کرد: البته نمی گویم که تحریم بی تاثیر بوده، لکن تحریم مشکلات مان را در راستای رابطه با کشورهای دیگر، خرید مواد اولیه و نقل و انتقالات مالی سخت کرده، اما بحث نقدینگی و نرخ دوا مباحث داخلی و مدیریتی می باشند که میتوان آنان را حل کرد.
ضیا علاوه بر این اظهار کرد: در حال حاضر تمام توان داروسازان اعم از صنعت تولید، توزیع و… بر این اساس اگر داروخانه هفت ماه دیرکرد را تحمل می کند، به این خاطر است که قصد ندارد صدمه ای به عرضه خدمت به مردم وارد شود و با تمام توان به عرضه خدمت ادامه می دهد.
انتهای پیام
Wednesday, 4 December , 2024