ایسنا در این گزارش مروری دارد بر برخی نمایشگاهها که در این ایام برقرار هستند: «دستگاه» در گالری هدایت «دستگاه» عنوان هفتمین نمایشگاه انفرادی بهداد لاهوتی است که تا روز شنبه (۱۸ اسفندماه) درگالری هدایت برپاست. بهداد لاهوتی درباره نمایشگاه «دستگاه» میگوید: ایده نمایشگاه «دستگاه» در امتداد اثر «صلح برای همسایه» که در بینال مجسمهسازی […]
ایسنا در این گزارش مروری دارد بر برخی نمایشگاهها که در این ایام برقرار هستند:
«دستگاه» در گالری هدایت
«دستگاه» عنوان هفتمین نمایشگاه انفرادی بهداد لاهوتی است که تا روز شنبه (۱۸ اسفندماه) درگالری هدایت برپاست.
بهداد لاهوتی درباره نمایشگاه «دستگاه» میگوید: ایده نمایشگاه «دستگاه» در امتداد اثر «صلح برای همسایه» که در بینال مجسمهسازی پنجم نمایش داده شد، شکل گرفت. آن اثر متشکل از ٣۶۵ قطعه از اعضای بدن انسان بود که با باند گچی ساخته شده بود و پوسته یک کره دو متری را پر میکرد. اتفاقات، تفکرات و حواشی زندگی خودم و جامعه معمولاً موضوعات کاری من هستند و دوست دارم آثارم برای مخاطب سوال به وجود آورند و آنها را به تفکر بدون قضاوت دعوت کنند. بی شک اتفاقاتی که در جهان و خاورمیانه رخ میدهد، جنگها، اخبار و اتفاقاتی که در زندگی خانواده و دوستانم رخ میدهد من را متأثر و به نوعی هنگام خلق اثر ذهنم را درگیر میکنند.
نمایشگاه «دستگاه» تا ۱۸ اسفندماه در گالری هدایت واقع در خیابان نجات اللهی کوچه ششم پلاک ۱۵ میزبان علاقهمندان خواهد بود.
امکان بازدید از این نمایشگاه هر روز (به غیر از سهشنبهها) از ساعت ۱۵ تا ۱۹ فراهم است.
***
خانههای قدیمی در آرت تایم گالری
نمایشگاه انفرادی نقاشی از نسرین تقوی روز جمعه (۱۰ اسفند ماه) ساعت ۱۶ در آرت تایم گالری (زمان هنر) برگزار میشود. تقوی در این مجموعه ۱۶ تابلوی نقاشی را به نمایش میگذارد که با تکنیک آبرنگ و آکرلیک روی بوم اجراشدهاند؛ آثاری که خانههای قدیمی را به تصویر کشیدهاند.
تقوی درباره این نمایشگاه توضیح میدهد: من از نسلی هستم که عشق و مهربانی خالص، سادگی، باهم بودنها، یکدلی و یکرنگی، صفا و صمیمیت را باپوست و گوشت و استخوانم لمس کردهام، پس بر آن شدم لذت خاطره بازیهای خود را به دیوار خانههایمان بیاورم تا با لیوان چایی به دست به روی مبل لم دهیم و به دیوار روبهرو خیره شویم که تصویری از خاطرات زیبا و تکرار نشدنی همنسلان من است و آرام به چرتی چند لحظهای فرورویم و در آن حیاطهای زیبا و صمیمی که دیگر تقریباً نشانی از آنها نیست سفر کنیم و در این سفر به بازیگوشی و شیطنت در گوشه گوشهی آن بپردازیم.
نمایشگاه این هنرمند روز جمعه (۱۰ اسفند ماه) ساعت ۱۶ تا ۲۰ در آرت تایم گالری به نشانی زعفرانیه، خیابان آصف، کوچه پرویز وهابی، پلاک ۱۴ افتتاح خواهد شد و تا ۱۷ اسفند ماه نیز ادامه دارد.
این گالری پنجشنبهها تعطیل است و ساعت بازدید ۱۱ تا ۱۸ اعلام شده است.
***
نمایشگاه طهران تاریخی
نمایشگاه عکس تاریخی «طهران از نگاه یرماکوف»، حاصل چند سال پژوهش احمد چایچی، عضو هیأت علمی پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است. این نمایشگاه مجموعهای از عکسهای «دیمیتری ایوانویچ یرماکوف» از عکاسانِ قفقاز و روسیه در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی است که به کوشش چایچی گردآوری شده است.
۴۰ قطعه عکس ۱۶ در ۲۱ سانتیمتر از این عکاس در نمایشگاه عکس تاریخی «طهران از نگاه یرماکوف» به نمایش در میآید که بر اساس کاتالوگهای چاپ شده از آثار وی و با محوریت شهر تهران برگزیده شدهاند.
نمایشگاه عکس تاریخی «طهران از نگاه یرماکوف» تا پنج شنبه (۲۹ فروردین) در موزه عکاسخانه شهر برپاست.
دیمیتری ایوانویچ یرماکوف (زاده ۱۸۴۶، درگذشت ۱۹۱۶ میلادی) عکاس اهل کشور روسیه به دلیل وابستگی اش به ارتش و دولت روسیه تزاری این اجازه را یافت که به ایران و کشورهای مختلف آسیا و اروپا مسافرت و در آنها عکاسی کند. عکسهای گرفته شده به خصوص در شهر تهران در این مسافرتها تنوع جالبی دارند.
***
«آخرین اتفاق» گالری مژده
گالری مژده آخرین نمایشگاه امسال خود را با نام «آخرین اتفاق ۹۷» ظهر پنجشنبه (نهم اسفند ماه) برگزار میکند.
به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، در این نمایشگاه گروهی، جمعی از هنرمندان با رویکردها و سلایق هنری مختلف آثارشان را به تماشا میگذراند.
«آخرین اتفاق ۹۷» تا شنبه (یازدهم اسفند) برقرار خواهد بود و علاقمندان در این سه روز میتوانند از ساعت ۱۲ تا ۲۱ از این آثار دیدن کنند.
گالری مژده در سعادت آباد، علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاک ۲۷ واحد یک واقع است.
***
درهمآمیختگی گرافیک و نقاشی در یک نمایشگاه
«یاتوو» نام نمایشگاه نقاشی است که دهم اسفندماه در گالری ایده پارسی افتتاح میشود.
به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، در این نمایشگاه ۱۲ اثر از آثار نقاشی شیوا شریفات به نمایش درمیآید. شیوا شریفات دانش آموخته گرافیک و نقاشی است و نمایشگاه آثار او رویکردی است آگاهانه به فرمها و رنگها به گونهای که هنرمند مهارتها و آموختههای خود را در گرافیک و نقاشی به هم آمیخته و در خلق اثر هنری به نمایش میگذارد.
نمایشگاه «یاتوو» روز جمعه (دهم اسفند) ساعت ۱۶ در گالری ایده پارسی افتتاح و تا روز پانزدهم اسفند ماه پذیرای علاقمندان خواهد بود.
گالری ایده پارسی در خیابان شریعتی، خیابان دولت، کوچه الله وردی آذر، پلاک ۲۸ قرار دارد.
***
نقاشیهای آرمان یعقوبپور در گالری «گلستان»
نمایشگاه نقاشیهای آرمان یعقوبپور که سوم اسفند ماه در گالری گلستان افتتاح شد، تا روز چهارشنبه (۱۵ اسفند ماه) ادامه دارد.
امکان بازدید از این نمایشگاه از جمعه تا سهشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ و چهارشنبهها ساعت ۱۶ تا ۱۹ فراهم است. این گالری سهشنبهها تعطیل است.
گالری گلستان در دروس، خیابان شهید کماسایی، پلاک ۲۴ واقع شده است.
***
نمایشگاه دو هنرمند آلمانی در آرتسنتر
نمایشگاه کنوت و اینگرید راینهارد، دو هنرمند آلمانی باعنوان «روبآرت» که روز جمعه (سوم اسفند ماه) در آرتسنتر افتتاح شد، تا روز سهشنبه (۱۴ اسفند ماه) ادامه دارد.
این دو هنرمند درباره کارشان که ترکیبی از نقطه و خط است، توضیح میدهند: «از نقطه شروع شد. ما در ایران روابطی را میان کاراکترهای خوشنویسی با هنر خودمان یافتهایم. همچنین درک ما از تجلی هنر خود بهعنوان نوشتاری متشکل از خطها و نقطههاست. پنلهای شیشهای سوراخشده که از پس یکدیگر نمایان میشوند، فضایی ی را با کمک نور خلق میکنند. انعکاس ورقهای شیشهای با نقاط سوراخشده یکی پس از دیگری برای ایجاد یک شئ سه بعدی چون کره، سر انسان، پیکر و … در زبان مصنوعی ما، علوم طبیعی معاصر محور اندیشههای ما بود. نتایج تحقیقات نانو برای ما الهامبخش ساخت سازههای مشابه با ابزارهای مدرنی همچون رایانهها و روباتها بود.»
آرت سنتر واقعشده در بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، پلاک ١۴۵، باغ انجمن خوشنویسان، هر روز از ساعت ١٢ تا ٢١ امکان بازدید دارد.
***
«زمزمهها» در گالری دیلمان
طراحیها و تصویرسازیها قباد شیوا که ۲۶ بهمن ماه در گالری دیلمان افتتاح شد، تا روز جمعه (۲۴ اسفند ماه) نیز ادامه دارد.
این نمایشگاه شامل ۹۵ اثر کمتر دیده شده از قباد شیوا طی سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۹۰ است که شامل تصویرسازیهای مجله تماشا، مجموعه تصویرسازی افسانههای ایرانی و طراحیهای شخصی این پیشکسوت هنرهای تجسمی است. همچنین تمام این آثار نسخه اصلی هستند.
شیوا متولد ۱۳۱۹ است و در سال ۱۳۴۵ از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته نقاشی فارغالتحصیل شد. او یکی از برجستهترین هنرمندان معاصر ایران بهشمار میرود. شیوا پس از ۶۰ سال فعالیت حرفهای همچنان به کار و آموزش مداوم مشغول است.
گالری دیلمان در خیابان شریعتی، بالاتر از ظفر، خیابان پور مشکانی (کودکان غزه)، شماره ۵۰ واقع شده است. این گالری هر روز (به غیر از شنبهها) از ساعت ۱۶ الی ۲۰ امکان بازدید دارد.
همچنین ساعت کار افتتاحیه ۱۶:۳۰ الی ۲۰:۳۰ اعلام شده است.
***
یادی از «تکیه دولت» در گالری نیان
نمایشگاه انفرادی نقاشیهای کاوه کاووسی، تا ۱۷ اسفند ماه در گالری نیان برپاست. در این نمایشگاه حدود ۳۰ اثر از مجموعهی جدید کاووسی با عنوان «تکیه دولت» به نمایش درآمده است. این هنرمند در این مجموعه که پژوهش و کار بر روی آن را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده، به تکیه دولت به عنوان یک مکان تاریخی و سیاسی نگاهی تازه داشته است.
کاووسی درباره آثار خود در مجموعه «تکیه دولت» میگوید: مکانها میتوانند به طور خاص و قدرتمند تاریخساز باشند و زمان را شکل بدهند، از این جهت تکیه دولت به عنوان یکی از بزرگترین و باشکوهترین سازههای تاریخ ما در عصر قاجار، که محل شکلگیری وقایع مهم و تأثیرگذاری در مسیر حرکت به سمت ایران معاصر بوده، مورد توجه من قرار گرفت؛ چراکه گمان میکنم بازنمایی این مکان که در دوران خود تاریخساز بوده است، هنوز هم بعد از گذشت حداقل یک قرن و در غیاب خود این مکان نیز میتواند پاسخگوی بسیاری از سوالات درباره تاریخ معاصر ایران باشد.
گالری نیان در بلور اندرزگو، بلوار صبا، کوچه شبنما، نبش کوچه گوهر، شماره ۲ واقع شده و همه روزه از ساعت ۱۶ الی ۲۰ میزبان بازدیدکنندگان است. این گالری روزهای شنبه تعطیل است.
***
نمایش عکسهای آرا گولر در مرکز نبشی
مرکز نبشی در آخرین رویداد سال ۹۷ خود عکسهای آرا گولر، عکاس ترکیهای که چندی پیش در ۹۰ سالگی درگذشت، به نمایش گذاشته بود.
در این نمایشگاه که عنوان آن «آرا گولر، وقایعنگار تاریخ فراموششده» است علاوه بر نمایش گزیدهای از عکسهای این فوتوژورنالیست، از کتاب عکسهای او نیز رونمایی میشود.
این نمایشگاه از ۱۳ بهمن تا ۲۴ اسفند ماه، هر روز به غیر از جمعهها در مرکز نبشی واقعشده در خیابان ویلا، نبش کوچه خسرو برپا است.
همچنین اولین نمایش فیلم مستند «جهان آنگونه که هست» ساخته «جوشکون آرال» مستندساز ترکیه که به زندگی و کارنامه حرفهای آرا گولر میپردازد به همراه نشست و گفتوگو در باب زندگی و هنر این عکاس فقید با حضور سیفالله صمدیان عکاس، فیلمساز و فیلمبردار ایرانی در تاریخ ۱۴ بهمن ماه، ساعت ۱۷ برگزار میشود.
***
«رز سفید» در گالری محسن
نمایشگاه انفرادی سارا عباسیان تا روز جمعه (۱۷ اسفند ماه) در گالری محسن ادامه دارد.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: از کودکان در بسیاری از جنگها، چه آنهایی که پیشروی قبیلهای بودهاند و چه آنها که مقاصد سیاسی و اجتماعی داشتهاند، به طور گستردهای سوءاستفادههای نظامی و تبلیغاتی شده است. سارا عباسیان با مجموعهی «رز سفید» همان رویکرد و طریق را نسبت به رفتار انسان در جنگ برگزیده که پیشتر در مجموعههای نمادین، تیره و سنگیناش به نامهای «شبکورها به هم رحم نمیکنند»، «گرانش تباهیناپذیر» و «اپیدمی» داشته است: هجوم، تجاوز، زیادهخواهی، کینهجویی و قتل عام… از نشانههای مورد ملاحظهی طراحیهای متاخر سارا عباسیان صفحات سفید عریان و بی قابی است که بستری برای تاختن کالبدهای شبهانسانی و جانوران نمادین شدهاند. عباسیان هنرمند جنگاوری است که در طراحیهایش با ستیزی شورمندانه به بافت کاغذ میتازد و با سیاهی قلمش سفیدی کاغذ را چنان میساید تا سیاهی را فاتح نشان دهد؛ این لحظهی جذب تمام نور و حبس آن است.»
گالری محسن در خیابان ظفر، خیابان ناجی، خیابان فرزان، کوچه نوربخش، بلوار مینای شرقی، پلاک ۴۲ واقع شده است. گالری محسن هر روز (به غیر از پنجشنبهها) از ساعت ۱۶ الی ۲۰ امکان بازدید دارد.
***
۵۰ سال نقاشیهای دیدهنشده از منوچهر نیازی در گالری بوم
گالری بوم این روزها میزبان ۵۰ سال زندگی نقاشانه منوچهر نیازی است. این نمایشگاه که از ۱۴ دی ماه آغاز شد، همچنان نیز برگزار است.
نیازی درباره مجموعه آثار خود در این نمایشگاه میگوید: این یک نمایشگاه متفاوت از من خواهد بود که ۵۰ نمونه شاخص از آثار ۵۰ سال اخیرم را یک جا به نمایش میگذارم. خوشحالم در گالری بوم که نمایشگاههای شایستهای برای بزرگانی مانند کیارستمی، تناولی و دیگر اساتید برگزار کرده آثارم را ارائه میدهم.
نمایشگاه نقاشیهای منوچهر نیازی تا ۱۷ اسفند ماه (غیر از شنبهها و یکشنبهها) در گالری بوم ادامه دارد.
تمامی آثار به نمایش درآمده در گالری بوم در زمره گنجینه این گالری و در جهت حمایت از هنر ایران است و جنبه فروش ندارد. گالری بوم در خیابان ولیعصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک ۱۱ واقع است.
***
هنر سرزمین هلند در موزه ملی ایران
نمایشگاه «باستانشناسی و هنر سرزمین هلند به روایت موزه درنتس» ۵۶۰ اثر تاریخی باستانی هلند را تا ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ در موزه ملی ایران به نمایش میگذارد. در میان ۵۶۰ شیء باستانی و تاریخی در ۳۳۱ ردیف از موزه درنتس شهر آسن در هلند، تابلوهای نقاشیای نیز حضور دارد که هنردوستان علاقهمند به میراثفرهنگی میتوانند از آنها بازدید کنند. گالری نقاشی این نمایشگاه دربرگیرنده منتخبی از آثار هنرمندان هلندی است که عمدتاً شامل مناظر و زندگی روستایی در استان «درنته» است.
یکی از تابلوهای به نمایش درآمده «بر دروازه ابدیت» نام دارد که به دلیل موضوعیت آن با هلند، از مخزن موزه هنرهای معاصر برای نمایش در این نمایشگاه امانت گرفته شده است. تابلویی را که با نام «چشمانداز خانه روستایی در درنته ۱۸۹۴» معرفی شده است، مسؤولان موزه درنتس با حمایت «ینکگیرولوتریج» سال گذشته از نهاد دیگری خریداری کردهاند، اما تا قبل از انتقال آن به ایران، در هیچکدام از تالارها یا نمایشگاههای هلند نمایش داده نشده بود.
***
نمایش آثار خوشنویسی میرزا غلامرضا اصفهانی
نمایشگاه «یک اثر یک نمایشگاه» که این روزها در گالری دال در حال برگزاری است به نمایش آثار خوشنویسی میرزا غلامرضا اصفهانی اختصاص دارد.
«یک اثر یک نمایشگاه» تا ۱۰ اسفند در گالری دال به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از چهارراه پارکوی، روبهروی رستوران لوکس طلایی، کوچه میرشریفی، پلاک ۹، طبقه همکف برپا است و علاقهمندان میتوانند همه روزه برای بازدید آن مراجعه کنند.
انتهای پیام
Thursday, 10 October , 2024