پزشکیان: مسیر تولید و صادرات، راه عبور از فشار تحریم‌هاست
پزشکیان: مسیر تولید و صادرات، راه عبور از فشار تحریم‌هاست
رئیس‌جمهوری در نشست با فعالان اقتصادی آذربایجان غربی با تأکید بر نقش تولید و صادرات در عبور از تحریم‌ها، از آغاز مسیر اصلاح در مهار گازهای مشعل و رفع موانع سرمایه‌گذاری خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، روز پنج‌شنبه (یکم آبان) در نشست با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی آذربایجان غربی، با تأکید بر نقش تولید و صادرات در عبور از فشار تحریم‌ها، گفت: برای هر بخش از صنعت، وزیر مربوطه مسئول پیگیری مستقیم مشکلات صنوف شده و نشست‌های منظم با فعالان اقتصادی برگزار می‌شود تا راهکارهای اجرایی مشخصی برای رفع موانع ارائه شود.

وی با بیان اینکه مشکلات انباشته‌شده سال‌های گذشته در مدت کوتاه حل نمی‌شود، افزود: مسیر اصلاح آغاز شده و با همکاری اتاق بازرگانی و کارآفرینان، روند رفع موانع با جدیت ادامه دارد.

پزشکیان با تأکید بر نقش نظارت درون‌صنفی، اظهار کرد: صنوف باید خود بر روند کار و کیفیت عملکردشان نظارت داشته باشند؛ تجربه نشان داده نظارت‌های بیرونی به‌تنهایی کافی نیست.

رئیس‌جمهوری همچنین از برگزاری نشست‌های هفتگی با حضور وزیران و مدیران ارشد حوزه‌های سرمایه‌گذاری، نفت، گاز، پتروشیمی و صادرات خبر داد و گفت: در این نشست‌ها، پیشرفت پروژه‌ها بررسی و موانع اجرایی به‌صورت دقیق پیگیری می‌شود.

مهار گازهای مشعل؛ گامی در جهت جلوگیری از اتلاف منابع

پزشکیان با اشاره به ضرورت مهار گازهای مشعل در میدان‌های نفتی، گفت: سالانه میلیاردها دلار سرمایه در قالب گازهای مشعل از بین می‌رود. اگر این گازها کنترل شوند، می‌توانند ۵ تا ۶ میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد کنند.

وی با اشاره به عملکرد دولت در این زمینه افزود: تاکنون بیش از ۱۱ میلیون مترمکعب گاز مشعل مهار شده است، در حالی‌که در مجموع دوره‌های گذشته تنها ۹ میلیون مترمکعب مهار شده بود. این نشان می‌دهد مسیر اصلاح به‌طور عملی آغاز شده است.

رئیس‌جمهوری همچنین از آمادگی دولت برای رفع فوری موانع قانونی و اجرایی در مسیر سرمایه‌گذاری در این حوزه خبر داد و گفت: در صورت لزوم، موضوعات در سطح سران قوا مطرح می‌شود و هیچ‌یک از نهادهای کشور مانعی در مسیر اصلاح ایجاد نخواهند کرد.

وی در پایان با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده برای بهره‌برداری از گازهای همراه و سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز، تأکید کرد: هدف این است که منابع ملی به‌درستی مدیریت شده و منافع حاصل از آن در خدمت توسعه کشور قرار گیرد.