به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شی جینپینگ، ریاست جمهور چین و رهبرانی از سراسر قاره آفریقا امروز برای یک نشست دو روزه در مورد مشارکت چین–آفریقا با یکدیگر دیدار خواهند نمود و انتظار می رود این گفتگوها بر پروژه زیرساختی راه ابریشم جدید چین نامیده شده به “طرح […]

به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شی جینپینگ، ریاست جمهور چین و رهبرانی از سراسر قاره آفریقا امروز برای یک نشست دو روزه در مورد مشارکت چین–آفریقا با یکدیگر دیدار خواهند نمود و انتظار می رود این گفتگوها بر پروژه زیرساختی راه ابریشم جدید چین نامیده شده به “طرح یک کمربند و یک جاده” به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شی جینپینگ، ریاست جمهور چین و رهبرانی از سراسر قاره آفریقا امروز برای یک نشست دو روزه در مورد مشارکت چین–آفریقا با یکدیگر دیدار خواهند نمود و انتظار می رود این گفتگوها بر پروژه زیرساختی راه ابریشم جدید چین نامیده شده به “طرح یک کمربند و یک جاده” که بشدت تحت پشتیبانی شی جینپینگ قرار دارد، معطوف باشد.

در حال حاضر نیز چین میلیاردها دلار به کشورهایی در قاره آفریقا برای ساخت جاده، خطوط راه آهن، بندرهای و دیگر پروژه های زیرساختی بزرگ و با اهمیت عرضه داده هست. منتقدان اخطار داده اند که این اقدام شی جینپینگ به این نیت هست که چین در آینده بعضی کشورها را که تحت بدهی سنگین قرار دارند، بخرد.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه به همتایان آفریقایی خود اظهار کرد که شی جینپینگ از این نشست به عنوان فرصتی برای مطرح کردن دیدگاه مخصوص خود درخصوص ایجاد یک جامعه چینی–آفریقایی با یک آینده مشترک استفاده خواهد کرد و پیشنهادات و برنامه هایی را برای تقویت مشارکت چین–آفریقا مطرح می نماید.

در همین حال پل کاگامه، ریاست جمهور روآندا که ریاست دوره ای اتحادیه آفریقا هست، اظهار کرد: گفت وگو ها در مورد تله بدهی تلاشی برای دلسرد کردن ارتباطات متقابل میان چین و آفریقا می باشند.

شی جینپینگ در آخرین گردهمایی با رهبران آفریقایی که در سال ۲۰۱۵  میلادی در ژوهانسبورگ برگزار گردید ۶۰ میلیارد دلار کمک و وام به آفریقا اختصاص داد.

کشورهای سراسر آفریقا امید دارند که این شوق چین برای سرمایه گذاری در بخش زیرساخت ها به صنعتی شدن این قاره کمک کند.

مهمان های این گردهمایی دربردارنده روسای جمهور کشورهای آفریقایی از مصر گرفته تا سنگال و آفریقای جنوبی و رهبران جنجال برانگیز چون عمر البشیر، ریاست جمهور سودان می باشند.

گرچه ارتباطات میان چین و کشورهای آفریقایی بشدت مثبت هست اما نگرانی هایی نیز در مورد تاثیر بعضی از قراردادهای چین در این منطقه وجود دارد.

بعد از آنکه چین اولین پایگاه نظامی برون مرزی خود را در جیبوتی بازنمایی کرد این کشور شاخ آفریقا از نظر مالی بشدت به چین منسوب شده هست؛ اقدامی که حاکی اهمیت استراتژیک قاره آفریقا برای چین محسوب می گردد.

محلی ها در دیگر کشورها نیز از استفاده از کارگران چینی برای پروژه های ساختمانی انتقاد کرده اند.

انتهای پیام