روزنامه ایران: «ما خواهان فرانسه‌ای هستیم که همه بتوانند در آن با عزت و احترام زندگی و کار کنند اما می‌پذیرم که تاحالا برای رسیدن به این هدف به کندی حرکت کرده‌ایم. من از دولت و پارلمان می‌خواهم هر کاری لازم هست را انجام دهند.» » امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه بنابراین چهار هفته تظاهرات معترضان […]

روزنامه ایران: «ما خواهان فرانسه‌ای هستیم که همه بتوانند در آن با عزت و احترام زندگی و کار کنند اما می‌پذیرم که تاحالا برای رسیدن به این هدف به کندی حرکت کرده‌ایم. من از دولت و پارلمان می‌خواهم هر کاری لازم هست را انجام دهند.» » امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه بنابراین چهار هفته تظاهرات معترضان جلیقه زردها، درنهایت با جملات بالا اهتمام کرد ضمن دلجویی از آنان، با وعده‌ دادن، معترضان را به خانه‌های خود برگرداند.

مکرون، رئیس‌جمهوری ۴۰ ساله فرانسه، در نطق تلویزیونی خود به معترضان فرانسوی وعده داد که دست کم دستمزد کارگران را از سال آینده به میزان ۱۰۰ یورو افزایش می‌دهد و مالیات بازنشستگان و ساعات اضافه کاری حذف خواهد گردید. او در ادامه اظهار کرد گرچه تصمیم ندارد مالیات بیشتری بر ثروتمندان اعمال کند اما تمام کوشش خود را برای جلوگیری از تخلف های مالیاتی خواهد کرد.

زیادی از جلیقه زردها معتقدند او بعد از ورود به کاخ الیزه با دنبال کردن سیاست‌های اقتصادی خود، به سود ثروتمندان و به آسیب فقرا گام برداشته هست. او بعد از روزها سکوت در مقابل اعتراض‌ها، صراحتاً به مردم فرانسه اظهار کرد صدای اعتراض‌ آنان را شنیده هست و می‌داند زیادی از مردم از شرایط خود ناراضی می باشند. به‌گزارش فرانس ۲۴، مکرون در سخنرانی ۱۳ دقیقه‌ای خود خطاب به ملت فرانسه اظهار کرد: «ما در برهه تاریخی‌ای در کشورمان قرار داریم. با گفت‌و‌گو، احترام و همکاری از این گردنه هم به تندرستی گذر خواهیم کرد.

نگرانی من شما هستید، تنها مقابله من برای شماست… تنها مقابله ما برای فرانسه هست. من مسیولیت این وضعیت را می‌پذیرم. می‌دانم با کلماتی که به کار برده‌ام بعضی از شما را رنجانده‌ام

می‌دانم با کلماتی که به کار برده‌ام بعضی از شما را رنجانده‌امخشم و اعتراض شما عمیق و در زیادی از مورد ها مشروع و بحق هست.» » سخنرانی مکرون ۴۸ ساعت بعد از تظاهرات روز شنبه ایراد گردید. جلیقه‌ زردها، چهار هفته پیش به دنبال فراخوانی اینترنتی پا به خیابان‌های فرانسه گذاشتند و بر علیه افزایش مالیات سوخت دست به تظاهرات زدند اما به مرور زمان خواسته‌هایشان به کاهش هزینه‌های زندگی و مالیات و افزایش سطح درآمد بسط پیدا نمود.

مکرون ابتدا کوشش کرد با تعلیق طرح افزایش مالیات‌ها آنان را مجاب کند دست از اعتراض بکشند اما با تداوم اعتراض‌ها، او چندین گام به عقب برداشت. علی رغم آنکه دولت‌ها اهتمام دارند کمتر در مسائل ذی ربط به شرکت‌ها دخالت کنند، اما مکرون از کمپانی‌ها نیز خواست در انتهاء سال پاداشی معاف از مالیات به کارمندان خود بپردازند.
روز شنبه حدود ۱۲۵ هزار معترض به خیابان‌های فرانسه آمدند و بیشتر از ۱۲۰۰ نفردستگیر گردیدند. 

 شکسته، سطل زباله‌های افتاده روی زمین و خودروهای خاکستر شده نتیجه تظاهراتی هست که مکرون را ناچار به عقب‌نشینی کرده هست. به‌گزارش روزنامه «لو پاریزین»، تنها در پاریس ۵۰ ابزار نقلیه سوزانده و ده‌ها اکتساب و کار خراب کردن شده هست و بعضی فروشگاه‌ها نیز غارت شده‌اند.

واکنش‌ها به امتیازات کاخ الیزه

گرچه نمایندگان جنبش جلیقه زردها تاحالا در مورد امتیازهایی که مکرون به آنان اعطا کرده هست، واکنشی از خود نشان نداده‌اند اما به محض انتهاء سخنرانی او، واکنش‌ها از چهره‌ها و احزاب متفاوت فرانسه شروع گردید. مارین لوپن رهبر حزب راست تندرو فرانسه ضمن استقبال از اقرار مکرون به اشتباهاتش اظهار کرد او همچنان به مسیر سیاسی خود ادامه می‌دهد و این امتیازها تنها «یک عقب‌نشینی تاکتیکی» هست.

او در توئیتر خود درج کرد: «مکرون اشتباه های خود را در مورد سیاست‌های مالیاتی‌اش می‌پذیرد اما در عین حال قبول نمی‌کند که الگوی مدیریتی‌اش به چالش کشیده شده هست.» » ژان لوک ملانشون سیاستمدار اپوزیسیون جناح چپگرا نیز با دعوت از معترضان برای تداوم تظاهراتشان در شنبه‌های آینده اظهار کرد تا وقتی که توزیع عادلانه ثروت در سیاست‌های مکرون جایی ندارد، «انقلاب شهروندی» باید ادامه پیدا نماید.

بنوآ آمون، کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری و تٲسیس کننده «جنبش نسل» نیز در این باره اظهار کرد: «ما خواستار توزیع حقیقی ثروت هستیم و مکرون نباید منحصرا نماینده ثروتمندان باشد.»