به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، محمدجواد لاریجانی با حضور در برنامه «بدون توقف» که شنبه شب از شبکه سه سیما پخش گردید، به پرسش ها مجری و مهمان های این برنامه در مورد حوادث سال ۸۸ جواب داد. در این برنامه مجری با اشاره به حوادث سال ۸۸، خطاب به لاریجانی اظهار کرد: […]
به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، محمدجواد لاریجانی با حضور در برنامه «بدون توقف» که شنبه شب از شبکه سه سیما پخش گردید، به پرسش ها مجری و مهمان های این برنامه در مورد حوادث سال ۸۸ جواب داد.
در این برنامه مجری با اشاره به حوادث سال ۸۸، خطاب به لاریجانی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در حقوق بشر مطرح هست و در قانون بنیادی ما هم به رسمیت سرشناس، حق آزادی تجمع هست اما عملا شاهد مشی دوگانه ای هستیم. در سال ۸۸ درخواست تجمعی انجام شد ولی اذن این تجمع داده نشد و خیلی معتقد بودند که همین سبب موجب گردید که رخدادهای پس از ان رخ دهد. اما اندکی پس از ان و در ۹ دی ماه آن سال اذن تجمع داده گردید و هر سال هم این تجمع را تشویق می کنیم. به شکلی با مشی دوگانه ای رو به رو هستیم که انگار هر جا به سود مسئولین باشد از این قانون استفاده می نماییم که شاید همین مسئله عامل اختلافات در سال ۸۸ باشد.
لاریجانی در جواب به این سؤال اظهار کرد: تجمعاتی که ضمانت شده، تجمعات قانونی هست.
یکی از مهمان های برنامه از دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه سؤال کرد: به چه سبب تجمعات ۹ دی و ۲۲ بهمن خوب هست و پشتیبانی می گردند ولی تجمعات سال ۸۸ بد بود؟ وی در جواب اظهار کرد: اگر آمدن در خیابان برای این هست که بانک آتش بزنیم، پلیس بکشیم و ابزارها کشور را به آشوب بکشانیم، صددرصد خلاف قانون و شرع هست و باید جلوی آن گرفته گردد.
معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اضافه کرد: آیا مردم در ۹ دی و ۲۲ بهمن بانک آتش می زنند؟
مهمان برنامه از لاریجانی سؤال کرد: مردم چه طور باید اعتراض خود را نشان دهند؟
وی جواب داد: در فتنه ۸۸ دموکراسی در حال اضمحلال بود. تعدادی اظهار می کردند چون ما اعتقاد داریم تقلب شده شمارش رأیها کنار گذاشته گردد. در فتنه ۸۸ نخستین چیزی که در حال قربانی شدن بود، دموکراسی ما بود.
معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار کرد: مبحث فتنه ۸۸ این بود که انتخابات و مکانیسم قانونی کنار گذاشته گردد.
معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: در حال حاضر در کشور ما انواع تجمعات وجود دارد و حتی در مساجد بر علیه حکومت خیلی سخن می گویند.
مهمان دیگری اظهار کرد: در دی و بهمن ماه سال گذشته مردم مطالبات بحقی داشتند و بانکی هم آتش نزدند و وقتی به آنان توجه نشد و مسئولین بین مردم حضور نیافتند موجب گردید که ضدانقلاب میان مردم نفوذ کنند.
لاریجانی در جواب اظهار کرد: تجمعات ضروری هست اما باید توجه کرد که آمریکا برای این مسئله بودجه گذاشته و بخشی از استراتژی های مصوب آنهاست که اگر جایی پرازدحام گردید وارد گردند و خونریزی راه اندازند.
وی در ادامه گفته بود: ما باید کمک کنیم اگر مردم صحبتی دارند، بزنند و ملاحظات امنیتی صورت پذیرد. ما باید از حق مردم پاسداری کنیم تا حقشان پایمال نشود.
مهمان دیگری اظهار کرد: بعضی بیان می کنند سال گذشته مردم به سبب فشار معیشت اعتراض نمودند و پس از ان هر چه بر سر ما آمد متاثر از آن تجمعات بود، به طور مثال آمریکا از برجام خارج گردید و … . در حالی که ما این مسائل را پس از اعتراضات سال ۸۸ هم شاهد بودیم و به وسیله اغتشاشات سران فتنه و پیروان آنان ذیل فصل هفت رفتیم و تحریم گردیدیم و … .
معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار کرد: آمریکا، رژیم صهیونیستی، بعضی از اروپایی ها و ضد انقلاب که بر علیه ما دسیسه و اقدام می کنند، گمان نمی کردند که فتنه ۸۸ با شکست رو به رو گردد و از این حیث شکست این دسیسه برای آنان بسیار عجیب بود و علل آن را ارزیابی کردند.
لاریجانی اضافه کرد: بر طبق تحقیقات موسسه هادسون سه عامل برای این شکست پیدا نمودند که من جمله آن رهبری شجاع بود و مردم به سخن رهبرشان توجه کردند. اینچنین هست که پس از فتنه ۸۸ استراتژی غرب سانحه ای نبوده و این سه عامل را هدف قرار داده هست.
وی افزود: پس از فتنه ۸۸ دولت آمریکا در حوزه حقوق بشر موسسه ای با ۴۰۰ میلیون دلار و حدود ۲۰ نفر تشکیل داده که احکام قضایی ما را مانیتورینگ کنند. به صورت مثال یکی از کارهای قوه قضاییه در مورد خانم سکینه محمدی بود که همسرش را کشته بود و باید اعدام می گردید.
معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مورد تبلیغات آمریکا بر علیه ایران در ارتباط با مبحث ذکر شده اظهار کرد: این استراتژی ها دنباله همان اغراض براندازی هست که در فتنه ۸۸ در پی آن بودند.
لاریجانی اضافه کرد: در حال حاضر نیز استراتژی آمریکایی ها در مورد مسئله های اقتصادی ماست که در این مبحث نیز رکن فتنه ای وجود دارد.
مجری برنامه در ادامه اظهار کرد: آیا قطعنامه های فصل هفتم با اغتشاشات سال ۸۸ مربوط بود؟
یکی دیگر از مهمان های برنامه اظهار کرد که جمهوری اسلامی هنوز هم با صدمات دوران سال ۸۸ رو به رو هست و سران فتنه هنوز هم از مردم معذرت خواهی نکرده اند. به چه سبب تاحالا محاکمه نشده اند؟ آیا این مبحث بار حقوق بشری برای ایران ندارد؟
به چه سبب تاحالا محاکمه نشده اند؟ آیا این مبحث بار حقوق بشری برای ایران ندارد؟معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در جواب اظهار کرد: آنان مسیر غلطی را رفتند که در جهت سیاست های دشمنان ملت بود. اتفاقا از لحاظ حقوق بشری وضع فعلی باید خوب تر باشد چون شورش و کودتایی به این عظمت بر علیه یک نظام تنبیهات دشواری دارد.
برخورد ما از لحاظ حقوق بشری خیلی خوب بود.
یکی دیگر از مهمان های از معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه سؤال کرد که حق مردم در این مبحث تضعیف شده هست که لاریجانی در جواب اظهار کرد: پاسداری از جمهوری اسلامی حق مردم هست.
در ادامه این برنامه، مهمان دیگری سؤال کرد: آیا در حال حاضر زمینه معذرت خواهی بعضی از لیدرهای سال ۸۸ فراهم شده هست؟
معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در جواب اظهار کرد: همیشه بوده هست.
انتهای پیام
Saturday, 5 October , 2024