قیمت نفت خام برنت دریای شمال در پایان معاملات هفته گذشته (جمعه، هفتم آذر) با افزایشی خفیف نسبت به هفته قبل، به ۶۲ دلار و ۳۸ سنت برای هر بشکه رسید. این در حالی است که نفت ماه نوامبر را با قیمتی بیش از ۶۴ دلار آغاز کرده بود و در روزهای پایانی ماه حدود ۲ دلار از ارزش خود را از دست داده است؛ روندی کاهشی که برای چهارمین ماه متوالی ادامه دارد.
عوامل مؤثر بر بازار
– ابهام در مذاکرات صلح روسیه و اوکراین
– نگرانیها درباره مازاد عرضه جهانی نفت
– رکوردشکنی تولید نفت آمریکا با ۱۳ میلیون و ۸۴۰ هزار بشکه در روز
– انتظار برای تصمیم اوپکپلاس در نشست پیشرو
با وجود رشد کوتاهمدت قیمتها در ابتدای هفته، نگرانیها درباره افزایش عرضه در سال آینده مانع از تثبیت قیمت شد. در روزهای پایانی هفته، انتشار آمارهای مثبت اقتصادی و امیدواری نسبت به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، به بهبود نسبی قیمتها کمک کرد.
همچنین با نزدیک شدن به فصل زمستان در نیمکره شمالی، پیشبینی میشود افزایش تقاضا برای سوختهای گرمایشی بخشی از فشارهای کاهشی بازار را جبران کند.




