اکبر محمدی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه فعالیت و کار خود در زمینه زنبورداری را از سال ۸۶ با سرمایه شخصی خود آغاز کرده، گفت: چون در محل دیگری مشغول کار بودم و زمان زیادی برای رسیدگی به آن ها را نداشتم کار را با ۵۰ کندو آغاز کردم. وی با اشاره به […]
اکبر محمدی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه فعالیت و کار خود در زمینه زنبورداری را از سال ۸۶ با سرمایه شخصی خود آغاز کرده، گفت: چون در محل دیگری مشغول کار بودم و زمان زیادی برای رسیدگی به آن ها را نداشتم کار را با ۵۰ کندو آغاز کردم.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۳ شغل خود را رها کرده و تعداد کندوها خود را به ۲۰۰ عدد رساند، عنوان کرد: در اوایل کار فقط تولید عسل داشتم اما درحال حاضر تعداد محصولات خود را به پنجمحصول رسانده ام.
محمدی با بیان اینکه در حال حاضر ژل رویال، برموم، کرم، گرده گل و عسل از محصولات ما هستند، تصریح کرد: توانایی تولید زهر زنبور را نیز داریم اما فعلا بازار خوبی ندارد و تنها خریدار آن صندوق حمایت از زنبورداران است که این محصول را هر گرم ۱۲ دلار از ما می خرند که حتی به اندازه هزینه تولید آن نیست.
این زنبوردار نمونه استان با اشاره به اینکه تولید ژل رویال می تواند کمک خوبی برای زنبورداران باشد چراکه بازار آن تقریبا داخلی و خوب است، افزود: گرده گل نیز مصارف دارویی دارد و خوب به تنهایی یک عطاری است.
وی با اشاره به اینکه همه باید در راستای رونق کار حرکت کنیم، تصریح کرد: تاکنون تنها کار کرده و به چند نفر نیز در رابطه با گرفتن ژل رویال آموزش داده ام، از سال آینده دو نفر نیرو برای کار می گیرم.
محمدی ادامه داد: در حال ثبت اختراع بر موم و کرم عسل هستم که متاسفانه این کار به علت گیر کردن در بروکراسی های اداری، دو سال به تاخیر افتاده، راکد است.
این زنبوردار نمونه استان با اشاره به اینکه باید فرزندان خود را کاری بار بیاوریم، عنوان کرد: اگر اینچنین نشود فرزندان ما در زمان کار و فعالیت با کوچکترین مشکل کنار کشیده و سعی و کوشش نمی کنند که کار خود را به ثمر برسانند در نتیجه بیکار می مانند.
وی ادامه داد: در زمان شروع کار زنبورداری چون کار خود را رها کرده بودم تمام اقوام از روی دلسوزی به من توصیه می کردند که زنبورداری را کنار بگذارم و به کار خود برگردم اما من تلاش کرده و به کار خود ادامه دادم تا به نتیجه مورد نظر رسیدم.
محمدی اضافه کرد: توصیه من به جوانان این است که شجاعت و ریسک کار اقتصادی را داشته باشند، من یک سال در کنار کار زنبورداری سراغ کار دیگری رفتم که در آن شکست خوردم و تقریبا تمام زندگی خود را از دست دادم ولی کوتاه نیامده و با قدرت زنبورداری را ادامه دادم.
این زنبوردار نمونه با بیان اینکه به نظر من زنبورداری پیشرفته این نیست که تعداد کندوها زیاد باشد، عنوان کرد: زنبورداری در مغز آدم است یعنی زنبوردار قوی مغز قوی دارد و می تواند از کمترین زنبور بیشترین تولید را داشته باشد.
وی ادامه داد: فروش محصولات زنبور خیلی مهم است چراکه در حال حاضر ۹۰ درصد زنبورداران ۴۰ تا ۵۰ درصد محصولاتشان روی دستشان باقی مانده است.
محمدی با تاکید بر اینکه زنبورداران باید از تک محصولی بیرون بیایند، تصریح کرد: تک محصولی با شکست برابر است چون ممکن است یک سال فروش نوشته باشیم در این صورت با چند محصولی بالاخره خرج زنبورها از فروش محصولات بدست می آوریم.
این زنبوردار نمونه استان با اشاره به اینکه در حال حاضر اقتصاد ما مریض است، عنوان کرد: زمانی که قیمت سوخت سه برابر شد هزینه های تولید ما نیز بیشتر شد و در نتیجه قیمت نهایی محصول بالاتر رفت اما کسی عسل را به این بها نمی خرند و محصول روی دست تولید کننده باقی مانده و ورشکست می شود.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم های اخیر بازار فروش جهانی عسل قفل شده و به بن بست رسیده است، صادرات عسل استان در کل صفر بوده اما در سطح کشور ۱۵۰۰ تن صادرات داشتیم اما امسال تقریبا صفر درصد بوده است در این شرایط نه تنها ادارات به فکر ما نیستند بلکه در سطح وزارت خانه نیز قانون هایی وضع می کنند که برای ما دست و پا گیر است.
محمدی با اشاره به فعالیت ۲۴۰۰ زنبوردار در استان، گفت: زنبورداری شغل خوبی است و به راحتی می تواند نقش پررنگی در ایجاد اشتغال داشته باشد اما تولید در این عرصه در حال رسیدن به بن بست است.
این زنبوردار نمونه استان تاکید کرد: زنبورداری و کشت زعفران می تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیکاری استان را از بین ببرد.
انتهای پیام
Friday, 20 September , 2024