«صادق زیبا کلام»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی برنا، در خصوص "نقش مردم در انتخابات سال ۹۸" گفت: دو انتخاباتی که در گذشته صورت گرفت، (انتخابات دی ماه ۹۴ برای مجلس دهم و انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ برای ریاست جمهوری)، تأثیرات بسیار بلندمدتی بر روی رأی دهندگان در ایران […]
«صادق زیبا کلام»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی برنا، در خصوص "نقش مردم در انتخابات سال ۹۸" گفت: دو انتخاباتی که در گذشته صورت گرفت، (انتخابات دی ماه ۹۴ برای مجلس دهم و انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ برای ریاست جمهوری)، تأثیرات بسیار بلندمدتی بر روی رأی دهندگان در ایران گذاشت و رای دهندگان را با این سوال بنیادی مواجهه کرد که هدف از رأی دادن چیست؟
او ادامه داد: مسئله این نیست که فراکسیون امید درست عمل کرده یا خیر، مسئله این نیست که آقای روحانی خوب عمل کردند و موفق بودند یا خیر بلکه سوال بنیادیتر است. در مردم سالاری، هر ۴ یا ۵ سال یک بار انتخابات صورت میگیرد و منتخب مردم (رئیس جمهور، نخستوزیر، مجلس) تلاش میکند، سیاستهایی را که مردم به خاطر آن سیاستها به او رأی دادند به اجرا بگذارد. حال اگر مردم از آن سیاستها و اجرای آن سیاستها راضی بودند مجددا به آن رأی میدهند و اگر نه به گروه دیگری رأی میدهند؛ این اساس و بنیان مردم سالاری است.
زیبا کلام بیان کرد: شما یک مجلسی دارید (مجلس دهم) که تعداد قابل توجهی آمدند و به آن مجلس رأی دادند. سوال اساسی این است که چقدر این مجلس (مجلسی که باید در رأس امور باشد) توانست در رأس امور باشد؟ چقدر توانست بر سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران تأثیر بگذارد؟ این سوالات را میتوانیم در مورد انتخاب دولت آقای روحانی مطرح کنیم؟ چقدر از سیاستهای کلان، مهم و استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در نتیجه ۲۴ میلیونی که به آقای روحانی رأی دادند، تغییر کرد؟ چند درصد از مردمی که در صبح روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۹۶ قریب به دو سال پیش آمدند و صفهای طولانی را تشکیل دادند، بر تردیدهایشان فائق آمدند و به پای صندوق رفتند و به آقای روحانی رأی دادند.
او ادامه داد: سوالی که هست این است که این خواست آنها چقدر توانست در ۲ سال گذشته تحقق پیدا کند؟ اگر به پای صندوق نرفته بودند و رأی نداده بودند باز هم این قطع رابطه با آمریکا ادامه پیدا میکرد؟ وقتی هم به پای صندوق رفتند ۲۴ میلیون به آقای روحانی رأی دادند که آن سیاست تغییر پیدا کند. نه فقط سیاست دشمنی با آمریکا بلکه همه سیاستهای مهم دیگر نظام هم کماکان بعد از انتخابات ۲۹ اردیبهشت، بعد از انتخابات مجلس در سال ۹۴ همچنان ادامه پیدا کرده است.
او با بیان این جمله که "مردم این سوال برایشان پیش آمده که چه فایده دارد که در انتخابات شرکت کنیم؟" گفت: نظام سیاستهایی را که فکر میکند درست است پیش میبرد، مفاسد اقتصادی همچنان بعد از انتخابات مجلس دهم و بعد از انتخابات ۲۰ اردیبهشت ادامه پیدا کرده است. مردم از خودشان میپرسند که فایده رأی دادن چیست؟ ما در کشورهای دیگر شاهد هستیم که وقتی دولت جدیدی بر سر کار میآید سیاستها تغییر پیدا میکند و اگر مردم همچنان موافق تغییر آن سیاستها باشند، مجددا آن حزب و جریان سیاسی رأی می آورد و در قدرت باقی میماند.
زیبا کلام بیان کرد: در ایران سیاستها ظرف ۴۰ سال است که اجرا میشوند صرف نظر از اینکه مردم در انتخابات به چه کسی رأی دادند. بنابراین بحث اصلاحطلب و اصولگرا و اینکه فراکسیون امید خوب عمل کرد یا نه نیست. سوال اینجاست، چه آثار، نتایج و تغییر و تحولی در نتیجه شرکت مردم در انتخابات تغییر پیدا میکند؟
او گفت: اگر به فرض محال شورای نگهبان با همه اسامی که اصلاح طلبان ارائه می دهند، موافقت و همه را تأیید صلاحیت کنند و یا اگر معجزهای شود و شورای نگهبان اجازه بدهد، انتخابات آزاد برگزار شود مردم باز هم این سوال را مطرح میکنند که نمایندگان واقعی اصلاح طلب چه قدرتی دارند و چه تأثیری میتوانند داشته باشند. لذا من فکر میکنم مسئولین نظام باید مقداری پاسخگو باشند و در غیر این صورت اعتبار شرکت در انتخابات و اساسا کل انتخابات به طرز هولناکی ترک می خورد.
Sunday, 6 October , 2024