به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، در پنج سال گذشته، طبقه هشتم ساختمان کوثر ریاست جمهوری تقریبا هر سه شنبه میزبان خبرنگاران رسانه های متفاوت بود تا محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی دولت پاسخگوی پرسش ها خبرنگاران و انعکاس دهنده نظرات، تصمیم های و کارهای دولت حسن روحانی باشد. با بالا گرفتن انتقادات از […]

به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، در پنج سال گذشته، طبقه هشتم ساختمان کوثر ریاست جمهوری تقریبا هر سه شنبه میزبان خبرنگاران رسانه های متفاوت بود تا محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی دولت پاسخگوی پرسش ها خبرنگاران و انعکاس دهنده نظرات، تصمیم های و کارهای دولت حسن روحانی باشد. با بالا گرفتن انتقادات از نحوه کارکرد دولت دوازدهم و زمزمه های تغییر کابینه دوم روحانی، درنهایت این محمدباقر نوبخت بود که به عنوان یکی از نخستین قربانیان وضعیت موجود از سمت خود کنار رفت. هرچند زیادی از نحوه کارکرد او در سازمان برنامه بودجه گلایه داشتند و کسی چندان به سخنگویی وی معترض نبود اما نوبخت ترجیح داد بر طبق گفته خودش برای تمرکز زیادتر روی سازمان از سخنگویی دولت کنار برود.

سه شنبه ۲۶ تیر آخرین جلسه آقای سخنگو با خبرنگاران برگزار گردید. در آن جلسه نوبخت در مورد نقش خود در مورد کنار رفتن خودش از سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: «تمام این شایعات کذب هست.»

»وی در راستای دلیل هجوم ها به دولت دوازهم، اظهار کرد: «انتقادات از دولت طبیعی هست و رسانه ها به عنوان چشم های بیدار جامعه ما را کاوش می کنند، اما آیا ما برای شرایط تحریم برنامه ندادیم؟ آیا بودجه را به وقت قطعی به مجلس عرضه دادیم یا خیر؟ به طور مستمر کوشش کردم به ریاست جمهوری وفادار باشم و خط اعتدال که آمیزه ای از ائتلاف سیاسی با اصلاح طلبان هست، پیش برود و مدلی از مشارکت را نمایش دهیم که جامعه خدمات آن را ببیند و هیچ گاه ریاست جمهوری از من نشنیده که بگویم، نداریم. »

»رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان این که «اگر دستگاه های اجرایی از من ناراضی باشند، طبیعی است»، اظهار کرد: «منابع ما محدود هست ولی کوشش می نماییم با گفت وگو پای مشکلات دستگاه بنشینیم؛ چون که می خواهم کلید باشم، نه قفل، ولی این پست به طور مستمر قفل هست و کلید ما همه قفل ها را باز نمی کند اما کوشش مان را ادامه می دهیم.»

»هفته پس از ان یعنی سه شنبه ۲ مرداد نشست خبری سخنگوی دولت برگزار نشد تا شایعات کنار رفتن نوبخت قوت بگیرد.

چهارشنبه ۳ مرداد بود که نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در جواب به سوالی در مورد این که “آیا تحولات کابینه دربردارنده سازمان برنامه و بودجه نیز می شود”، چهارشنبه ۳ مرداد بود که نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در جواب به سوالی در مورد این که “آیا تحولات کابینه دربردارنده سازمان برنامه و بودجه نیز می شود”، اظهار کرد: «بعد از این که نابسامانی هایی به وجود آمد و مردم دچار مشکل شدند، انتظار و مطالبه مردم این بود که وضعیت بازار ارز بهبود پیدا نماید و این مبحث با ترمیم و تغییر کابینه و تیم اقتصادی دولت همراه دانسته گردید. حقیقت این هست که بدون این که مبحث ارز و سیاست های بانک مرکزی در این زمینه و نابسامانی های بازار کالا رابطه ای با سازمان برنامه و بودجه داشته باشد، ترجیح دادم برای این که زمینه برای اصلاح فراهم گردد و دست ریاست جمهور باز باشد داوطلبانه و به شخصه از تمام وظایف موجود دولت کناره گیری بدهم؛ چراکه مردم را دوست دارم و اگر رفتنم به بهبود وضعیت کمک کند دریغ نخواهم کرد.»

»سخنگوی وقت دولت تاکید کرد: «صمیمانه این کناره گیری را به آقای ریاست جمهور تقدیم کردم، اما تعدادی اظهار کردند جان فشانی شده و بعضی نیز اظهار کردند فضاسازی شده که تسویه حساب سیاسی گردد و از همه خواهش می کنم بیشتر از هر چیز دلواپس مردم باشیم و با صمیمیت می گویم که در حال حاضر وقت تسویه حساب سیاسی نیست و می گویم که می خواهم به تعلیم در کلاس درس پرداخت کنم و کنار دانشجوهای باشم. من از باب این که دست آقای ریاست جمهور باز باشد و حتی اگر یک در هزار وضعیت با تغییر من خوب تر می گردد آمادگی دارم که از دولت کنار بروم. »

» وی علاوه بر این تصریح نمود: «من نتوانستم آقای ریاست جمهور را برای این کار قانع کنم و امید دارم که وی تصمیم مقتضی را دریافت کنند و البته از سویی اصرار بر ترک مسیولیت آن هم در شرایط فعلی یک جور مجال طلبی به نظر می آید و امکان دارد تعدادی بگویند افرادی در پی عافیت طلبی می باشند. ریاست جمهور آنچه که مصلحت مردم و اقتضای شرایط باشد را در راستای تحولات دیگر در کابینه پیگیری خواهند کرد چون که به رای مردم دارای تعهد می باشند.»

»اما دقیقه هایی پس از این سخنان دولت بود که ریاست دفتر ریاست جمهور استعفای نوبخت را تکذیب نمود.

محمود واعظی اعلام نمود: «استعفای دکتر نوبخت از سازمان برنامه و بودجه را تکذیب می کنم و آنچه رسانه ها از قول وی نقل کرده اند اصلا و ابدا صحت ندارد.»

»البته به نظر می آید منظور دولت استعفای از سخنگویی بوده و بعضی آن را کناره گیری از ریاست سازمان برنامه و بودجه تلقی کردند.

به هر حال تکلیف سخنگویی دولت همچنان مشخص نبود و نشست خبری سه شنبه ۹ مرداد هم برگزار نشد تا دولت برای دومین هفته سخنگویی نداشته باشد.

درنهایت در شامگاه سه شنبه ۹ مرداد محمدباقر نوبخت در صفحه توئیتر خود از تغییر سخنگوی دولت دوازدهم با موافقت روحانی اطلاع داد. با این تصمیم ریاست جمهور، نوبخت در ریاست سازمان برنامه و بودجه ماند و قرار گردید سخنگویی دولت را فرد دیگری بر عهده بگیرد.

هرچند که تاحالا بر هر دو مسیولیت ریاست سازمان برنامه و بودجه و سخنگویی دولت تمرکز داشته ام و این دو نیز با یکدیگر همپوشانی زیادی دارند، اما از ریاست جمهور درخواست نمودم به سبب شرایط جدید، اذن دهند همه توان خود را صرف کمک به وی در حوزه برنامه و بودجه نمایم و مسیولیت سخنگویی دولت را عزیز دیگری برعهده دریافت کنند، که در کمال خوشبختی مورد موافقت وی نیز جای گرفت. الحمدلله!»

الحمدلله!»با این سخنان تقریبا تکلیف خروجی از سخنگویی دولت مشخص گردید اما ورودی آن همچنان بی برنامه ماند و جلسه سه شنبه ۱۶ مرداد سخنگوی دولت هم نظیر هفته های گذشته برگزار نشد.

روز چهارشنبه ۱۷ مرداد هم نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در مقام ریاست سازمان برنامه و بودجه حرف زد و همان شب هم در ضیافتی در حضور خبرنگاران از آنان به عنوان سخنگوی دولت وداع کرد.

حال نزدیک ۲۷ روز هست که از آخرین جلسه سخنگوی دولت و ۱۳ روز از موافقت با استعفای نوبخت می گذرد و سه هفته متوالی نشست خبری از سوی دولت برگزار نشده هست اما هنوز تکلیف سخنگوی جدید دولت مشخص نشده هست.

شاید نشست ها آقای سخنگو طبق معمول با زیرکی خاص نوبخت عایدی چندانی برای خبرنگاران نداشت اما به هر صورت عرضه آمارهای درست از کارهای دولت و واضح سازی و روشن کردن بعضی موضع های دولت به ویژه در شرایط کنونی کشور می توانست اندکی فضای رسانه ای را تحت تاثیر قرار دهد اما اکنون که دولت بی سخنگو هست شایعات بر علیه روحانی و اطرافیان خودش روزانه توان دارد زیادتر شده و به دولت و کشور ضربه وارد کند.

در این مدت از گزینه های متعددی در رسانه ها اسم برده شده که به عنوان سخنگوی جدید دولت طرح شده اند؛ نظیر اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهور،  محمود واعظی ریاست دفتر ریاست جمهور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، علی طیب نیا وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی ریاست جمهور، علی ربیعی وزیر سابق کار و امور اجتماعی، حسام الدین آشنا مشاور ریاست جمهور، علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید ابوطالبی مشاور سیاسی ریاست جمهور و …

به هر ترتیب سه شنبه ۲۳ مرداد نزدیک هست و باید دید آیا این هفته هم دولت سخنگویی نخواهد داشت یا این که هر چه سریعتر تکلیف پل رابطه ای دولت با رسانه ها و مردم مشخص می گردد تا زیادی از پرسش ها و مشکلاتی که به ویژه در هفته های پرالتهاب موخر انباشته شده اند درنهایت پاسخگویی از سوی دولت پیدا خواهند کرد.

انتهای پیام