«فریدون مجلسی»، کارشناس مسائل بین‌الملل، درباره مطرح شدن بحث خروج ایران از NPT و عواقب منفی آن برای کشور به خبرنگار سیاسی برنا گفت: خروج از NPT با خروج از برجام فرقی ندارد. در واقع NPT مادر برجام است. خروج از آن به معنای نقض برجام تلقی می‌شود و شش قطعنامه احمدی‌نژادی را باز می‌گرداند […]

«فریدون مجلسی»، کارشناس مسائل بین‌الملل، درباره مطرح شدن بحث خروج ایران از NPT و عواقب منفی آن برای کشور به خبرنگار سیاسی برنا گفت: خروج از NPT با خروج از برجام فرقی ندارد. در واقع NPT مادر برجام است. خروج از آن به معنای نقض برجام تلقی می‌شود و شش قطعنامه احمدی‌نژادی را باز می‌گرداند و برجام را از بین می‌برد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سوال که چرا در حال حاضر بحث خروج از NPT از سوی برخی‌ها در داخل مطرح می‌شود؟ نیز بیان کرد: مطرح شدن این بحث، یک تهدید است. افرادی که در داخل ایران در راستای مخالفت با برجام  اقدام کردند، به تحریک و تبلیغ علیه آن پرداختند و آن را باخت بزرگ ایران برشمردند و در نهایت نیز، موجب دادن بهانه‌ای به دست آمریکا شدند که برجام را نقض کند. برخی دلواپسان دست به تحریکات جدیدی زدند که این موضوع را مطرح کنند که باید از NPT  خارج شویم تا بتوانیم هر اقدامی که در پی آن هستند را اجرایی کنیم. در حالی که این اقدامات بدین معناست که ایران، پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را قبول ندارد و در صدد است بمب هسته‌ای بسازد.

وی افزود: خروج از NPT به معنای خروج از برجام تلقی می‌شود و ایران در شرایط پیش از برجام قرار می‌دهد. تحریم‌هایی که آمریکا وضع کرده تحریم‌های یکجانبه است. حتی کشورهایی که این تحریم‌ها را اجرا می‌کنند همراه با اعتراض اجرا می‌کنند اما می‌دانند که این تحریم‌ها غیرقانونی و یک‌جانبه است اما در نهایت به دلیل در نظر گرفتن منافع‌شان آن تحریم‌ها را اجرا می‌کنند. همگان شاهدند که روسیه که در قرارداد توسعه نیروگاه بوشهر حضور دارد تهدید آمریکا را جدی نگرفت و اعلام کرده ممنوعیت آمریکا به روسیه ربطی ندارد و برای روسیه نمی‌تواند اقدامی را ممنوع کند. روس‌ها این منطق را دارند اما خروج از NPT  این منطق را از بین می‌برد. نباید فراموش کرد روس‌ها طی چندین سال، پول اس ۳۰۰ ها را از ایران دریافت کردند و سال‌ها آن را به ایران تحویل نمی‌دادند و اعلام می‌کردند ایران در تحریم است. همچنین روس‌ها، برنامه‌های بوشهر طی دو سال را به پانزده سال طول دادند و آن را اجرا نمی‌کردند زیرا ایران تحت تحریم بین‌المللی اعم از تحریم سازمان ملل و تحریم یک‌جانبه آمریکا بود. افرادی که بحث خروج ایران از NPT  را مطرح می‌کنند می‌دانند این موضوع یک شعار است که نه آنها و نه افراد دیگری در ایران از عهده این شعارها، برنخواهند آمد. زمانی که شعار جنبه بلوف زدن پیدا کند به تدریج باعث می‌شود سخنان مسئولین کشوری بی‌اعتبار شود زیرا جهان از سیاستمداران انتظار دارد که سخنان معتبر و منطقی مطرح کنند، نه شعارهای پوچ و بی محتوا.

فریدون مجلسی درباره عواقب منفی خروج نیز تاکید کرد: در صورت خروج ایران از NPT، کشورمان از نظر دریایی، بنادر و هوایی و غیره محاصره خواهد شد. همان اتفاقی که در لیبی رخ داد و همانگونه که در برجام رخ داد. زمانی که ترامپ، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد به منزله قطعی بودن خروج آمریکا از یک موافقنامه بین‌المللی بود. منتهی ترامپ در ماندن در برجام، ذی نفع نبود. تفاوت ما با ترامپ و سایر کشورها این است که ادامه زندگی امن ایران، بستگی به باقی ماندن در برجام و NPT دارد. بنابراین بسیاری از مسائل با خروج ایران از NPT شروع خواهد شد.