به گزارش خبرنما به نقل از گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، واشنتگتن تنها به حذف ترکیه از برنامه ساخت جنگند های "اف -۳۵" اکتفا نخواهد کرد و ممکن است، براساس قانون آمریکا، ۱۲ نوع تحریم را بر آنکارا اعمال کند. براساس این گزارش، تحریم های آمریکا شامل منع معامله خرید و فروش املاک […]
به گزارش خبرنما به نقل از گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، واشنتگتن تنها به حذف ترکیه از برنامه ساخت جنگند های "اف -۳۵" اکتفا نخواهد کرد و ممکن است، براساس قانون آمریکا، ۱۲ نوع تحریم را بر آنکارا اعمال کند.
براساس این گزارش، تحریم های آمریکا شامل منع معامله خرید و فروش املاک و مستغلات، محدودیت در سرمایه گذاری ترکیه در اوراق قرضه آمریکا، محدودیت برای شرکت های ترکیه ای برای ورود به بخش مالی آمریکا خواهد شد.
بلومبرگ ادامه می دهد: ترامپ همچنین از سازمان های مالی بین المللی مانند صندوق بین المللی پول خواهد خواست که هرگونه اعطای وام به نهادهای مالی ترکیه که تحریم می شوند، خودداری کند.
بر این اساس ترامپ به بانک های آمریکایی نیز اجازه نخواهد داد که به شرکت های و بانک های ترکیه ای که ارزش سرمایه آنها بالغ بر ۱۰ میلیون دلار است، وام بدهد.
از سوی دیگر، ممکن است، شرکت های زیای که در بخش صنایع دفاعی ترکیه فعالیت دارند نیز تحریم شوند، این بدان معناست که این شرکت ها نمی توانند قطعات آمریکایی را برای تجهیزات نظامی خریداری کنند که در ترکیه تولید می شود.
از سوی دیگر بلومبرگ گزارش داد که دولت آنکارا امیدوار است که بتواند در سایه روابط حسنه میان "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه و همتای امریکایی اش، از تحریم ها فاصله بگیرد، چرا که ترامپ اختیار این را دارد که اجرای این تحریم ها به تعویق بیفتد.
براساس این گزارش، البته به تعویق افتادن تحریم های ترکیه از سوی ترامپ، مشکل بنظر می رسد، چرا که قانون ویژه تحریم کشورها برای خرید سلاح از روسیه روشن و قاطع است و درصورتی که رئیس جمهوری آمریکا موجب تعویق تحریم ها شود، مجلس سنا می تواند حکم ترامپ را با حکمی دیگر رد کند.
آمریکا در سال ۲۰۱۷ با تصویب قانون کاتسا (قانون مقابله با دشمنان ایالات متحده از طریق تحریم ها)، کشورهای جهان را برای خرید تسلیحات نظامی از روسیه تهدید به تحریم کرده است.
انتشار این خبر همزمان با آن صورت می گیرد که چند سناتور آمریکایی ساعاتی پیش از ترامپ خواستند؛ دولت ترکیه را به دلیل نادیده گرفتن هشدارهای واشنگتن تحریم کند.
با وجود هشدارهای مکرر آمریکا به ترکیه در صورت خرید "اس ۴۰۰"، اما مقام های آنکارا این موضوع را برای حفظ امنیت خود ضروری می دانند و اعلام کرده اند که از این اقدام هرگز عقب نشینی نخواهند کرد.
همزمان با این تحولات، روسیه دیروز (شنبه) دومین محموله تجهیزات مورد نیاز سامانه موشکی اس ۴۰۰ را به ترکیه تحویل داد.
ترکیه تا پیش از تنش با آمریکا برای خرید سامانه دفاع موشکی "اس ۴۰۰" در تولید برخی قطعات جنگنده های اف ۳۵ شامل سیستم سوخت رسانی، ابزارهای فرود و اتاقک هواپیما با واشنگتن مشارکت داشت.
هراس آمریکا و سایر کشورهای عضو ناتو از این است که رهگیری جنگندههای اف ۳۵ در رادارهای سامانه دفاع موشکی اس- ۴۰۰ وارد شده و توانایی این جنگافزار در مقابله با روسیه کاهش یابد.
Saturday, 12 October , 2024