به گزارش خبرنما به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ نوسانات اقتصادی تمامی اقشار جامعه را همراه خود میکند؛ در این بین اقشاری که بیشتر از باقی افراد مورد فشار قرار میگیرند زنان سرپرست خانوار هستند که با مسئولیت پربار؛ یک زندگی را یک تنه بر دوش میکشند و بهتنهایی سعی دارند در مقابل چالشهای […]
به گزارش خبرنما به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ نوسانات اقتصادی تمامی اقشار جامعه را همراه خود میکند؛ در این بین اقشاری که بیشتر از باقی افراد مورد فشار قرار میگیرند زنان سرپرست خانوار هستند که با مسئولیت پربار؛ یک زندگی را یک تنه بر دوش میکشند و بهتنهایی سعی دارند در مقابل چالشهای پیش رویسان به ایستند.
مرضیه محبی، فعال حوزه زنان، در خصوص مشکلاتی که این قشر آسیب پذیر جامعه در حال حاضر با آن دست به گریبان است به برنا چنین گفت: در سرتاسر جهان و از جمله ایران فقر پدیدهای زنانه است، چون زنان اگر برهمه موانع ساختاری اشتغال خود هم غلبه کنند در کنار کار بیرون از خانه، اداره امور خانه و به اصطلاح کار خانگی راهم برعهده دارند که کاری است بیمزد و بیزمان و این موضوع باعث میشود که اشتغال زنان گاه نیمه وقت،گاه در مشاغل پست و بیاهمیت باشد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ساختارهای مردسالار همانطور که مشارکت اجتماعی زنان را با مانع مواجه میسازد، با اعمال تبعیض جنسیتی در نطام دستمزدها و با محروم کردن زنان از دستمزد برابر، فقر زنان را تشدید میکنند. در شرایط امروزی که کشور دستخوش جنگ تمام عیار اقتصادی است، روابط اقتصادی مبتنی بر سرمایهداری همچنان زنان را در قعر طبقات اجتماعی قرار میدهد. این فقر باعث میشود که خانواده به مثابه جایگاه بازتولید اجتماعی، کانون عواطف واحساسات انسانی، کارکرد خودرا از دست بدهد. فرو ریختن خانواده، فرو ریختن بنیانهای نگه دارنده اجتماع است؛ امری که باید به فوریت و جدیت به آن پرداخت.
این فعال حوزه زنان افزود: هر کودکی که سر گرسنه بر بالین میگذارد، ضایعه بزرگی است بر دامان اجتماع و هر مادری که تنها و پریشان و درمانده گرسنگی کودکان و ناتوانی خویش را تجربه میکند، زخمی است که عفونت و تب آن همگان را مبتلا میکند.
محبی در ادامه در خصوص اینکه چه حمایتهایی باید از این قشر زنان سرپرست خانوارد در جامعه صورت گیرد؟ عنوان کرد: جامعه ما نیازمند یک نظام منسجم تامین اجتماعی برای زنان است. جامعه باید زنان سرپرست خانوار را که علاوه بر نگهداری فرزندان، کار هم میکنند، مورد حمایت اقتصادی بهداشتی و غذایی قرار دهد. باید توجه کرد زنی که مسئول نگهداری از چند کودک است، خود یک شغل تمام وقت دارد. آنگاه اگر مجبور به کار در بیرون و تحصیل درآمد باشد، چه توانی باید مصروف دارد و چگونه باید این دو کار را مدیریت کند؟ سهم این زنان ایجاد سازوکار اجتماعی برای نگهداری فرزندان از طریق مهدهای کودک و سایر حمایتهای ضروروی نظیر بیمه زنان سرپرست خانوار است.
وی تاکید کرد: اگر حمایتهای لازم در رابطه با این زنان صورت نگیرد شاهد به وجود آمدن بروز پدیدههایی که ناهنجار است خواهیم بود که افراد به سمت سوی دیگر همانند افزایش آمار دستفروشی در بین زنان، فقر و حتی در مواقعی متاسفانه فحشا خواهیم بود، در نتیجه باید قبل از آن که دیر شود برای رسیدگی به این مسائل پرداخت و از بروز این آسیبها به شدت جلوگیری کرد.
خشونت ؛ مانع مشارکت اجتماعی زنان و تامین معیشت کودکان
محبی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر موضوعاتی که مطرح شد، موضوعی دیگر که مدنظر است مبحث خشونت علیه زنان است که در سرتاسر جهان به عنوان یک پدیده ناهنجار اجتماعی شناخته میشود که مانع مشارکت اجتماعی زنان و تامین معیشت کودکانشان میشود در این باره نیز لازم است مسئولین و متولیان امر حوزه زنان در این راستا قوانین بازدارندهای را درراستای منع خشونت علیه زنان تدوین و به تصویب برسانند تا شاهد آمار کاهشی این معضل اجتماعی در سطح کشور باشیم.
این فعال حوزه زنان در پایان نیز در خصوص اساسیترین نیازهای حال حاضر جامعه زنان سرپرست خانوار نیز افزود: مساله دسترسی به درمان رایگان، بهداشت، تغذیه سالم و امنیت اجتماعی برای زنان و کودکان آنها بسیار عاجل و تعیین کننده است و باید هرچه سریعتر در این راستا اقدامات لازم صورت گیرد، باید دانست وقتی زنی که با بحران گرسنگی و بیماری و کاستیهای امکانات معمول زندگی کودکان خود مواجه است و جامعه هم هیچ پاسخی به او نمیدهد و اورا بی پناه رها میکند، چه چارهای جز ورود به چرخه عمل مجرمانه دارد؟ چه چارهای جز زیرپا گذاشتن اصول و اخلاق دارد و اگر چنین کرد، گناه او به گردن کیست؟ شانههای همه ما زیر بار این مسئولیت است و عدم توجه به آن، همه اجتماع را به بیماری دچار میکند.
Saturday, 5 October , 2024