به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، روزنامه شرق درج کرد: «سیدمحمد خاتمی هنوز دفتر ندارد. پس از جابه جایی ریاست دولت اصلاحات از ساختمان یاسر، هنوز محلی برای مراجعات خاتمی مدنظر داشته نشده هست. این در حالی هست که طبق مصوبه دولت، باید مکانی برای دیدارهای مردمی رؤسای جمهور سابق مدنظر داشته گردد. مدتی […]
به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، روزنامه شرق درج کرد: «سیدمحمد خاتمی هنوز دفتر ندارد. پس از جابه جایی ریاست دولت اصلاحات از ساختمان یاسر، هنوز محلی برای مراجعات خاتمی مدنظر داشته نشده هست. این در حالی هست که طبق مصوبه دولت، باید مکانی برای دیدارهای مردمی رؤسای جمهور سابق مدنظر داشته گردد. مدتی قبل محمود واعظی، ریاست دفتر ریاست جمهوری، گفته بود که تأمین محل وظیفه دولت هست اما اکنون جواد امام گفته هست که «مصوبه دولت هست که باید برای مراجعات رؤسای جمهور سابق دفتری مدنظر داشته گردد، اما تاحالا هیچ ایده ای از جانب دولت به ما داده نشده و حرفی هم صورت نگرفته هست.»
»مدیرعامل بنیاد باران در اظهار کرد وگو با ایلنا، در تشریح آخرین وضع دفتر سیدمحمد خاتمی و در عکس العمل به اظهارات ریاست دفتر ریاست جمهور در مورد وظیفه دولت برای اختصاص دفتر به ریاست جمهورهای سابق اظهار کرد: آقای واعظی گفتند، آقای خاتمی مایل به حضور در نهاد ریاست جمهوری ندارند. طبیعی هست که وی قصد ندارند دفتری در این مکان دارا باشند اما سؤالی هم از وی در این ارتباط نشده هست.
او اضافه کرد: این مصوبه دولت هست که باید برای مراجعات رؤسای جمهور سابق دفتری مدنظر داشته گردد. امید دارم در تأیید فرمایشات ریاست دفتر ریاست جمهور رخدادی دراین باره حادث گردد.
امام در مورد آخرین وضع نقل و جابه جایی دفتر ریاست جمهور سابق هم اظهار کرد: ساختمان استقراری ما مربوط به دفتر نشر آثار حضرت امام بوده که باید آن را تخلیه کرده و در اختیار این مؤسسه قرار می دادیم تا این مبحث بین مؤسسه و بنیاد مستضعفان حل گردد که البته بنیاد رأسا وارد عمل شده هست.
گفت وگو های امام در حالی مطرح می گردد که واعظی تأمین محل را مشروط به پیشنهاد از سوی خاتمی گفته بود. او در مورد تهیه دفتر کاری برای ریاست دولت اصلاحات به ایلنا اظهار کرد: «صحبت ها در این باره انجام شده هست و بر طبق قانون هر لحظه چه لازم باشد، انجام می دهیم.»
»او این کار را وظیفه دولت دانسته و گفته بود: «این وظیفه ماست. »
»او در مورد این که آیا آقای خاتمی توان دارد دفتری در محل نهاد ریاست جمهوری داشته باشد، اظهار کرد: «خودشان علاقه ای ندارند که به اینجا بیایند و وی هم نظیر بقیه رؤسای جمهور قصد دارند دفتری برای مراجعان دارا باشند. دولت هر لحظه چه را قانون مشخص کرده، با نظر خودشان اجرائی می کند.»
»در واقعیت واعظی تأمین محل را مشروط به پیشنهاد خاتمی دانسته بود و از سویی جواد امام هم گفته که به آنان پیشنهاد نشده هست. به نظر می آید که تأمین محل مناسب برای دفتر خاتمی به تعارف میان دولت روحانی و دفتر خاتمی مبدل شده هست. دولت در انتظار پیشنهاد از جانب خاتمی هست و دفتر خاتمی در انتظار دریافت پیشنهاد از جانب دولت.
اما واقعه ی وظیفه دولت چیست؟
قانون تشکیل دفتر ریاست جمهوری سابق به اواخر عمر دولت احمدی نژاد بازمی گردد؛ گرچه مبحث به شکلی دقیق پس از انتهاء دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی شروع گردید اما قانونی شدن آن به اواخر عمر دولت دهم رسید، زمانی که احمدی نژاد دید که برای پس از دوران ریاست جمهوری اش احتیاج مند دفتری هست که مراجعان احتمالی خود را ببیند. »
»آن گونه که در این مصوبه تبیین شده هست، «هیات وزیران دولت هشتم در جلسه ۲۹ تیر ۸۴ علاوه بر این نهاد ریاست جمهوری را موظف کرد دفتری را به عنوان «دفتر ریاست جمهور سابق» با هشت پست سازمانی در مجموعه تشکیلات نهاد ریاست جمهوری ایجاد کند… سر انجام مدتی قبل بنا بر پیشنهاد معاونت اجرائی ریاست جمهور و موافقت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهور، تشکیلات و چارت سازمانی دفتر ریاست جمهور سابق در نهاد ریاست جمهوری تشریح گردید.»
»تلاش احمدی نژاد در حالی انجام شد که آنان پس از اتمام دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی از این که محلی را در اختیار او قرار دهند، با وجود مصوبه هیات دولت اجتناب کردند. از آنجا که محمد خاتمی دفتر شخصی نداشت، زمان بسیاری طی گردید تا این که سیدحسن خمینی ساختمان خیابان یاسر را در اختیار خاتمی قرار داد تا نشست ها و دیدارهایش را در آن برگزار کند؛ ساختمانی که همان زمان محمدعلی ابطحی گفته بود به بنیاد مستضعفان مربوط هست. او همان زمان در مطلبی با عنوان واقعه ی دفتر کار آقای خاتمی در وبلاگش نوشته بود: «امروز رفته بودم دیدن آقای خاتمی. از بعد ریاست جمهوری یک سره دنبال جایی بود که در آن اقامت کند و دفتری داشته باشد. با وجود این روحیه آقای خاتمی، در چند دیروز، ابتدا نامه ای از ریاست جمهوری برای آقای خاتمی ارسال می گردد که با توجه به احتیاج واحد تشریفات ریاست جمهوری به ساختمان همراهان، ساعت هایی را که آقای خاتمی در آنجا حضور ندارند مشخص کنید تا ما در بقیه ساعات در دفتری که آقای خاتمی در آن کار می کند، برنامه بگذاریم. .. .. دیگر به ساختمان همراهان نرفت… چند شب پیش حسن آقای خمینی، نوه امام(ره) با آقای خاتمی دیدار نمود و یکی از ساختمان های دفتر امام را برای ملاقات ها و اقدامات جاری به عنوان دفتر در اختیار وی قرار داد. .. .»
»
حکم تخلیه
»اساسا ماجرا زمانی طرح گردید که عکس ها اثاث کشی دفتر خاتمی در فضای سایبری منتشز شد. آیا قصه بی مهری به بزرگان این بار هم ادامه می یابد؟» به هر روی، خاتمی دفتر خیابان یاسر را تحویل داد و هنوز دفتری در اختیار ندارد.»
انتهای پیام
Sunday, 8 September , 2024