به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، از سال ۱۳۹۵ تهیه و تصویب «سند سینما» در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته هست، در این مدت زمان که حدود دو سالی از آن می گذرد مکررا گزارشاتی از نشست ها این شورا منتشر گردیده ولی تاحالا اقدام جدی ای برای تصویب این سند […]
به گزارش خبرنما به نقل از ایسنا، از سال ۱۳۹۵ تهیه و تصویب «سند سینما» در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته هست، در این مدت زمان که حدود دو سالی از آن می گذرد مکررا گزارشاتی از نشست ها این شورا منتشر گردیده ولی تاحالا اقدام جدی ای برای تصویب این سند صورت نگرفته هست با این وجود قرار هست جلساتی از اواخر همین هفته برگزار تا این سند، جدی تر ارزیابی گردد.
به گفته ی بعضی از فعالین عرصه سینما، در حالتی که تنظیم کنندگان این سند بتوانند به صورتی آن را تهیه کنند که جامع و پویا باشد، توان دارد راهگشای عده ای از مشکلات امروز سینماگران گردد.
نکته ی دیگری که سالها است تبدیل به یکی از دغدغه های سینماگران شده هست، بحث پذیرش و نگاه صنعتی به سینما از جانب دولت و نهادهای اقتصادی هست که گفته می گردد در این سند به آن پرداخته شده هست.
با نگاهی به فعالیت های سینمای ایران بعد از انقلاب و موفقیت هایی که در وقایع بین المللی داشته، لزوم آن حس می گردد که چهل سال دوم انقلاب اسلامی به نحوی پیش برود که در حوزه سینما شاهد سازگاری های زیادتر و فضای مناسب تری برای توسعه سینما باشیم و این امر ممکن نمی توان مگر آنکه یک سند بالادستی وجود داشته باشد تا دستگاه ها را مجبور به اجرای آن کند.
مسیولیت کلیدی اجرای این سند بر عهده سازمان سینمایی هست. این در حالی هست که در سال های موخر ما با انتقال و تغییر مسئولان عالی وزارت ارشاد رو به رو بوده ایم و همین امر یکی از علل به تعویق افتادن تصویب این سند شده هست. البته برای هرچه خوب تر اجرا شدن این سند احتیاج مبرمی به سازگاری و نزدیک شدن نظرات شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان سینمایی هست.
محمدحسین ایمانی خوشخو، رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد تهیه این سند به ایسنا توضیح داد: سند سینما حدود دو سال هست که جز فرمان کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته هست. این سند بر سه محور استوار هست؛ مردم، سیاست گذاران و دست اندرکاران سینما. قرار هست با محافظت حقوق و نقش هر سه حوزه این سند تنظیم گردد تا صنعت سینمای کشور بتواند راهش را خوب تر و فوری تر پیش ببرد و به اهدافش نزدیک گردد و مشکلات به دست کم برسد. اگر بتوانیم به خوبی وظیفه ها و حقوق هر سه بخش را نگاه کنیم این سند توان دارد کامل گردد.
او با اشاره به مشکلاتی که تاحالا بر سرراه تصویب این سند وجود داشته گفته بود: چندین بار این سند ویرایش شده و در دوره جدید وزارت ارشاد و از زمان وزارت آقای صالحی و معاونت آقای حیدریان دیگربار اظهار کرد وگوهایی با سازمان سینمایی داشتیم تا نظرات آنان را دراین خصوص دارا باشیم.
اگر بتوانیم به خوبی وظیفه ها و حقوق هر سه بخش را نگاه کنیم این سند توان دارد کامل گردد.
رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه یک تیم سه نفره برای ارزیابی زیادتر و فوری تر این سند تشکیل شده هست، اظهار کرد: حالا در ویرایش ماقبل آخر این سند هستیم و کارگروهی تشکیل شده از محمود اربابی به عنوان رابط کلیدی سازمان سینمایی، محمدرضا جعفری جلوه و محمد خزایی اعضای کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در این تیم حاضر هستند تا بتوانیم تصویب این سند را فوری تر و دقیق تر به درنهایت برسانیم. او در مورد دلیل به تعویق افتادن مراحل تصویب این سند نیز توضیح داد: تعداد فراوان فرمان نشست ها یکی از علل به تعویق افتادن تصویب پایانی این سند گردید. بیشتر از یکسال درگیر تهیه سند معماری اسلامی بودیم که در کمال خوشبختی به تصویب رسید. در حقیقت وقتی که ما به نتیجه نزدیک می گردیدیم مدیری تغییر می کرد و چون متولی و مجری این سند سازمان سینمایی هست باید به نظرات آنان نزدیک می گردیدیم تا تضمین اجرایی کار زیادتر باشد.
خوشخو با اشاره به اینکه برای تنظیم این سند با اصناف خانه سینما هم اظهار کرد وگوهایی شده هست، اضافه کرد: وظیفه سازگاری با صنوف خانه سینما به سازمان سینمایی واگذار کردیم، به همین سبب نظراتی که سازمان سینمایی در نشست ها مطرح نمود حاصل اظهار کرد وگوی آنان با اصناف بود.
یکی دیگر از علل به تعویق افتادن این سند هم توان دارد تحولات مسئولان عالی در وزارت ارشاد باشد. در حقیقت وقتی که ما به نتیجه نزدیک می گردیدیم مدیری تغییر می کرد و چون متولی و مجری این سند سازمان سینمایی هست باید به نظرات آنان نزدیک می گردیدیم تا تضمین اجرایی کار زیادتر باشد. وی دنبال کرد: صنعت در نظر گرفتن سینما از نکات بسیار مهمی بود که باید در سند به آن پرداخته می گردید. بر همین اساس ما اقتصاد سینما را به عنوان یکی از محورهای این سند درنظر گرفته ایم.
البته ما در ایران در این زمینه پیشرفت بسیاری نداشتیم اما باید خودمان را به جایی برسانیم که سینما به یک بخش مولد در اقتصاد کشورمان تبدیل گردد. بر همین اساس ما اقتصاد سینما را به عنوان یکی از محورهای این سند درنظر گرفته ایم. دلیل همه این مورد ها هم توان دارد این باشد که تاحالا سیاست گذاری واحدی نداشتیم.
رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد لزوم تنظیم و تهیه چنین سندی نیز توضیح داد: سینما تأثیرگذاری و نقش بسیاری در جوامع دارد… در این چهل سالی که از انقلاب می گذرد سینمای ایران ضمن موفقیت های درخشان که داشته فراز و نشیب های بسیاری را نیز پشت سرگذاشته هست اما آنگونه که باید به عنوان یک بخش تأثیرگذار دیده نشده هست.
ایمانی خوشخو اضافه کرد: صدا و سیما، سازمان سینمایی، حوزه هنری، محور پرورش فکری و.
غلامرضا موسوی: این نقشه ی راه توان دارد از اعمال سلیقه جلوگیری کند
بر همین اساس باید یک مرجع بالا دستی نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که همه این دستگاه ها به نحوی تحت نظارت آن فعالیت می کنند وارد عمل می گردید و از این حجم قانون گذاری هم در سینما استفاده می کرد.
سر انجام اتحاد رویه توان دارد یکی از دستاورهای با اهمیت این سند باشد. او در انتهاء گفته بود: همسویی با سیاست های فرهنگی و نقشه مهندسی کشور از محورهای قابل ملاحظه در تنظیم مواد این سند بوده هست. سید غلامرضا موسوی عضو شورای عالی تهیه کنندگان سینما هم در اظهار کرد وگویی با ایسنا در مورد لزوم تصویب سند سینمای ایران گفته بود: داشتن سندی راهبردی توان دارد به عنوان یک نقشه راه عمل کند و مسئولان برمبنای آن برنامه ریزی کنند، این نقشه راه از انحرافات و اعمال سلیقه جلوگیری می نماید. او دنبال کرد: در این سند منحصرا کلیات راه مشخص می گردد و جزئیاتی در آن وجود ندارد اما همین که راه کلیدی سینما حدس می گردد که قرار هست از چه نقطه ای به کجا برسد و چند سال به نتیجه خود نزدیک گردد، مطمئنا نتیجه های خوبی را برای سینما به وجود می آورد. موسوی با اشاره به اینکه در این مدت نشست ها متعددی با اصناف خانه سینما برگزار شده هست، اظهار کرد: نکته کلیدی آنجاست که خانه سینما پیگیر نظام نامه صنفی هست.
این نظام نامه در ابتدا قرار بود منحصرا سینما را دربر بگیرد اما حالا حدس شده که آن را کامل تر کنند و دربردارنده همه هنرمندان گردد.
در این میان نظام نامه سینما و سند سینما از هم مجزا و بی ربط نیستند.
ایسنا -یگانه قاسمی
انتهای پیام
Saturday, 23 September , 2023