«فریده غیرت»، حقوقدان و وکیل، در پاسخ به این سوال که آیا در قانون جدیدِ دیه، برابری میان زن و مرد محقق شده است یا خیر، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: قانون دیه تغییری نکرده و دیدی هم که نسبت به عدم برابری دیه وجود دارد همچنان سر جای خودش هست. عدهای از علما با برابری […]
«فریده غیرت»، حقوقدان و وکیل، در پاسخ به این سوال که آیا در قانون جدیدِ دیه، برابری میان زن و مرد محقق شده است یا خیر، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: قانون دیه تغییری نکرده و دیدی هم که نسبت به عدم برابری دیه وجود دارد همچنان سر جای خودش هست. عدهای از علما با برابری دیه زن و مرد مخالف هستند و همچنان بر روی مخالفتشان پافشاری میکنند، عدهای از آنها هم به تساوی اعتقاد دارند. اینکه در اخبار میگویند تساوی دیه زن و مرد حاصل شده درست نیست، در واقع برابری تنها در پرداخت است.
وی افزود: پس از سال ۹۲ که قانون دیه تغییر کرد و قانون جدید تصویب شد، مابهالتفاوت دیه زنان از صندوق تامین خسارتهای بدنی تامین میشد. اکنون هم قانون تغییری نکرده است؛ اگر فرض کنیم رقمی برای دیه در نظر گرفته شدهاست، به زن نصف مبلغ دیه تعلق میگیرد، نصف دیگر از محل صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت میشود. در قانون قبل نصف دیه مربوط به تصادفات رانندگی برای زن پرداخت میشد و طبق قانون جدید، مابهالتفاوت همه خسارات از این صندوق تامین خواهد شد.
این حقوقدان درباره چرایی نگاه نابرابرانه به دیه اظهار کرد: بر مبنای اعتقاد عدهای از علما، این مردها هستند که در اقتصاد خانواده و جامعه موثرند، مردها نانآور خانوادهاند و اقتصاد خانواده بر دوش مردهاست؛ در نتیجه اینکه باید دیه مرد کامل پرداخت شود.
فریده غیرت با تاکید بر اینکه این فکر در دنیای امروز پذیرفته نیست، گفت: در کشور ما زنان دوشادوش مردها کار میکنند؛ چه بیرون از منزل و چه در داخل منزل. بسیاری از زنها حتی در داخل منزل هم مشغول انجام حرفهای هستند؛ اشتغال زنان عمومی شده است. بنابراین آن تفکر دیگر موضوعیت ندارد اما این بزرگواران کماکان بر سر عقاید خود هستند. معتقدند که بازدهی اقتصادی مردها بیشتر است و با دید مصرفکننده به زن نگاه میکنند؛ در نتیجه اگر نصف دیه به زن داده شود لطمهای به او وارد نمیشود. این حرف این روزها پذیرفتنی نیست و این تفکر باید تغییر کند.
وی با اشاره به عملکرد زنان مجلس در جهت استیفای حقوق زنان گفت: برخی از نمایندگان زن را از نزدیک میشناسم و از میزان فعالیتهایشان آگاهم. عده زیادی از آنها عمیقا معتقد به تساوی هستند و در این زمینه کار کردهاند و میکنند ولی با مخالفت مواجه میشوند.
این حقوقدان افزود: تعداد نمایندگان زن در مجلس کم است. زنان مجلس حداکثر تلاش خود را میکنند و نهایت قدرت آنها منجر به همین شده است که ملاحظه میفرمائید. هنوز موفق نشدهاند چیزی به نام تساوی دیه را جا بندازند. تساوی تنها در پرداخت دیه هست، دیه نابرابر و تفکر پشت آن هنوز وجود دارد.
خبرنگار: مهناز براتی
Wednesday, 18 September , 2024