بازگشت هند به بازار نفت روسیه؛ خرید پنج محموله با رعایت تحریم‌های آمریکا
بازگشت هند به بازار نفت روسیه؛ خرید پنج محموله با رعایت تحریم‌های آمریکا
در پی اعمال تحریم‌های جدید آمریکا و اروپا علیه شرکت‌های بزرگ نفتی روسیه، شرکت ایندین اویل هند اعلام کرد که پنج محموله نفت خام روسیه را برای تحویل در ماه دسامبر از نهادهای غیرتحریمی خریداری کرده است. این اقدام نشان‌دهنده ازسرگیری خرید نفت روسیه با رعایت کامل محدودیت‌های تحریمی غرب است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع تجاری اعلام کردند که شرکت ایندین اویل (IOC)، بزرگ‌ترین پالایشگر هند، پنج محموله نفت خام روسیه را از نهادهایی که مشمول تحریم نیستند خریداری کرده است. این محموله‌ها قرار است در ماه دسامبر به یکی از پایانه‌های شرقی هند تحویل داده شوند.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که آمریکا هفته گذشته تحریم‌هایی را علیه دو شرکت بزرگ نفتی روسیه، روسنفت و لوک‌اویل، اعمال کرد. این تحریم‌ها با هدف افزایش فشار بر مسکو برای پایان دادن به تنش‌ها با اوکراین، حوزه‌های حمل‌ونقل، مالی و انرژی را در بر گرفته‌اند.

در پی این تحریم‌ها، بسیاری از پالایشگاه‌های هندی از جمله پالایشگاه دولتی منگلور، شرکت هندوستان پترولیوم، میتال انرژی و ریلاینس، خرید نفت روسیه را متوقف کردند. با این حال، آنوج جین، مدیر مالی شرکت ایندین اویل، اعلام کرد که این شرکت در صورت رعایت کامل تحریم‌ها، به خرید نفت روسیه ادامه خواهد داد.

منابع بازار گزارش داده‌اند که ایندین اویل حدود ۳.۵ میلیون بشکه نفت نوع ESPO را با قیمتی نزدیک به نفت دوبی خریداری کرده است. نام فروشندگان این محموله‌ها اعلام نشده، اما گفته می‌شود که این خریدها از نهادهای غیرتحریمی انجام شده‌اند.

پیش‌تر، این پالایشگاه پس از اعلام تحریم‌های جدید، هفت تا هشت محموله نفت روسیه را لغو کرده بود، زیرا تأمین‌کنندگان آن‌ها وابسته به شرکت‌های تحریم‌شده بودند.

پیش از تحریم‌های اخیر، روسنفت فروشنده اصلی نفت ESPO به‌شمار می‌رفت و بیشتر صادرات این نوع نفت از پایانه «کوزمینو» در اقیانوس آرام به مقصد چین انجام می‌شد. با کاهش تقاضای چین به‌دلیل تعلیق خرید از سوی پالایشگاه‌های دولتی و پایان سهمیه واردات پالایشگاه‌های مستقل، قیمت نفت ESPO کاهش یافته و برای خریداران هندی جذاب‌تر شده است.