«علی اکبر فرازی»، کارشناس مسائل بین‌الملل و دیپلمات بازنشسته، درباره صبوری ایران مقابل تحریم‌ها به خبرنگار سیاسی برنا گفت: از ابتدای خروج آمریکا از برجام، ایران اعلام کرد کماکان به برجام پایبند است. بدیهی است این پایبندی در صورتی است که کشورهای عضو برجام بتوانند از منافع حاصل از بودن در این توافق بهره‌مند شوند. […]

«علی اکبر فرازی»، کارشناس مسائل بین‌الملل و دیپلمات بازنشسته، درباره صبوری ایران مقابل تحریم‌ها به خبرنگار سیاسی برنا گفت: از ابتدای خروج آمریکا از برجام، ایران اعلام کرد کماکان به برجام پایبند است. بدیهی است این پایبندی در صورتی است که کشورهای عضو برجام بتوانند از منافع حاصل از بودن در این توافق بهره‌مند شوند. اگر ایران نتواند از منافع برجام بهره‌مند شود باید سازو کار دیگری را در ارتباط با سایر کشورهای عضو برجام از جمله اتحادیه در پیش گیرد تا آن سازوکار بتواند تامین کننده منافع طرفین باشد. البته همگان شاهدند گرچه اروپایی ها در زمینه راه اندازی سازوکار اینستکس، کند عمل می‌کنند اما به هر حال بسته اینستکس را مطرح کرده‌اند. امیدواریم این بسته نیز به خوبی عمل کند.

فرازی افزود: هیچ‌گاه ایران از برجام خارج نخواهد شد به این دلیل که ایران معتقد است برجام، توافقنامه‌ای است که به صلح و امنیت بین‌المللی و همچنین منطقه کمک خواهد کرد. بنابراین لازمه این کار این است که همه کشورهای عضو برجام همکاری بیشتری داشته باشند تا ایران بتواند از منافع حاصل از حضور در برجام استفاده کند.

این دیپلمات بازنشسته ضمن اشاره به اهل مذاکره بودن ایران به شرط برداشتن تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام بیان کرد: یقینا ایران اگر اهل مذاکره نبود وارد مذاکرات برجامی نمی‌شد اما در حقیقت مذاکره با آمریکای ترامپ، مذاکره نیست بلکه به معنای پذیرش شروط ذلت باری است که برای عدم مذاکره مطرح شده است. شروط ۱۲ گانه‌ای که پمپئو مطرح کرده، شروطی برای انجام نشدن مذاکره است. در حقیقیت این شروط ۱۲ گانه مانعی برای مذاکره است نه بندهایی برای مذاکره. لذا تا زمانی که شرایط مهیا نشود نه ایران و نه هیچ کشور دیگری حاضر نیست با پیش شرط های تهدید آمیز تن به مذاکره دهد.