افزایش ظرفیت تولید گاز در مناطق مرکزی؛ گام راهبردی برای جبران ناترازی انرژی
افزایش ظرفیت تولید گاز در مناطق مرکزی؛ گام راهبردی برای جبران ناترازی انرژی
در راستای جبران ناترازی انرژی کشور، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با تمرکز بر توسعه سه میدان گازی دی، توس و خارتنگ، برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید روزانه تا ۱۰ میلیون مترمکعب گاز را در دستور کار قرار داده است. این اقدام راهبردی، گامی مهم در تقویت زیرساخت‌های انرژی و ارتقای پایداری تولید گاز در کشور به‌شمار می‌رود.

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با هدف تقویت زیرساخت‌های تولید گاز و کاهش ناترازی انرژی کشور، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای توسعه سه میدان گازی دی، توس و خارتنگ در دستور کار قرار داده است. این طرح‌ها ظرفیت تولید روزانه گاز را تا ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌دهند و نقش مهمی در پایداری تأمین انرژی ایفا می‌کنند.

میدان گازی دی که سال گذشته با ظرفیت اولیه ۲ میلیون مترمکعب وارد مدار شد، امسال با تکمیل چاه سوم و اجرای عملیات توسعه‌ای، به تولید بیش از ۳ میلیون مترمکعب در روز رسیده است. پیش‌بینی می‌شود با حفاری چاه‌های جدید، ظرفیت این میدان در آینده به ۵ میلیون مترمکعب افزایش یابد.

میدان توس نیز به‌دلیل موقعیت جغرافیایی در شمال شرق کشور، از اهمیت بالایی برخوردار است. توسعه این میدان تا زمستان امسال با ظرفیت روزانه ۳ میلیون مترمکعب در دستور کار قرار دارد. همچنین میدان خارتنگ با ظرفیت مشابه، علاوه بر تولید گاز، نقش مؤثری در بهبود عملکرد خط لوله ۴۸ اینچ کنگان به پالایشگاه فجر جم خواهد داشت.

انتقال گاز از میدان خارتنگ به کنگان، کاهش مایعات تجمع‌یافته در خطوط انتقال را به همراه دارد و در مجموع، ظرفیت تولید روزانه از این دو میدان را به ۵ میلیون مترمکعب افزایش خواهد داد.

مدیران شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با تأکید بر اهمیت توسعه میدان‌های مستقل، این اقدامات را بخشی از برنامه‌ریزی‌های میان‌مدت و بلندمدت برای ارتقای امنیت انرژی کشور عنوان کردند.