دکتر جافری در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی، قانونی است که در سال ۷۴ مصوب و در سال ۹۲ روی آن اصلاحیه گذاشتند که باید توسط تمام ارگان‌های دولتی و خصوصی رعایت شود. وی با اشاره به این‌که کلیه مادران شاغلی که زایمان […]

دکتر جافری در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی، قانونی است که در سال ۷۴ مصوب و در سال ۹۲ روی آن اصلاحیه گذاشتند که باید توسط تمام ارگان‌های دولتی و خصوصی رعایت شود.

وی با اشاره به این‌که کلیه مادران شاغلی که زایمان می‌کنند باید مرخصی داشته باشند، ادامه داد: طبق قانون مرخصی زایمان برای مادرانی که یک قلو دارند ۹ ماه و مادرانی که دوقلو و بیشتر دارند یک سال است و در این مدت تمام حقوق و مزایای آن‌ها باید پرداخت شود، همچنین همسران آن‌ها می‌توانند از مرخصی دو هفته‌ای اجباری به صورت تشویقی بهره بگیرند.

این مسئول تصریح کرد: مادران شیرده نیز می‌توانند به مدت ۲ سال از مرخصی یک ساعت روزانه جهت شیردهی به فرزند خود استفاده کنند، بدون این‌که از مرخصی استحقاقی آن‌ها کم شود.

جافری با اشاره به این‌که امنیت شغلی یکی از دغدغه‌های مهم مادران پس از بازگشت از مرخصی زایمان است، اظهار کرد: در برخی از ادارات پس از اتمام مرخصی زایمان مادران را به محل قبلی کار خود بازنمی‌گردانند که این امر یکی از دغدغه‌های مهم آن‌هاست.

مدیر سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به این‌که تمام دستگاه‌های دولتی و غیردولتی موظف به رعایت قانون مرخصی مادران شیرده هستند، عنوان کرد: در مراکز خصوصی شاهد عدم رعایت قانون ۹ ماه مرخصی زایمان هستیم.

وی افزود: اگر ارگان‌هایی این قانون را رعایت نمی‌کنند حداقل می‌توانند مکان‌هایی را در جوار محل کار خانم‌ها در نظر بگیرند که بتوانند در کنار فرزند خود باشند.

جافری تأکید کرد: ایجاد اتاقک‌های شیردهی در مکان‌های عمومی مانند پارک‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌هایی که فاقد این مکان هستند، از پیشنهادهای ما برای حل این مشکل است.

این مسئول با اشاره به اجرای طرح «بررسی شیوع ناباروری» در استان، همزمان با سراسر کشور، اظهار کرد: سیاست کشور تا سال ۹۳ مبنی بر کنترل جمعیت بود اما پس‌ازآن و با توجه به این‌که جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش می‌رفت و اتفاقات و بررسی‌هایی که انجام شد، همچنین دستور مقام معظم رهبری در ارتباط با فرزندآوری و افزایش جمعیت سیاست ‌های کشور در این زمینه تغییر کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به این‌که ۱۰ درصد جمعیت کشور و استان را جمعیت سالمند تشکیل می‌دهد، سیاست‌های کشور به سمت فرزندآوری و تقویت آن و افزایش آگاهی مادران نسبت به فرزندآوری گذاشته شده است.

جافری با اشاره به این‌که تا قبل از این برنامه‌ها متناسب با سیاست کنترل جمعیت بود، عنوان کرد: برای این‌که یک برنامه منظم در جهت تقویت فرزندآوری داشته باشیم باید اطلاعات درستی را از میزان فرزندآوری در جمعیت  و عوامل مانع فرزندآوری داشته باشیم.

این مسئول با بیان این‌که ناباروری؛ یکی از عوامل مانع فرزندآوری است، تصریح کرد: برای این‌که این اطلاعات را به دست آوریم طرح «بررسی شیوع ناباروری» از نیمه دوم آبان ماه شروع شده و تا پایان آذرماه ادامه دارد.

وی با اشاره به این‌که در این طرح که به صورت خانه به خانه و در ۱۰۰ خوشه هر خوشه ۱۰ نمونه بررسی می‌شود، اظهار کرد: از این تعداد ۶۹ خوشه در مراکز شهری و ۳۱ خوشه در مراکز روستایی هستند که پرسشگران با مراجعه به درب منازل یک پرسش‌نامه با سؤال‌هایی از زنان ۱۵ تا ۴۵ سال پُر کرده، تحلیل و آنالیز شده و نتایج آن جهت برنامه‌ریزی و مشاوره‌های فرزندآوری استفاده می‌شود.

انتهای پیام