خبرگزاری ایسنا: دو هفته از پایبندی کاهش تولید نفت اوپک گذشته هست؛ تعهدی که با امید به جلوگیری از روند رو به افول نرخ نفت در بازار جهانی امضاء گردید، اما بهنظر میرسد تا اینجای کار اثری نداشته هست، چون همچنان شاهد کاهش همه روزه نرخ نفت هستیم. پس از بدعهدیآمریکا با خارج شدن از […]
خبرگزاری ایسنا: دو هفته از پایبندی کاهش تولید نفت اوپک گذشته هست؛ تعهدی که با امید به جلوگیری از روند رو به افول نرخ نفت در بازار جهانی امضاء گردید، اما بهنظر میرسد تا اینجای کار اثری نداشته هست، چون همچنان شاهد کاهش همه روزه نرخ نفت هستیم.
پس از بدعهدیآمریکا با خارج شدن از برجام و اعمال تحریمهای نفتی بر علیه ایران در بازار نفت که موجب افزایش چشمگیر نرخ نفت گردید، ترامپ برای متعادل کردن قیمتها از بعضی تولیدکنندگان مثل عربستان و روسیه خواست که تولید خود را افزایش دهند؛ درنتیجه ارائه نفت نسبت به درخواست ها افزایش یافت و موجب سقوط آزاد قیمتها گردید.
این رخدادی بود که برای تولیدکنندگان بزرگی مثل عربستان و روسیه هراسناک بود و وقتی که اعضای اوپک برای اجلاس ۱۷۵ گرد هم جمع شدند، بر پایبندی کاهش تولید ۸۰۰ هزار بشکهای مهر موافقت زدند. البته ایران بهدلیل تحریمها از این توافق معاف و قرار گردید اعضای غیراوپک نیز که روسیه بزرگترین تولیدکننده آن شمرده میشود، ۴۰۰ هزار بشکه از تولید خود کم کنند.
پایبندی اعضاء بر طبق قراردادی که امضا کرده بودند، از اوائل سال جدید میلادی شروع گردید، هرچند بر طبق نظرسنجی “اس اند پی گلوبال پلاتس”، پایبندی اعضاء بر طبق قراردادی که امضا کرده بودند، از اوائل سال جدید میلادی شروع گردید، هرچند بر طبق نظرسنجی “اس اند پی گلوبال پلاتس”، تولید نفت اوپک در دسامبر به میزان ۶۳۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۳۲.۴۳
با اینحال سقوط آزاد قیمتها همچنان ادامه دارد و بهای معاملات آتی نفت برنت ۱۱ سنت یا ۰.۲ ۲ درصد، در روز چهارشنبه نسبت به روز سهشنبه کاهش یافت و به ۶۰.۵۳ ۵۳ دلار در هر بشکه رسید؛ به طوریکه دبیرکل اوپک علی رغم خوشبینی نسبت به چشمانداز متعادل شدن بازار نفت در سال ۲۰۱۹، نسبت به تاثیر احتمالی جنگ تجاری آمریکا و چین بر رشد بازارهای بزرگ قاره آسیا و آسیبدیدن درخواست ها برای نفت ابراز نگرانی نمود.
دو عامل مؤثر بر نرخ نفت در آینده
در این راستا، مرتضی بهروزیفر – کارشناس حوزه انرژی – بر این باور هست که پایبندی اعضای اوپک و همچنین وضعیت اقتصادی جهان برروی نرخ آینده نفت تاثیر مستقیم دارد.
وی با تاکید بر اینکه پایبندی اوپک هنوز اجرایی نشده هست، به ایسنا اظهار کرد: کاهش این میزان از تولید تدریجی هست و اثرات آن روی نرخ جهانی نفت در آینده مشخص خواهد گردید.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه کاهش نرخ فعلی نفت متاثر از نوسانات فعلی بازار هست، توضیح داد: این مبحث دور از ذهن نبود. اگر اقتصاد جهان پیشرفت کند، نرخ نفت به ۶۷ دلار میرسد اما اگر همین روند ادامه داشته باشد، نرخ به رنج ۵۰ تا ۵۵ دلار خواهد رسید اما بعید هست به زیر ۵۰ دلار برسد.
بهروزیفر با اشاره به تحریمهای نفتی ایران از سوی آمریکا اظهار کرد: بیشترین نگرانی ایران کاهش ظرفیت صادرات هست؛ اینکه آمریکا دوباره به مشتریان نفت ایران معافیت بدهد یا خیر، قابل پیشبینی نیست و بستگی به وضعیت بازار دارد.
Saturday, 13 August , 2022