عباسعلی منصوری آرانی در اظهار کرد وگو با ایسنا در بررسی خود از برپایی کنفرانس ضد ایرانی در لهستان اظهار کرد: سیاست آمریکا برای مبارزه با ایران آن هم با ایجاد وحدت بین المللی با شکست رو به رو گردید، در حالی که در دوره های قبل به طور مستمر آمریکا این امکان را داشت که […]
عباسعلی منصوری آرانی در اظهار کرد وگو با ایسنا در بررسی خود از برپایی کنفرانس ضد ایرانی در لهستان اظهار کرد: سیاست آمریکا برای مبارزه با ایران آن هم با ایجاد وحدت بین المللی با شکست رو به رو گردید، در حالی که در دوره های قبل به طور مستمر آمریکا این امکان را داشت که با ایجاد جنگ روانی بسیار گسترده در دنیا، کشورهای اروپایی، آفریقایی، عربی و … وحدت بین المللی را در یک بستر و فضای روانی بر علیه ما ایجاد کند چه در سازمان ملل و یا در کنفرانس هایی که برگزار می گردید.
وی اضافه کرد: اما شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران با توجه به تصویب قطعنامه۲۲۳۱، موجب شده ترامپ نتواند اتحادی که روسای جمهوری قبلی این کشور بر علیه ما ایجاد می کردند را انجام دهد. در نتیجه اهتمام کرده از لهستان و کشورهای شرق اروپا که اختلافاتی با روسیه داشته و احتیاج به پشتیبانی آمریکا دارند، استفاده نمود و چنین کنفرانسی را برگزار کنند گرچه در مورد دلیل برپایی کنفرانس نامی از ایران برده نشده اما می دانیم اغراض آنان چیست.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان این که آمریکا در کوشش هست از طریق لهستان بتواند وحدت مد نظر خود را ایجاد کند، اظهار کرد: علیرغم این که ایران با لهستان دارای ارتباطات خوبی بود، اما این کشور تحت فشار آمریکا این کار را انجام می دهد گرچه شاهد آثاری از عدم استقبال بعضی از کشورهای اروپایی هستیم که حاضر نیستند در این کنفرانس شرکت کنند زیرا می دانند برخورد ایران با این کشورها سخت می باشد.
منصوری آرانی در ادامه گفته بود: در چنین شرایطی دولت جمهوری اسلامی ایران، وزارت خارجه و گروه های پارلمانی مجلس باید دست به کار گردند و با مسئولین کشورهایی که قصد شرکت در این کنفرانس را دارند، اظهار کرد وگو و مذاکره نموده و با روشن کردن اغراض آمریکا، موضع های ایران را برای آنان بیان کنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست بیگانه مجلس نهم با تاکید بر این که باید دیپلماسی فعالی را در این مباحث داشته باشیم، اظهار کرد: وزارت خارجه، اعضای هیات دولت، گروه های پارلمانی و هم ریاست مجلس باید بتوانند ظرف یک ماه یا ۲۰ روز آینده با سفرهای متفاوت تا حد امکان پایه های این کنفرانس را ضعیف کنند، گروه های پارلمانی از حجم های بسیاری برخوردارند.
گرچه آمریکا نتوانسته اجماع گسترده ای را ایجاد کند اما باید کوشش کنیم اغراض آمریکا و نیت سوئی که دارد و علاوه بر این تاثیر شرکت در این کنفرانس در ارتباطات ایران با آن کشورها را روشن کنیم.
این نماینده پیشین مجلس با اشاره به این که اروپایی ها به سبب مسائلی مثل امنیتی و مواد مخدر با چالش هایی رو به رو هستند، اظهار کرد: اروپایی ها به خوبی می دانند که ما در خط مقدم مبارزه با گروه های تروریستی و مواد مخدر هستیم. اگر اروپایی ها در این خصوص ها بخواهند موضع های خودشان را با آمریکا همسو کنند واضح هست که تضعیف ایران توان دارد نگرانی های آنان را در زمینه های امنیتی و مواد مخدر بسیار بیشتر کند. اروپایی ها در برجام از ما پشتیبانی می کنند ولو کارهای اندکی تا کنون انجام داده اند اما اگر خواسته باشند ظاهر سازی هم کنند نباید در این کنفرانس شرکت کنند.
منصوری آرانی در ادامه اظهار کرد: ایران توان دارد از طریق گروه های ذی نفوذ و ارتباطاتی که با بعضی از کشورهای اروپایی دارد، وارد عمل گردد و مسئولین ما چه در دولت، وزارت خارجه و گروه های پارلمانی با اشخاص ذی نفوذ در این کشورها اظهار کرد وگو کرده و بر تصمیم آنان مؤثر باشند. البته در اروپا برخی از شخصیت های ذی نفوذ و موثر وجود دارند که توان دارند دولت خود را توجیه کرده تا تصمیماتی نگیرند که موضع های اقتصادی شان را تحت تاثیر قرار دهد.
انتهای پیام
خبرنگار: فاطمه خوش نیت
دبیر: فاطمه ابوطالبی
Wednesday, 18 September , 2024