– اخبار استانها – به گزارش خبرنما به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، لیمو ترش به‌عنوان طلای سبز یکی از مرکبات پرخاصیت است و این میوه دارای املاح و ترکیبات زیادی مانند اسیدسیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C است که ایمنی بدن را تقویت و با عفونت‌ها مقابله می‌کند. همچنین آب‌لیمو تاثیر قوی قلیایی روی […]

– اخبار استانها –

به گزارش خبرنما به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، لیمو ترش به‌عنوان طلای سبز یکی از مرکبات پرخاصیت است و این میوه دارای املاح و ترکیبات زیادی مانند اسیدسیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C است که ایمنی بدن را تقویت و با عفونت‌ها مقابله می‌کند.

همچنین آب‌لیمو تاثیر قوی قلیایی روی بدن دارد و عامل طبیعی در برابر اسید اضافه بدن است، این اسید اضافه موجود در بدن، نقشی مهم در درمان دردهای روماتیسم دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد لیمو تاثیر آرامبخش دارد و خستگی مفرط، سرگیجه، اضطراب، تنش و دستپاچگی را از بین می‌برد و استنشاق روغن لیمو، هوشیاری و قدرت تمرکز فرد را افزایش می‌دهد. 

لیموترش یکی از گونه‌های مرکبات مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است. لیموی پرشین لایم، لیموی لیسبون و لیموی خارگل از عمده ارقام و گونه های لیموترش در استان فارس است.

آخرین قیمت ۳ محصول پرتقاضا در زمان کرونا/ قیمت لیمو ترش همچنان بالاستفروش لیمو ترش به صورت قاچاقی با نرخ ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان در تره بار تهرانفروش لیمو ترش در بازار به ۳ برابر قیمت مصوب/ تهدید تعزیرات هم کارساز نشد

میزان تولید کشوری محصول لیموترش از کل سطح ۱۴۱ هزار هکتاری باغات به میزان ۶۲۸ هزار تن محصول لیمو ترش است و در این بین استان فارس در زمینه تولید لیموترش شامل لایم لمون‌ها (مکزیکن لایم یا لیموی آب، پرسین لایم،لیمو لیسبون یا خارگی و‌…‌) با سطح ۱۴ هزار و ۸۰۰ هکتار و متوسط تولید سالانه ۳۴۰ هزار تن جایگاه نخست تولید را در کشور به خود اختصاص داده است.

همه ساله برداشت محصول لیموترش از اوایل تیرماه آغاز می‌شود و تا اواسط مهرماه ادامه دارد. از جمع تولید محصول لیموترش ۱۸۰ هزار تومان لیموترش و ۱۵۰ هزار تن لیموی لیسبون و مابقی تولید برابر ۱۰ هزار تومان به سایر ارقام لیمو در استان تعلق دارد و مطابق آمار ۳۶ درصد سطح باغات لیموترش و ۵۵ درصد از تولید لیموترش کشور به استان فارس تعلق دارد.

پیش‌بینی برداشت ۳۴۵ هزار تن لیمو در فارس

مجید پاکاری، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به آغاز فصل برداشت لیموی نوبرانه در استان، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال  از باغات لیمو ترش استان معادل ۳۴۵ هزار تن از این محصول برداشت شود.

وی افزود: استان فارس در بین استان‌های پیشرو در تولید محصول لیمو ترش است و سپس استان‌های هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و جنوب کرمان رتبه‌های بعدی تولید را به خود اختصاص دادند.

پاکاری ادامه داد: عمده تولید لیموترش استان فارس به ترتیب به شهرستان‌های جهرم، قیروکارزین، داراب، لارستان، کازرون و فراشبند اختصاص یافته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر تعداد ۸ کارخانه واحد بزرگ آبلیموگیری با ظرفیت ۳۰ هزار تن در استان فارس فعال که ضمن اشتغال‌زایی کمک شایانی به تداوم و پایداری تولید این محصول شده است.

به گزارش خبرنما به نقل از تسنیم، محصول لیموترش به عنوان یک میوه معجزه آسا محسوب می‌شود و خواص درمانی این میوه به منظور دفع سموم بدن، باعث سلامت پوست می شود. لیموترش برای مصرف تازه‌خوری، صادرات و آبگیری به نقاط مختلف فارس، کشور و بعضی کشورهای منطقه خلیج فارس صادر می‌شود. همچنین آغاز فصل برداشت لیمو زمینهٔ اشتغال فصلی بیش از صدها نفر نیروی انسانی را فراهم می‌کند.

گزارش از مریم رضایی